2002 model doblo malibu soğuk havalarda çalışmıyo

tayyip0525

Yeni Üye
selam ustalarım:
ben amasyadan yazıyorum bende 2002 model 1.6v doblo(malibu) var beğenerek aldığım arabam soğuklar nedeniyle çalışmıyo.çalıştırsak bile geri viteste gelince kendisi boğuluyo ve istop ediyor sonrada imkanı yok çalışmıyor.aküsüsü bitti sandım bu yüzden sanayiden elektirikçi getirdim.aküye aktarma yaptık fakat MARŞ DİNOMASI ATEŞLEME YAPIYOR AMA YİNEDE ÇALIŞMIYOR. NASIL ÇALIŞTIRABİLİRİM birhaftadır çaşmıyor ,şu andada çalışmıyor..
YORUMLARINIZI BEKLİYORUM....

selam arkadaşlar:
bende 2002 model doblo(malibu) var beğenerek aldığım arabam soğuklar nedeniyle çalışmıyo.çalıştırsak bile geri viteste gelince kendisi boğuluyo ve istop ediyor sonrada imkanı yok çalışmıyor.aküsüsü bitti sandım bu yüzden sanayiden elektirikçi getirdim.aküye aktarma yaptık fakat MARŞ DİNOMASI ATEŞLEME YAPIYOR AMA YİNEDE ÇALIŞMIYOR. NASIL ÇALIŞTIRABİLİRİM YORUMLARINIZI BEKLİYORUM....

gardaş motor ne? 1.6 benzinli mi?1.4 mü 1.2 mi 1.3 mjet mi 1.9d mi 1.9 jtd mi?hangisi?

tanışma bölümünde kendinizi tanıtın...kendini tanıtmayan üyelerin mesajlarını cevaplamıyor

büyük harfle yazmak yasaktır.

kendinizi tanıttığınız için teşekkürler...

öncelikle belirtmek isterim ki marş dinamosu ateşleme yapmaz motorun ilk hareketini sağlar.

ateşleme yapan parça bujidir...bujileri en son ne zaman kontrol ettiniz?

bujiler her 10 bin km de bir sökülüp temizlenip ayarlanmalı,her 20 bin km de bir değiştirilmelidir...

hava filtresini en son ne zaman değiştirdiniz?

hava filtresi tıkalı olan özellikle tüplü araçlar bu tip teklemeleri ve geç çalışma sorununu yapar...

aracınızın antifirizini en son ne zaman kontrol ettiniz?

antifirizi eski ve özelliğini kaybetmiş araçların soğutma suyu donmaktadır.donan soğutma suyu nedeniyle hem araç zor çalışmakta hem çalıştıktan sonra düzensiz ısınmakta hemde donan parçalar zarar görmektedir...

LPG sistemi aracı benzinle çalıştıramıyormu?

bazı durumlarda arızalı olan LPG kiti aracı benzine geçiremez.bu durmlarda araç motoru ısınana kadar problemli çalışır,ısındıktan sonra normal çalışma düzenine geri döner..

Raptor ustamin tavsiyelerine ilaveten....araciniz benzinle calisiyorsa. Gaza geciren daha dogrusu lpg akisini acip kesen bobinli role arizali olabilir...akunun + kutpundan direk 12 volt vererek cekip cekmedigine bakiniz...

Back