2000 devir civarında kendi kendine aragaz

asaglam

Onursal Üye
Kayıt
15 Şubat 2015
Mesaj
714
Tepki
1.775
Adı
Ahmet
Meslek
Makine Mühendisi
Modeli
Renk
Siyah
Rölanti Devrinde EGR'nin Çalışması
Motor relantide çalıştığı durumlarda gaz kelebeği kapalı konumda olduğu için atmosfer basıncı ve diyafram yayı EGR kesme valfini kapatarak egzoz gazlarının emme manifolduna geçmesine izin vermez.

Düşük ve Orta Devirlerde EGR'nin Çalışması
Motor ara hızlarda çalışırken gaz kelebeği yavaş yavaş açıldığında emme manifoldunda ki kısmen yüksek vakum EGR kesme valfine tesir ederek diyafram yayın kuvvetini yener ve kanalı yavaşça açar. Egzoz gazları emme manifolduna girerek H/Y karışımına karışır. Bu durumda emme manifolduna egzoz gazı akışı çok az olmaktadır. Fakat gaz kelebeği açılıp motor devri arttığı anda emme manifoldunda ki vakum miktarı rtacağından EGR kesme valfı daha çok açılır ve egzoz gaz geçişi daha da artar. Bu anda maksimum bir egzoz gaz akışı vardır.

Tam Yükte EGR' nin Çalışması
Motor tam yükte çalışırken motordan istenen güç çok fazla olacağından motorun çalışmasını olumsuz yönde etkileyen EGR sisteminin çalışmaması istenir. Motor tam açık gaz kelebeği konumunda çalışırken EGR sisteminde bulunan bir sınırlayıcı emme manifoldunda ki havanın hızının artmasıyla vakum o kadar düşerki sınırlayıcı vakumun EGR kesme valfine ulaşmasına izin vermez. Motor tam yük ve hızlarda çalışırken EGR sistemi devre dışı kalır. Aynen rölanti devrindeki durum gibidir.
 

asaglam

Onursal Üye
Kayıt
15 Şubat 2015
Mesaj
714
Tepki
1.775
Adı
Ahmet
Meslek
Makine Mühendisi
Modeli
Renk
Siyah
arkadaşlar egr nin çok çeşitleri var araştırmanızda fayda yukarıdaki bilgiler değişiklik arzedebilir.
 

Ragıp

Yeni Üye
Kayıt
10 Şubat 2016
Mesaj
2
Tepki
35
Adı
Ragıp
Meslek
ELEKTRONİK TEKNİKERİ
Modeli
Renk
BEYAZ
motor yagı kirlendikce arac devri yag kalitesine göre düşüyor kitapcıkta böyle yazıyor
 

Snngdr

Daimi Üye
Kayıt
12 Eylül 2015
Mesaj
186
Tepki
182
Adı
Sinan
Abicim sen neden başını ağrıttın bukadar ya 15 tane ye yakın d3 kullandım 1.3 te 1.6 da bi sıkıntı sorun olduğunu düşünmüyorum hepside aynısını yaptı
 

dodoylmz

Aktif Üye
Kayıt
1 Temmuz 2015
Mesaj
74
Tepki
283
Adı
Doğukan
Kan Grubu
A RH -
Şehir
İstanbul
Meslek
öğrenci
Modeli
Araç Yılı
2006
Renk
Çelik Gri
@sfkonak ustam benim aracım 2006 d1 1,3 bende debimetrenin fişi hep çekili taktığımda çekişi düşüyo takmadığımda ise herhangi bir problem yasamıyorum ısık çalışmama vs