2000 3000bin devir aralığında aracın gitmemesi

halinzli

Azimli Üye
Doblo
Adı
musa
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Modeli
Active
Motor
1.4
Araç Yılı
2006
Renk
kirmizi
araç turbonun kendini hissettireceği zaman hiç bir şekılde gaz yememesi. gaza nekadar basarsanız basın hiç bir tepkisi yok. bu olay sadece düşük vites alt devirde oluyor. sürekli olmuyor ama bu aralar epeyice sıklaştı. 2 tane hava akış ve birtane turbo elektro valfi değişimi yaptım sorun hala devam ediyor.aracın çalışmasında yada gidişinde başka hiç bir yerinde sıkıntı yok. arızanın sebebi nedir acaba?

konuyu facebook grubumuzdada açarsanız seri yanıt alabilirsiniz

@halinzli
aracın 1.3 ise normaldir benim araçta 1.3 ben yokuşları hiç 3 ile çıkamıyorum örneğin sağa dönüp yokuş çıkarken 2.viteste basıyorum yokuşun ortasında 1e atmak zorundayım....performans güç arama bunlarda

@ali0635

aynı şekilde 1.3-75 beygir aracımda bende aynı sorunu yaşıyorum en basitinden şöyle örnek verebilirim; şehirler arası yollarda yollar düz görükse bile rampa olan kısımlar vardır o kısımlara ne kadar süratle girsem bile orta kısımlarına doğru araba bayılır devirden düşer. normal şehir içi kısımlarda zaten arkadaşın dediğin gibi yokuşun ortasında 1 şart 😀 2 ye atsan dert atmasan ayrı dert atsan araba stop edecek atmasan ciğer paren bas bas bağırıyor 😀

bu işin en rahat çözümü chip tuning + pedal commander'dir chiple beygiri yükseltir bayılmayı önlersiniz pedal commanderla gaz tepkime süresini kısaltır rahatlarsınız

ama işin ilginci şudur ki benim d1 70hp 290binde ama araba canavar 195i gördüğüm oldu hava akışmetresinin soketini çıkardım araba 4bin devre kadar şahlanıyo resmen binen 1.9jtd sanıyo

@Adam-
benim araçta 1.3 75 beygir araçta chiptuning var Mardinin yolları bol rampalı ama hiç yokuşun ortasında 2den 1 attığımı hiç hatırlamıyorum. araçta genellikle 5 kişi oluyoruz hatta deviri iyice yükselltikten sonra 2den 3 bile attığım oluyor. ben doblomun performansıdan gayet memnunum az yakar iyi kaçar..

@aozgur

bizim araçta chiptuning yok ondan dolayıdır ki performans farkı normaldir

1.3 75 bg d2 aracımı yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum, hiç bir yokuşta 1 vitese düştüğünü hatırlamıyorum. Çok dik olursa nadiren 2 ye düşüyorum.

bu durumu motorun durumu baskı balatanın durmu filtreler vb birçok şey etkileyebilir

Kendi arabanızın durumuna göre motor yorumu yapmayın gitmiyor diye vs gerçekten boş muhabbet yapıyorsunuz. Öyle vites düşme vs söz konusu değil. Her salı buluşuyoruz bir sürü d2 d3 var hepsi çita gibi maşallahları var.
Sadece yağ değiştirmekle bakım olmaz..

sorunum aracın çekiş problemi değil. aracın düz yolda giderken vites küçültüp sollama yapmaya kalkarken gaza hiç bir şekılde tepki vermemesi nekadar basarsam basayım hızlanmıyor.bu sıkıntıyıda her zaman yapmıyor.kafasına göre takılıyor. aracın bitane sensörü arızalı yada başka bir yerınde sıkıntı var. daha önce başına gelipte şu sensörü değiştirdim geçti diyen varmıdır

Yazdığın problem birçok parçayı ilgilendiriyor tek tek parçalar kontrol edilip arızalı olanlar tespit edilip gerekli işlemle yapılır.

değişebilecek parçaların bir kaç tanesini değiştirdim. konunun ilk msjında var zaten. düzelme olmadı. başka bilmediğim başka sensör varmı?

Hava akışmetresinden girip egzozdan çıkana kadar hava ve mazotun geçtiği tüm sistem hortumlar maf turbo seleonidi enjektörler egr katalizör bakılacak hiç ummadık yerden sorun çıkabilir.

Ayni sorunu bendede yapti baska abilerimdede egr kat temizligi yaptirdim map degerlerini ayarlattim canavar oldu ustunede yazilim attirdirm cayir cayir gidiyo simdi 2 senedir 75 lik d2 kullaniyorum rampada 3. Vitesi istedigi oluyodu aracimin yazilimdan once. Periyodik bakimla bitmiyor is. Bu dediklerimi bi arastirin temizletin farki goruceksiniz

Keske onlari degistirmeden once yazsaydiniz

değiştirdim dediğim parçaları başka sağlam olan doblodan alıp takıp kullandım. direk sırıf parça alıp takmadım.map temizledin ozamanda düzelme olmadı mapide değiştirip birazda oyle kullanayım

turboda yapabilr yakıttan da pislik varsa bi ara benımkı yaptı boş boş bağırıyodu mazottan dediler değiştirdim düzeldi beyaz duman falan atıyo mu arac ıslık flaan çalma varmıdır

Back