2.0 MultiJet Premio

neden 2000 tercih ettiniz ? bir de yakıt değerlerini paylaşırmısınız ?

2.0 tercih etmem tamamen zevk meselesi.Testi 1,6 ile yapmıştım.O da gayet yeterli bir araç.Ama daha önce sahip olduğum araçlar hep yüksek güçlü araçlardı, bu yüzden diyelim.

Hatta şöyle desem daha doğru olur, doblo için 2.0 motor değil 2.0 motor için doblo tercih ettim.

Yakıt olarak çok sakin kullandığım söylenemez, uzun yolda 6-6,5 litre civarında yaktım araç ilk 3-4 bin km.'de iken.km arttıkça düşüyormuş gibi gelmeye başladı.Ya da ben araca alışmaya başlamış olabilirim.

aracınız çok güzel güle güle kullanın.d3'ün beyazı benimde çok hoşuma gidiyo.power yazısını çok beğendim.kazasız sürüşler.

salih abi MAŞALLAH doblon harika 2,0 güle güle kazasız belasız bin
D3 beyaz cok güzel duruyor.ilerde belki alırsam beyaz.alırım d2 de granit gri de güzel samsunu gidersin artık .
ben vana gelmeyi niyetlenmiştim 1800 km oldugunu ögrenin ce vaz geçtim 😉 kardeşim orda asker o yüzden en iyisi ucak

Renk seçimini buranın hava-yol şartlarına göre belirledik ama memnunum beyaz güzel oluyor D3 lerde.

Bu arada kardeşin Van'ın neresinde?Bir ihtiyacı olursa yardımcı olmaya çalışırım

teşekkürler salih abi van askeri hastane'de kardeşim 160 günü kaldı yavaş yavaş bitiriyor🙂

peki performansı nasıl maksimumm kaç km hıza ulaştı ara hızlanmalar nasıl

walla son sürat denemesi yapmadım.ama 170'lere kadar hiç kesilmeden hızlanıyor.Sonra hızlanmaya devam ediyor ama tabii ki daha sakin.Ben en fazla 200 yaptım fazla zorlamadım yeni diye.Ama özellikle ivmelenme 1,6 ya göre çok daha iyi.Alt devirleri toparlaması çok güzel.Araç düşük devirde yığpılmıyor.Hemen toparlıyor.yüksek sürat olayına gelince ben ne kadar güçlü olursa olsun aracın yüksek ve geniş yapısı sebebi ile 200 üstünü pek önermiyorum.Ama gider mi?bence gider.Yakın zamanda chiplemeyi düşünüyorum.O zaman farkları nasıl olacak ben de merak ediyorum.

salih abi MAŞALLAH doblon harika 2,0 güle güle kazasız belasız bin
D3 beyaz cok güzel duruyor.ilerde belki alırsam beyaz.alırım d2 de granit gri de güzel samsunu gidersin artık .
ben vana gelmeyi niyetlenmiştim 1800 km oldugunu ögrenin ce vaz geçtim 😉 kardeşim orda asker o yüzden en iyisi ucak

Renk seçimini buranın hava-yol şartlarına göre belirledik ama memnunum beyaz güzel oluyor D3 lerde.

Bu arada kardeşin Van'ın neresinde?Bir ihtiyacı olursa yardımcı olmaya çalışırım

teşekkürler salih abi van askeri hastane'de kardeşim 160 günü kaldı yavaş yavaş bitiriyor🙂

merkezde o zaman kardeşin.Allah tez zamanda kavuştursun.Bir ihtiyacı olursa haber ver yardımcı olmaya çalışırım.

doblo güzelliği maşallah

güzeller ve tüm doblolar güzel.

performans nasıl?

160-170'e kadar çok iyi, bir çok cafcaflı binek araca nal toplatıyor,sonra yükseklikten kaynaklı kesilmeler başlıyor.Fazla zorlamadım,200'e kadar bastım.Chip yapmayı planlıyorum

abi 1,3 bile 170 gördü dahada gidebilir

senin 2,0 220 leri görür bence

performans nasıl?

160-170'e kadar çok iyi, bir çok cafcaflı binek araca nal toplatıyor,sonra yükseklikten kaynaklı kesilmeler başlıyor.Fazla zorlamadım,200'e kadar bastım.Chip yapmayı planlıyorum
chip yaparsan 10.000 kmden sonra yaptır abi.....

Can ben de öyle düşünüyorum.10.000 olur mu bilmem ama şuan 6 binde.Zaten Samsun ve ya İstanbul'da yapılır ben oraya gidene kadar da o km yi görür.
Chip'ten önce filtre grubunu ve yağını km2ye bakmaksızın değiştiricem.Büyük ihtimalle de Bor Katkısı kullanırım öyle çiplerim.Bu arada Oğuz dediğim gibi 160-170'e kadar çok iyi.Ordan sonra da gitmeye devam ediyor ama o araya kadar ciddi soluksuz hızlanıyor.Bi ara video çekebilirsem eklerim.

Ama en güzel kısmı rampalar.Rampa uzadıkça vites yükseltmek çok keyili oluyor.

Can ben de öyle düşünüyorum.10.000 olur mu bilmem ama şuan 6 binde.Zaten Samsun ve ya İstanbul'da yapılır ben oraya gidene kadar da o km yi görür.
Chip'ten önce filtre grubunu ve yağını km2ye bakmaksızın değiştiricem.Büyük ihtimalle de Bor Katkısı kullanırım öyle çiplerim.Bu arada Oğuz dediğim gibi 160-170'e kadar çok iyi.Ordan sonra da gitmeye devam ediyor ama o araya kadar ciddi soluksuz hızlanıyor.Bi ara video çekebilirsem eklerim.

abi birde chip yaptırdın mı mesela 2.0 motor dobloların bakımları 20.000 kmde bir sen yağını suyunu 10.000 de bir değiştir...bence çünkü motora ekstra güç biniceği için böyle daha iyi olur diyorum.....

abi birde chip yaptırdın mı mesela 2.0 motor dobloların bakımları 20.000 kmde bir sen yağını suyunu 10.000 de bir değiştir...bence çünkü motora ekstra güç biniceği için böyle daha iyi olur diyorum.....
*tup*

Bu yağ değişim aralığı tamamen kullanım tarzına göre ve kullandığınız yağın kalitesine göre değişir.Araç garantili olduğu için mecburen selenia kullanıcam.Ama akabinde mutlaka Motul gibi daha kaliteli ve cadde kullanımına uygun bir yağa geçerim.

Yağ değişim km'sini de 2.0 multijet bravo motoruna bakarak revize ederim gibime geliyor.Bir de senede 20.000 devirebileceğimi sanmam.Ben yağı değişmek için km beklemem.Bana göre motorda 1 sene kalan yağ 1000 km de yapsa çöp olur,özelliğini kaybeder.Sizlere de tavsiyem bu olur.Değişimler için illa km'nin dolmasını beklemeyin.Belli bir zaman sonra kullanılmış yağ km'si dolmasa da rengi çok kararmasa da özelliğini kaybeder.Bunu en iyi ölçmenin yolu da yağ sıcaklığı ölçüm saatleridir.turbonun ömrü ile de direkt alakalıdır.

Bu arada neden Bravo'yu baz alacağımı merak eden varsa, motora düşündüğüm yazılım Bravonun orjinal yazılımı.Eğer turbo-enjektör aksamında büyük farklılıklar yoksa direkt orjinal yazılımı kopyalayacağım.Araştırmaya devam ediyorum

Bu arada neden Bravo'yu baz alacağımı merak eden varsa, motora düşündüğüm yazılım Bravonun orjinal yazılımı.Eğer turbo-enjektör aksamında büyük farklılıklar yoksa direkt orjinal yazılımı kopyalayacağım.Araştırmaya devam ediyorum
sonuçları bekliyoruz......doblodan öncede honda felan kullandın mı abi??

Back