195/60 R16

bingolizm

Aktif Üye
Adı
yavuz sultan selim
Modeli
s.a. arkadaşlar bugün sol arka lastik patladı tamire gittim yama falan yapıldı ama hemen yanından tekrar açtı lastikci tamir olmaz dedi yenisini sordum mevsimlik 270 dedi baska yerde sordum 340 tl dedi bu fiyatlar bana pahalı geldi hem isimsiz marka hem sade kuru lastik jantsız yani..bende stepneyi taktim ama 5 senelik o da..1.ci sorum bu fiyatlar normal mi ben zaten haftada bi kullanırım aracı bi lastik fiyatı bana pahalı geldi..2cisi bu stepnedeki lastik takılı şimdi ama pek rahat degilim sorun olur mu..3.cusu lastik tamiri için sprey gibi biseye rasladim 12 tl.. patlak lastiğin sibobundan sıkılıyor kullanan varmı ise yarar mı??

A.s

Abi lastik işi şakaya gelmez ilk önce onunla başlayayım. Bizzat tecrübemdir. Çin malı lastik almıştık daha 2. ayında, Samsun/Çarşamba dolaylarında memleketten dönerken sol ön patladı ve bizi karşı şerite attı araba. Allah'tan yol boştu faciadan döndük. Üstüne bir de araç bir sürü masraf çıkardı. O yüzden hiç öyle riskli işlere girişme.

Hafif ticari lastikleri biraz tuzlu yapacak bir şey yok. Fiyatlar doğrudur. Ancak biz 205/55 r16 pirelli marka binek yaz lastiği kullanıyoruz 3 senedir. Bir sıkıntı çıkarmadı. Forumdaki çoğu kişi de zaten binek lastiği kullanıyor. Tavsiyem fiyatı daha uygun olduğu için 205/55 boyutlu lastik alabilirsin.

Geçmiş olsun.

Sağol kardeş bisey soraxagim 205 in 195 ten ne farkı var dahami geniş birde diğer 3 lastik aynı 1 i farklı olunca muayenede yada yolda sıkıntı yapmazmi

Evet lastiğin taban genişliğidir. 10mm daha geniş yani. 60 da lastiğin yola basan kısmı ile jant arasındaki ölçüyü gösterir. 3 ü aynı 1 i farklı muayenede sıkıntı çıkar mı, araca sorun verir mi bilmiyorum abi. Bir tane almak sıkıntı olabilir tabii onu daha geniş bilgisi olanlar verir 🙂

Ama 4 ü de aynı ölçüde 205/60 lastiklerle ben geçtim muayeneden bir sıkıntı çıkmadı.

S.A. 3 ü aynı 1i farklı olursa araç yolda sağlıklı ilerlemez en başta. hele taban ölçüsü de farklı olunca direksiyon hakimiyeti bile değişir.
tavsiye olarak 2 tür kullanabilirsin. şuan sağlam olanlardan bir tanesinin yerine yeni bir tane alabilirsin. onu da yedek olarak (ikinci bir parçalanma olayına karşı) tutabilirsiniz.
bu şekilde hem rot tutar araç hemde muayenede sorun yaşamazsınız

lastiğin yama yapılıp yeniden yan tarafından patladığına göre uzun süredir kullanılıyodur lastiğin uzun yıllar kullanılması pek sağlıklı değil birini değişsen 3 gün sonra diğeri başlayabilir maddi durum elverişli ise 4 ünü birden sıfırla derim ben

Ben conti taktım 4 teker 1200 TL yazlık contidende şaşmam tavsiye ederim en sağlıklı ve güvenirlir herşeyde ucuza kaç lastikte asla

yanlış anlamadıysam abi lastiğin 3 ü 195/60/16r diğer tekini 205/55/16r olursa ne olur gibicesine sormuşsunuz 1. abimizin dediği gibi direksiyonda titreme yapar balansta sıkıntı çıkarır 2. muayeneden geçmez
4ünüde 205/55/16r yaparsanız sorun olmaz muayeneden geçer
ben kışlıkları 205/55 kullandım ve hiçbir sıkıntı yaşamadım. önümüzdeki haftasonu yazlıklarımıda 205/55/16r alıcam

Back