195 60 R16 Lastik...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ergin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Ergin

Azimli Üye
Adı
Ergin
Modeli
Renk
Çöl Gri
Arkadaşlar ilk d3 kasa doblomun lastikleri Lassaydı. Genel olarak memnundum. Şuan bindiğim d3'ün lastikleri pirelli maalesef hiç de memnun değilim. Araç 2 yıllık 41000 km'de. Belki bu yazı da çıkarabilirim diye düşünüyordum ama değiştirmeyi de istiyorum. Üstün körü bir araştırma ile Bi çok firmada 195 60 R16'nıın daha çok binek tipi lastiği olduğunu ve hafif ticariye uygun lastiğinin bulunmadığını gördüm. Genel olarak boş kullansam da yine de araç tipine uygun lastik kullanmakta fayda olduğunu düşünüyorum.
Değerlerle oynamak da istemiyorum. Fiyatlar da biraz yüksek geldi bana 340 TL Lassa. Pirelli almayacağım kesin. Lassa iyi bir tercih gibi ama yine de tecrübeli arkadaşlara sormak istiyorum. Başka alternatif olarak ne kullanıyor veya öneriyorsunuz.

maalesef fiyatlar pahalı ve hususiler gibi iyi ve alternatif yok.ben şahsen 205 55 16 takmayı düşünüyorum bitince.

bende 205 55 16 takacam kışlıklar 205 55 16 hiç bir sorun olmadı yazlıklarıda dediğim ölçü ve binek tipi alacağız

Dün orjinal ölçüde Michelin Agilis 51'leri tanesi 305 ten araca taktırdım. Peşin fiyatına 8 taksitten. İlk izlenim aracın rahatladığı. C grubu olmayan 205 55 16 larda kaza durumunda 1. derece kusur olması ve ne zaman nereden ne çıkacağı belli olmayacağından aniden yağmurlu günde düz duvara tırmanmamız gerekebileceğinden. Bunun için de ASR EBD gibi sistemleri vurdurtma ihtiyacı doğabileceğinden Orjinal ölçüden şaşmayayım dedim. ASR ve EBD sistemleri sensörlü oyuncaklar olduğundan milimetrik farklarda dahi sapkın tepkiler verme ihtimalleri olabilir.

Sitede 205 lik lastiklerin olumlu yorumları çokça, Adana da gitmediğim lastikçi kalmadı,sadece 2 tanesi 205 lik lastik dedi. Lastikteki bir hatada ürünün garanti dışında kaldığını demiyorlar ama, expertiz olayının çözümü yok. Sorunca şıp diye kalıyorlar. Sigorta mevzuunu zaten başta söylemiştim.
İnternetteki lastik denkleştirme zamazingolarınada kanmayın. O uygulamalarda 195 60 16 lastiklerimizle 215 55 17 lastiklerin tüm özellikleri tüm sayısal denklemleri eşit çıkıyor. Dönüş açısı olayı ile Lastik ve 17 lik jant ağırlığının yürüyen aksamda yaratacağı durumları herkes atlıyor.

Sonuçta peynir ekmek değil ortalamada minimum 4 senede bir nal takıyoruz hayvana 50 yi 100 ü aramanın manası yok. Zaten taksitlerde arada kayboluyor. Eşşeğimizi sağlam kazığa bağlayıp, gerisini Allah'a emanet edelim.
Konu saptı,topralayalım.
Adana da;
Lassa Fiyat 305 TL peşin, 310 5 taksit sadece birmotta 305'e 7 taksite buldum. Michelin 340 TL heryerde 9 taksit kampanyası ve çanta hediyesi var. Benim aldığım bayi stoğu geniş bir bayi 305 ten verdi. Continental 300TL, Pirelli 250TL, Good Year 300TL. Orjinal Chronolarım 4 yıllıktı daha 25000 deydi. ön lastikleri fren yükünü çektiğinden deforme olmuştu. Bu ön fren disklerinin yarattığı yükten kaynaklı michelini denemeye karar verdim. Dağ patikaya giden bir adamda olmadığımdan Lassayla aynı fiyata michelin bulmuşken lastiklerin hepsini değiştim.
Nekadar doğrudur o kısmını belirlemek biraz zor ama Agilis 51 lerin Etiket bilgileri yakıtta C , Islak zeminde A performansında olduğu. Lassalarda bu etiket bilgileri daha verimsiz seviyelerde.

Kuru Zemin içinde bugün yaşadığım bir olayı örnek vereyim.
Adana sıcağında muayenesine 10 gün kalan aracımın bakımlarını yaptırdım bugün, dönüşte otoyolda şerit değiştirip ani fren yaparak sallana sallana gitmeye başlayan bir dingile*romi*, şiddetle geçirecektim az kalsın, yalan yok kısa mesafede frene yüklenmeden abs dahi devreye almadan çok rahat dizginledi ve dengeledi araç kendini. Chrono olsa ön cama tangır tungur pata küte ede ede birkaç hamlede sinek gibi yapışırdık herhalde. 😀

Düşüncelerim ve kısa zamandaki tecrübelerim bunlar.
Herkese kazasız belasız yolculuklar...

Saygılar...🙂

arkadaslar ıstanbul içerenköyde levent lastık var pıyasa ıle adedınde yaklasık 100 tl oynuyor bu adam toptancı tum araclarıma lastıgı buradan temın edıyorum ıstersenız fıyat alın 0216 572 44 52 her marka lastık var bunlarda...

Bilgiler icin tesekkurler Emrah Bey ayrica hosgeldiniz aramiza

bizim kisliklar 205 ve binek tip gecen aralikta muaynede sorun olmadi o sekilde gecti ama su kasko olayi kafama takildi lastigin olkadar ufak farkini neden bagane etsinler ki bu araba c sinifi lastikle aile icin kullanalara sdezavantaj oluyor zaten o dandik choronalar tutunmuyorki hic ani bisey olsa durmaz islak zeminde gitmez lasttik cok sert tutunma sifir

Eğer jant değiştirmeyi de göze alıyorsanız 195 65 R15 ölçüsünde de lastik bakabilirsiniz. Bu ölçüde daha makul fiyata daha fazla seçenek bulunabiliyor. Hem yazlık hemde kışlık olarak. Fiat da zaten bu 2 ölçüyü Doblo D3 için önermiş.

195 60 R16 99T
195 65 R15 95T

4 yılda bir sadece 4 mevsim lastiği değiştiriyorsanız jant değişimi pahalı olabilir. Ancak 3 yılda 1 hem yazlık hemde kışlık lastik değiştiren biriyseniz lastik alımındaki maliyet düşüşü jant paralarını amorti edecektir.

4 senede sök tak parası jantları karşılar neredeyse.lastikleriniz de yıpranmamış olur.

Biz palioda o sekilde yaptik kisliklar ayri yazliklar ayri jantta

lastikler 99 T mi?

Arkadaşlar bugün Agilis 51 lerin etiket değerlerinin doğruluğu konusunda bir tespitim oldu. Lastiğin yakıt tüketimi C sınıfı. Orjinal Chrono'larda Adana şehir içi yakıt tüketimim 6,3 ün altına asla inememişti. Agilis 51 ile bugün itibariyle bu değer yine şehir içi normal sürüşte 5.3 lerde. Sıcağın etkisiyle sinirlenip ağresifleşince 5,6 lara fırlama yapıyor ancak normalleşince hızlıca ortalamaya tepkisini koyuyor. Bilgisayar yalan söylemiyorsa eğer 100 km de 1 litre yakıt tasarrufu, 7500-8000 km aralığında 1 lastik parası ediyor. Ses seviyesi ve konfordada binek FIAt'lara fark atabilecek bir performans mevcut. Chronolara alıştığımdan camlar kapalıyken huzursuz oluyorum. Yalan diyenler olacaktır elbette ancak birkaç kez çalışan arabayı çalıştırmak için kontağa el attığımda oldu. Kendi aracıma yabancılaştım. Uzun lafın kısası eşşekten inip ata bindiğinizi hissedeceksiniz. Alıştığım tepkilerin çoğu değişmiş durumda. Çok marka araçla çok marka lastik deneyen biri olarak tecrübelerim bunlar. Çok araştırdım almadan ama beklediğimden iyi çıktı. Nette Michelin 195 60 16C 99H tecrübesini paylaşan kimseyide bulamadım açıkçası. Bu sebeple bu eksiği gidermek için detaylı anlatmaya çalışıyorum. Reklam yapıyormuş gibi durduğununda farkındayım. Lassa düşünürken hatta pazarlığını dahi etmişken son anda caydım. Allaha çok şükür Pişmanda olmadım . Son olarak Yaz lastiği arayanlara bu lastiği öneririm. Nitrojen bastırmanızıda öneririm. Umarım faydalı olur. Saygılar.

Paylasim icin tesekkurler

Back