130 km hızı gecememek

Sebastian

Azimli Üye
Adı
Ali
Kan Grubu
0 -
Meslek
Rekalm
Modeli
Araç Yılı
2012
Renk
Kahve Rengi
D3 1,6 105 multijet premio otobanda 130 km hızı gecemiyorum 6. Vites oldu devir 3000 de amagel gelelkmki 130 asamıyorum

yetkili servise git baktır kardeşim beyini bir kontrol etsinler bir self test yapsınlar yazılımınada baktır orda çıkar her şey.

Hız sabitleyici yada sınırlayıcı var mi araçta. Sınırlayıcı varsa kurcalarken onu acmissinizdir.

Hiz sinirlayici acik olabilir

bi ihtimalde motor ariza lambasi yandi ise bazen gecmeyebilir

ama muhtemelen ilk neden

Bakımdan yeni çıktı aracım 2012 model 60.000 de anlamadım servisde bir değisiklik yaptılar o zaman hız sınırlayıcıda 200 km de sabitlenmis buna rağmen 130 geçemiyor 5000 devirde kalıyor

Hız sınırlıyıcı 130 km'ye sabitlenmiş olsa bile
gaza basınca aracın hızı artar;gazdan ayağınızı çekince 130 km de tekrar sabitlenir muhtemelen başka bir sorun var gibi gözüküyor

Hız sabitleyici ve sınırlayıcı ayrı şeyler yanlız.

Evet farklı fakat düzeltme yapamadım hız sınırlayıcı sadece sesli uyarı vermiyormu?

Valla benim clio 4 de var. Uyari falan vermiyor. Ayarliyosun geçmek istemedigin sürati orda takılıp kalıyor.

dobloda hız sınırlayıcı yok.(şoförün müdahale edebildiği.)

benim d2 de 170 de takılıyor 171 demiyo araç :/ Teknik bilgilerde max hız 168 diyo ondanmı acaba hız sınırlayıcı mı var ?

Fabrikanın belirlediği hız sınırı mevcut. Biz sadece yazılım ile müdahale edebiliriz. El ile ayarlayamayız.
Örnek: focus 2 1.6 tdci 109hp ben 235km yaptım. focus 2.5 1.6 tdci 109hp 190 ne yaptıysam geçmedi. Chip tuning ile 240 ve üstünü görenler varmış.

Dobloda hiz sinir uyaricisi var ornek 120 km hiza ayarladiysaniz 120 km hizda uyari verir hiz siniri asildi ve unlem cikar ama o hizi gecer

ben ilk mesaji sorunu yanlis anlamisim fiatlarda uyari veriyor ama o hizi geciyor

d3 te hiz sabitleyici hiz sinirlayici uyarisi ve hiz kaydedici var

@resul70
Araciniz 1,3 ise gecmemesi norml

@doblo vip premio
1.9 Multijet aracım

1.9 ise problem vardır 1.9 mjet rahat 190 200 km görebilir

0/100 ü de normal ama 12 saniye

@Sebastian
Benim aracımda aynısı,
Geçen düz yolda 6. viteste km 100-110 arası giderken benimle kapışan bir 1.9 peugeot partnere kızıp aracın vitesini 6 dan beşe bile çekmeden sadece gaz pedalına dokundum 130 a gelince aracı geçtim geçince yavaşlamak olmazdı yol düz ve çift şeritliydi devam ettim 160 a geldim daha gidecekti yola bir şeyler çıkabilir diyerek yavaşladım yani diyeceğim sizin bahsettiğiniz gibi gaz pedalına ne kadar basarsanız basın 130 u geçmiyorsa bunu araştırılması lazım aracı ne kadar süredir kulllanıyorsunuz bu sorun yenimi ortaya çıktı önce normalmiydi
yeni ortaya çıktıysa en son ne yaptınızda bu şekilde oldu ? gibi sorular soracağım ve benim tahminim iyi bir serviste arıza tespit cihazıyla aracını bir kontrol ettir Ama benim ilk aklıma gelen Partikül filtreniz arızalanmış olabilir

Back