1100km yol 430 tl D3 1.6 105HP

ncpfzlkz61

Daimi Üye
Arkadaşlar 2 ay önce memlekete gittim 1100 km yol yaptım 150kmh den aşşağı inmedim ve arada bir 180kmh felan bastım araç bagaj dolu denilemeyecek kadardı ve 5 kişi vardı araçta ve 430tl yaktım çok şaşırdım bu kadar yakmasına.Yazın aynı yolu yaptığımda 280 tl yaktım ancak genelde 130kmh ile gittim çok memnun oldum yakıttan ve yazın gittiğimde araç tamamen doluydu bagaj koltuklar tamamen doluydu çok az yaktığını düşünüyordum ancak geçtiğimiz ayda gittiğimde çok şaşırdım hızlı gittiğim içinmi yaktım sizce bu kadar mazot?

yani o kadar basarsanız yakması normal

normal kardeşim.çok hızlı kllanmışsın.

1.6 motor 105 BG bir araç + minimum 150 km. hız = Gayet normal bir yakıt fiyatı.

Artı olarak yaktığınız yakıtı TL cinsinden değil de LİTRE cinsinden yazın. Daha doğru olur. Yakıt fiyatları sürekli değişiyor. İstasyondan istasyona 0.12 kuruş fark eden yer var. 100 km. kaç litre yaktığı geriye dönük olarak da daha sağlam veri olur.

110-120 yi geçmemek lazım.oda 6 vites olduğu için yoksa 90 ı geçmemek lazım az yaksın istiyorsak.

bide arkadaşlar şehir içi yakıt tüketimi bi türlü 8.6 dan aşşağıya inmiyor bakıyorum konulara millet 6lt 5lt den bahsediyor çok şaşırıyorum benim araç genelde 9 lt felan gösteriyor.

4. ve 5. vitesi görmüyorsanız ve çok dur kalk varsa aracın ağırlığına ve motoruna göre normal olabilir.

zaten benim bildiğim 100 ün üstüne cıktınmı mübarek yakıt
*2 oluyor katlanıyor 🙂🙂 senin araba benim şehir içindeki gibi yakmıs 1.9D 0,39 krs çok fazla

bide arkadaşlar şehir içi yakıt tüketimi bi türlü 8.6 dan aşşağıya inmiyor bakıyorum konulara millet 6lt 5lt den bahsediyor çok şaşırıyorum benim araç genelde 9 lt felan gösteriyor.

benimki ş.içi 7.5 gösteriyor.lastik basınçlarını kontrol edin bir.

D2'lerde lastik basıncı 35 PSI mıdır?

yav arkadaşlar kusura bakmayın ama ben hala benim aracın lastik basıncını öğrenebilmiş değilim biri 32 der biri 35 biri 39 yahu bana kullanan daimi üyelerden cevap verecek biri varmı lütfen yardım

d3 ün 35 diye hatırlıyorum

benim lastik basınçlarım az gibi görünüyo bakınca lastiklere. 32psı diye hatırlıyorum bi lastikçiye kontrol ettirmiştim normal demişti bu basınç.

ben 32 basıyorum oldukçada az yakıyor aracım

Benimkiler şuan 35 PSI. Acaba çok mu?

benm de 36 şu anda lastik 185 e 65 lütfen konunun uzmanı arkadaş varsa rica ediyorum.listede azami lastik havaları diyor ve 36 gösteriyor.yakıtta fena değil gibi.yüklü ve yüksüz en ideal havalar ne olmalıdır.lütfen tahmin veya tecrübe değil gerçekten bilen arkadaslardan bekliyorum.

ben 32'den fazla bastığım zaman yol tutuşu azalıyor gibi, virajlarda lastikerden ses geliyor kayma eğilimi oluyor. ama 32 ile istediğim viraja rahat giriyorum. lastik olarak fabrika çıkışlı duvaris ler takılı.

teşekkürler bir türlü orta yol bulamadım 32 iken çok yayılıyor gibiydi şimdi yüksek ama bu sefer de tıkırtılar arttı.34 mü denesem diye dusunuyorum.

Back