1.9 sert debryaj

doblocu48

Yeni Üye
öncelikle herkese selamlar.2008 model 1.9 36000 km doblo aldım araç temiz olmasına rağmen debryaj çok sert,bugün servise götürdüm ve servisteki personel,bu aracın motoru büyük onun için sert olduğunu söyledi,diğer kullanıcı 1.9 kullanıcı arkadaşlar sizin debryajlarınız nasıl orumlarınız bekliyorum.

arkadaşım bu sertlik olayının motorla bi alakası yok!debriyaj setlerinin baskı yaylarının sertliği ve telli sistemlerde telin,teli kaplayan kabloyla arasındaki sürtünmenin durumuna göre debriyajların sertliği değişmektedir.

yani anlayacağın bu olay aldığın debriyaj setine ve senin şansına bağlıdır.

bunun bir standartı yokmu ki dostum?

motor büyüklüğü ile alakalı olacağını sanmıyorum.

serdarengin tarafından yazılan metin:
bunun bir standartı yokmu ki dostum?

Herkesin kullanımı farklı olduğundan araçtan araca da debriyaj kavraması farkedebiliyor. Bildiğim kadarı ile kullanıma bağlı olarak bir noktada yer ediyor. Kimi araçta çok aşağıda kavrarken kimisinde hemen kavrayabiliyor. işin teknik kısmını bilmiyorum ama kullandığım birçok araçta yaşadım bunu.

hayır sıfır alınan debriyaj setinin bi standartı yokmu?

debriyaj setini değiştirirsen pedalın pamuk gibi olur zamanla sertleşebiliyo baskı tabi debiryajın hidrolik olduğu için önce debriyaj alt ve üst merkezleri kontrol etmek lazım

izmirlidoblo tarafından yazılan metin:
debriyaj setini değiştirirsen pedalın pamuk gibi olur zamanla sertleşebiliyo baskı tabi debiryajın hidrolik olduğu için önce debriyaj alt ve üst merkezleri kontrol etmek lazım

aga sen nerdesin yaaa?

RAPTOR tarafından yazılan metin:
izmirlidoblo tarafından yazılan metin:

aga sen nerdesin yaaa?

burdayız üstat uzak kaldık ama geldik 🙂 nasıl gidiyo 😉

sen de olunca daha iyi gidiyor.bildiğin gibi..

motor kuvvetli oldugundan baskı balataya daha çok yük biniyor özellikle 1.ve 2i viteslerde baskı balata kavrarken fazla gaz verip yarım debriyaj yapmadan veya birden çekip vuruntu yapılmadan ani kalkışlardan kaçınılırsa bu sorundan ciddi bir oranda uzak durulabilir.tabi ustanın dedigi gibi ilk önce bedala bakılmalı

Katılıyorum...

Back