1.9 MULTİJET YAKIT SORUNU

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Protem
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Protem

Yeni Üye
100 bin km de 1.9 multijet safeline aldık bir haftadır kullanıyoruz yakıtı şehir içi 50 tl mazotla 110 km gidiyor. vites degiştirirken 2500 deviri geçmiyoruz sakin kulanıyoruz sizce bu deger normal mi ?

nasıl çözeriz bunu sizinki ne kadar yakıyo bi yardım ederseniz cok sevinirim.

1.9 motor şehiriçi çok yakıyor normal bi deger bana göre şehir içi 1.3 daha az yakar uzun yolda 1,9 az yakar

o kadar fazla yakmaması lazım.bakımı ne zaman yapılmış.ne işlem yapılmış.

30-33krş yakıyor şuan.yolbilsayarı 6.0 gösteriyor

o değerler normal.

1.9 un yakıt değerleri çok düşük olmaz zaten.
çok ekonomik bir motor değildir.
vitesi neden 2500 devirde değiştiriyorsunuz?
sonraki viteste devir 1500 de başlayacaktır. bu da aracın 2000 devire kadar çiğ mazot yakmasına neden olur. yakıtı verimli yakmaz yani. ben hep 3000 de değiştiririm vitesi.

1000 km olmuş bakımları yapılalı yag yag filitresi mazot filtresi polen filitresi degişmiş aracın

Ortalama yakıt şu anda 7.8 görünüyor ama son ölçümde 50 tl mazot ile 95 km gittii 😱

araç gerçekten baya yakıyor, şahsen aracım öyle yaksa dizele binmem benzinli araç alırım 🙂
karabükte yokuşta fazla yok trafik ışığıda yok nasıl o kadar yakıyor anlamadım. toplasan safranboluda 3 tane trafik ışığı var mezkezdede 10 tane olsun. yollar zaten boş, o aracın şehirdışı gibi az yakması lazım.

lastik havalarını bir kontrol edin.soğuk iken geçerli değerlerdir.ısınınca daha yüksek değerde kontrol etmeniz lazım.enjektörlerde bile sıkıntı olabilir.
lastik basaınçları 176. sayfada.
http://www.fiat.com.tr/modeller/KullanimKlavuzlari/DOBLO/2009/Doblo_2009_Kullan%C4%B1c%C4%B1_el_kitab%C4%B1.pdf

Abi baktım lastik basınçlarıda gayet normal lastiklerde iyi olmadı enjektörleri söktürüp bi baktırmam lazım ilginiz için cok teşekkür ediyorum. 😱

bizde de 1.9 mjet var 100 tl ile en az 340-350 kmde ışık yakıyor güncel fiyatlarla. Bence aracınıza bi fiat servisinden carbon clean yaptırın çekişi iyileşir ve yakıtıda düşürür, 55 tl ye yapıyorlar...

1.9 motor bir araç için normal şehir içi yakıt tüketimi bence. Motor büyüdükçe şehir içi tüketim değeri de artıyor. Ben eski 1.5 dizel hyundai admire aracımla şimdiki 1.3 motor doblom arasındaki yakıt tüketim farkını bile hissediyorum. Kaldı ki hyundai admire 3 silindir motora sahipti.

Back