1.9 jtd yakıt

Düzdendönmejtd

Azimli Üye
Adı
Berzan
Kan Grubu
A RH +
Modeli
Araç Yılı
2004
Merhaba dostlar 1.9jtd kullananlardan yakıt bilgisi alabilirmiyim aracım çok aşırı yakıyor gibi geliyor bana

Yazın
Şehir içi 7/7.5 hadi gaza geldin bastın ki ben basıyorum 8ltre
Şehir dışı 6/ 6.5ltre max

Bu aralar hava soğuk neredeyse 8.5 9 litre yakıyor 100km de. Sabah ısınsın diye 5-6 dk bekliyorum. Yokuş çıkıyorum. Birde dizel malum geç ısınıyor. Km de yüksek benim.

1000tl yakıt 47.50 TL den aldım. Daha yeni. 1 hafta dayandı. 320km filan oldu. Yarın ışık yanar. Alırım. 21 litre yakıt yapiyor en son aldigim. Kaba taslak 150/170km arasinda 10.5 litre yakmisim.

Sizin nedir?

Yazın
Şehir içi 7/7.5 hadi gaza geldin bastın ki ben basıyorum 8ltre
Şehir dışı 6/ 6.5ltre max

Bu aralar hava soğuk neredeyse 8.5 9 litre yakıyor 100km de. Sabah ısınsın diye 5-6 dk bekliyorum. Yokuş çıkıyorum. Birde dizel malum geç ısınıyor. Km de yüksek benim.

1000tl yakıt 47.50 TL den aldım. Daha yeni. 1 hafta dayandı. 320km filan oldu. Yarın ışık yanar. Alırım. 21 litre yakıt yapiyor en son aldigim. Kaba taslak 150/170km arasinda 10.5 litre yakmisim.

Sizin nedir?
Arkadaş doğru söylüyor normalde fabrika verisi de zaten 7,5-8 litre normaldir bu havalarda
benimkisi de öyle

Aynen bu aylarda 100km de 8litre normaldir. Benim yer ters. Yokuş. Araç ısınmıyor. Genelde de sabah 6 ve 7.30 da kullanıyorum. Hanımı ise birakiyorum. Sonra dönüp Çocukları okula götürüyorum. O saatler de en soğuk saatler. Ben biraz fazla yakıyorum. Çokta umursamaz oldum. Aslan besleyen etini esirgemez. 🙂

Aynen bu aylarda 100km de 8litre normaldir. Benim yer ters. Yokuş. Araç ısınmıyor. Genelde de sabah 6 ve 7.30 da kullanıyorum. Hanımı ise birakiyorum. Sonra dönüp Çocukları okula götürüyorum. O saatler de en soğuk saatler. Ben biraz fazla yakıyorum. Çokta umursamaz oldum. Aslan besleyen etini esirgemez. 🙂
aynen öyle 👌

Ben düz motordan jtd ye çevirdiğim için fazla gibi geldi de o zaman normal demekki teşekkür ederim

jtd nin 8 yaktığı yerde düzü 10 yahut 10+ yakar. net. rica ederiz.

benim düz motor 7yi gormedim daha hesaplarimda.depoyu fulledigimde bidaha hesaplarim.

JTD 5.6 litre yakıyor şehir için. uzun yol 4.7 litre.

enjektorlerdrn olabilir.hava filtresi etki eder ama yari yariya yani 2200 lira asagi yukari full depo 60 litreye yakin.biyerde kacak gocek bisey yok demi eminmisin

enjektorlerdrn olabilir.hava filtresi etki eder ama yari yariya yani 2200 lira asagi yukari full depo 60 litreye yakin.biyerde kacak gocek bisey yok demi eminmisin
Kaçak kısmına baktırmadım daha ama kaçak olsa koku yapmazmı bi yerlerden

yapar yapmaz bilememki oyle biyerden akitir araca hic degmez yere iner koku yapmaz ama bence yari yariya fark olmamali yani.60 litre 1000km ustune cikman lazim ben cikiyorum cunku sehir ici bi dunya isik var dur kalk vs

ama ihtimal ihtimaldir bence maliyeti en ucuz olandan basla hava filtresi degistir enjektorse zaten 10bin ustune aciyolar kapiyi

bide sen jtd ye nasil cevirdin ayri bi konu acip detaylandirir misin? yapmak isteyen olabilir cunku duz motir bulunmuyor sma jtd sandik motor bulma ihtimali var

bide sen jtd ye nasil cevirdin ayri bi konu acip detaylandirir misin? yapmak isteyen olabilir cunku duz motir bulunmuyor sma jtd sandik motor bulma ihtimali var
Benim rahmetli babamdan kalmaydı araba yadigar olarak saklamak istedim birazda hard doblo modeli yapmak için kolları sıvadım böyle bişey için şükür yaptım lakin çözemediğim bi kaç eksiği kaldı ondan sonra Allahın izniyle tam gaz devam bi sıkıntım ışıklarda falan yavaşlayıp rölantiye bindirince bi kaç kere tekleyip düzeliyor ikinci sıkıntım yakıt ha bide motor sesli çalışıyor gibime geliyor onun dışında biniyoruz jtd çevirme mevzusunda da anahtara kadar değişiyor müsait bi zamanımda uzunca yazarım konu açıp

Back