1.9 JTD Stop Etme Sorunu

1.3 multijette de uzun yoldayken iki kere yaptı bunu. araçta 5 kişi yokuş aşağı inerken ayağımı gazdan çekince stop etti. işin tuhafı ben farkında değilim stop ettiğinin. saatlerdir yoldayım başka araçlarda var ses çıkarıyorlar. viraja yaklaştım direksiyon dönmüyor çok sert. ben direksiyona birşey oldu sandım kenara yanaştım bi baktım araç stop etmiş. aynı yolda iki kere yaptı bir daha yapmadı.

1,910JTD,Doblomda iki yıl önce mazot pompasından bu arızayı yaptı.Mazot pompası tamir edildi iki yıldır iyi gidiyordu,sorun yoktu.İki aydır tekrar sorun çıkartıp stop etmeye başladı.

@satelcom
yine pompadan olabilir

pompanin üstündeki basınç musurune baktır

Araç soguk iken rahat çalışıyor mu isintindikdan sonra stopmu ediyor

Motor 70-80 km sonra sık sık stop ediyormuş.Araç rentacar da çalışıyor.Dün gidip müşteriden aracı aldım ve 90 km yol yaptım hiç bir arıza göstermedi ve stop etmedi.Yarın servise götürüp cihaza bağlatacağım.JTD şu anda 305,000 km de.

@ayigit58
İlk çalışması falan her şey normal.Bende 90 km yol gittim hiç stop etmedi.Ama müşterinin dediğine göre 70 km sonra falan sık sık stop ediyormuş.

@satelcom
Krank devir sensorunu kontrol etmeni tavsiye ederiederim

Bende 1.9 düz vardı onda da aynı sorun vardı. Bilgisayara bağladılar mazot pompasının rotoru arızalanmış ondan yapmış.

İlk çalıştırmada falan hiç sorun yok.Dün gece yola çıktım iki km sonra stop etti.1 dk sonra tekrar çalıştırdım.Ardından 1km sonra tekrar stop etti.Tekrar çalıştırıp yola devam ettim.Sorunsuz 25 km yol yaptım.Dönüşte 3-4 km sonra giderken yine stop etti.Tekrar çalıştırdım 25 km kadar yol yaptım,stop etmedi.Bu gün tekrar Tofaş Servisine götürüp makinaya bağlatacağım.

@satelcom oto
Sabira mi büyük ihtimal krank devir senseru

Bu gün Tofaş serviste JTD'yi cihaza bağlattım.Mazot basınç yolunda problem varmış.Mazot pompası-Pompanın arkasındaki 2 sensör-krank Devir sensörü-Eksantrik devir sensörü arızalı olabilir denildi.İnşaALLAH sensörlerden sorun çıkmaz.Yarın ilk işim mazot pompasını söktürmek olacak.Mazot pompasının arkasındaki sensörlerin adları ve görevi hakkında bilgisi olanlardan bilgi desteği bekliyorum.Şu JTD'nin stop etme işi bittikten sonrada manifold temizliği-Egr iptali ve turbo bakımı yaptırmak istiyorum.Tofaş Servisteki ustanın dediğine göre enjektörlerdeki bobinlerdende aynı arızayı yaparmış.Bu araç giderken stop etme arızasından çok yaka silken var.Hiçbir test cihazı ve usta nokta atışı yapıp şu parçadan diyemiyor.Hep tahmini parça değişimi-sensörler- yoluna gidiliyor.Sensörlerde oldukça pahalı.Boşuna dünya masraf.Akşam pompacıya hava akışmetrenin fişini söktürdüm JTD normal çalışıyor,hiçbir arıza ışığı falan yakmadı.Bakalım bu dertten nasıl kurtulacağım.

Bu soruna hala tam bir teşhis yok galiba.

inşaallah en kısa sürede çözülür geçmiş olsun. her araçta farklı sebepten olabileceği için nokta atışı biraz zor oluyor olabilir. çünkü etmen çok.

Sağol kardeşim.Yarın İrem oto-İzmirden iki-üç sensör getirtip değiştirteceğim.Sonuçlarını buraya yazarım.

Geçmiş olsun kardeş

@satelcom
Sensörler geldi mi deneyebildin mi sonucu bende merak ediyorum yazarsan sevinirim

geçmiş olsun abii

Geçmiş olsun. Benimde D1 1.9 jtd traktör gibi çalışıyor. Enjektör bobinlerini tek tek iptal Edip denedim 1 ve 4 cektigimde araç stop ediyor. Ancak 2 ve 3 cektigimde ise sarsıntı biraz artıyor. 2 ve 3 galiba tutukluk yapıyor. Bakımı ne kadar tutar bir fikir bekliyorum. Carbon clean yapsam kurtarırmı

@ahms
denemekte fayda var. olmazsa d1 lerin enjektörlerin memeleri değişebiliyormuş ve çok pahalı değilmiş diye duymuştum. inşaallah ihtiyaç kalmaz yinede.

Back