1.9 JTD sesi nasıl olmalı ? Vuruntu nasıl anlaşılır ?

Cannusta

Aktif Üye
Doblo
Adı
Can
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Arkadaşlar 1.9 JTd araçta vuruntu olup olmadığını nasıl anlayabiliriz ? Sizin motoru nasıl paylaşabilir misiniz ?
Alt devirlerde yokuş çıkarken vuruntu sesi geliyor bende.

Sizin motoru paylaşmanız daha sağlıklı olurdu sadece rampada mı yapıyor? rolantide varmı böyle bir durum gaza bastığınızda falan Vuruntunun durumuna bağlı baskı balata yokuşta düşük devirde zorlanır olabilir ,motor ve şanzıman kulakları aşınmıştır araş yüke binip zorlandığında motor titrer vuruntuya sebep olur sebepler bulunabilir.

Sizin motoru paylaşmanız daha sağlıklı olurdu sadece rampada mı yapıyor? rolantide varmı böyle bir durum gaza bastığınızda falan Vuruntunun durumuna bağlı baskı balata yokuşta düşük devirde zorlanır olabilir ,motor ve şanzıman kulakları aşınmıştır araş yüke binip zorlandığında motor titrer vuruntuya sebep olur sebepler bulunabilir.

Ses bu şekilde.

Boşta dönerken alttan tak tak sesi geliyor bu debriyaj sisteminden gelir baskı balatanız ne zaman değişti?Vuruntunun nedeni de bu olur yüke bindiğinde zorlandığından yapar ilerde rampalarda çekmemeye başlar yolda da bırakabilir.

Boşta dönerken alttan tak tak sesi geliyor bu debriyaj sisteminden gelir baskı balatanız ne zaman değişti?Vuruntunun nedeni de bu olur yüke bindiğinde zorlandığından yapar ilerde rampalarda çekmemeye başlar yolda da bırakabilir.
Hocam aracın baski balatasi 3 ya da 4 kez degisti diye biliyorum 2005 model 235 binde 4 ya da 5 yil olmuştur sanirim en son degisimi.

Km sine göre çok değişmiş benim araç 285 bin 1 sefer değişti hor kullanıldığı ve ağır işlerde kullanılmışlığı olsa gerek siz ne zaman aldınız geçmişine fazla hakim değilsiniz galiba debriyaj sisteminde sıkıntı var gibi.

Km sine göre çok değişmiş benim araç 285 bin 1 sefer değişti hor kullanıldığı ve ağır işlerde kullanılmışlığı olsa gerek siz ne zaman aldınız geçmişine fazla hakim değilsiniz galiba debriyaj sisteminde sıkıntı var gibi.
Hayir hocam araba alındığında 1 yasinda bile degildim o yuzden bilmiyorum 😀 ilk sahibiyiz yogun trafikte kullanildi. Yuk atmadik.

Debriyaji hic duzen tutmadı bu aracin suan titreme vs hic yok ama vites gecisleri baski balata isinmadan zor geciyor ısininca arac hamur gibi oluyor.

O zaman birşeyin 40 kocası olunca böyle oluyor sağlıklı kullnanın yanında acemice ve hor kullananda olunca kısa sürede değiştirilebiliyor.

O zaman birşeyin 40 kocası olunca böyle oluyor sağlıklı kullnanın yanında acemice ve hor kullananda olunca kısa sürede değiştirilebiliyor.
Baskı balata ayırmıyor gibi araçta ısındığı zaman daha kolay oluyor vites geçişleri.

Soğukken zorlanır vites geçişleri zorlaşır.Birde volan dişlisinin sağlığı önemli sizde çok değişmiş baskı balata volan zarar görmüşse debriyaj ayar tutmaz taşlanması gerekirse değişmesi gerekir

Son düzenleme:
Back