1,9 jtd ısıtma bujisi motordaki yeri

ademozkaragul

Saygın Üye
Doblo
Adı
adm
Kan Grubu
B RH -
Meslek
Gümrük Komisyoncusu
Aracınız
Doblo
Modeli
Premio
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2010
Renk
bordo
arkadaşlar herkesin geçmiş bayramı mubarek olsun bayramda memlekete gitti benim düldülün ısıtma bujisi arıza lambası yanmaya başladı ve her çalıştırmamda yanmaya devam ediyor. servise fiyatını sordum 22,5 tl dediler işçilikte 87 tl istediler ben aynı parçayı orjinal lancia marka 10 tlye buldum. servise kızdım 😡değiştireyim dedim ama motorda ısıtma bujilerinin yerini bulamadım🙂. bulursam kendim değiştireceğim yerini bilen varmı 1,3 lerle karıştırmayın 1,9 ların bujileri motorun arkasında 1,3 ler önde acil yardım

daha 2 gün önce kızdırma bujisinin birini değirtirttim motorcu arkadaşıma.. buji 25 tl... arkadaş ufak iş işçilik istemez dedi *hilarious* .. bu arada benim araç 1,3... servisin sizden istediği para çok yaa... bujinin yerini aramayın bence siz de bir motorcuya uygun fiyata değiştirsiniz...

maliyalcin55 tarafından yazılan metin:
daha 2 gün önce kızdırma bujisinin birini değirtirttim motorcu arkadaşıma.. buji 25 tl... arkadaş ufak iş işçilik istemez dedi *hilarious* .. bu arada benim araç 1,3... servisin sizden istediği para çok yaa... bujinin yerini aramayın bence siz de bir motorcuya uygun fiyata değiştirsiniz...

ustam senin dediğin 1,3 lerde çok çok basit ama 1,9 larda aynı şeyi söylemek pek mümkün değil bayağı meşakkatli bende sabah bir motorcuya gitmeye karar verdim bakalım haydi hayırlısı o sayede bende başında durup öğrenmiş olurum diğer arkadaşlarla paylaşırım.

arkadaşlar 1,9 jtd doblomun ısıtma bujisini bu gün değiştirdim yeride motorun arkasında mazot dağıtıcının altında onuda öğrendim resimlerinide yükleyeceğim.

kendiniz değiştiremezsiniz ayrıca 4 adettir belki biri veya 2 si bozuktur önce tespit edip sonra değişmesi gerekir özel anahtarları var

ricambi orginali tanesi 15TLden aldık 50TL işçilik toplam 110TL bayıldık. Zor biyerde enjektörlerin arkasında kalıyor

arkadaşlar ilginize teşekkürler ben ısıtma bujisini internetten denk geldi orginal lancia tanesi 10 tl ye aldım içinden bosch çıkıyor önceden 20 tlye aldığımı geri vereceğim işçilikte 20 tl verdim toplam bana 30 tlye maal oldu unutmadan 1,9 düz ile 1.9 jtd nin ısıtmaları farklı düzlerin fiyatıda orjinal lancia 15 tl *lol*

htezyal tarafından yazılan metin:
kendiniz değiştiremezsiniz ayrıca 4 adettir belki biri veya 2 si bozuktur önce tespit edip sonra değişmesi gerekir özel anahtarları var

Htezyal rumuzlu sevgili yeni uyemiz forumda bulunan tanisma bolumune lutfen kendinizi tanitiniz.....aksi taktirde uyeliginiz gecici olarak dondurulacaktir....tesekkurler....

Ewet Bende de 1,9 JTD var ve 2 kez ısıtma bujisi değiştirdim ve gerçekten te zor serviste ve dışarıda başka ustada sorduğumda motorun bir kısmını sökeceklerini söylediler bende vermedim hem işçiliği yükseltip hemde motorun sökülmesini istemediğimden dolayı ama gerçekten de zor bi motorun tam ortasında diyebilirim

El ile ulaşılması imkansız eski bi usta var dı tanıdık ona götürdüm ve o biraz uğraştırsa da halletti bujiyi 20 liye aldım 30 lira da ustaya verdim ama güven vermeyen bir ustaya verme derim ...

ustaları eleye eleye elimde tek bu usta kaldı bununla idare ediyorum bu ustaların %85 üçkağıtçı servise sordum 22,5 dediler tanesine işçilik içinde 87,5 tl para istediler bende 30 tlye hepisini halletim tabi bunun yanında amacım bujilerin yerinide öğrenmekte anlıcan bana 20 tl ye maal oldu bujileri internetten aldım bizim istanbul ikitellide dolap dere sanayi sitesi var ordan parçacıdan aldım orjinal benim düdldül yattığı yerden masraf çıkartıyor sadece hafta sonları 5-10 km kadar kullanıyorum.

şunuda söyliyeyim özellikle 1,9 jtd-multijet olan arkadaşlar ısıtma bujilerinden harhangi bir tanesi arıza yapınca hepisini değiştirin. usta parasından sıyırırsınız🙂

Back