S@MeT38 tarafından yazılan metin:
cetin tarafından yazılan metin:
Chip uygulaması o kadar ahım şahım biirşey değil bence.Boşa giden para israf geliyor. Bazı kişiler kalkış 3 saniye azalıyor diyorlar benim aracım 6sn de cıkıyor misal atıyorum 0-100 km ye 🙂 3 saniyede cıkması imkansız 🙂) Ayrıca bnm aracım suan 180 yapıor net tam dip gaz chip yapınca gösterdiği ibre 210 altında bi cizgi daha var 220 sanırım onu görürmü 🙂 Çoğu kişi hayır diyor. Ben ne anladım o işten. 180 190 ile giden bir ticari araç kamyonet bence gayet yeterlidir. Gidip bir binek otomobil astra turbo civic typer ile yarısmam heralde 😀 Hangi ticari araç 220 240 yapar 🙂 200ü geceni görmedim doğru düzgün gecen vardır tabi oda koşullara göre tabi. O Koşullarda sizin aracınızda gider. Bazı arkadaşlara derimki chipte öyle ahım şahım birşey beklemeyin. 🙂
bu chip uygulamasının amacı daha kısa sürede yeterli yüksek hıza ulaşmak ve çekişi kuvvetlendirmektir.son hıza etki etmek için degil.6 saniyeyide biraz fazla atmışsın çetin çünkü bunu birçok binek araç yakalamıyor örnek GTI lar yakalar.çünki bir saniye demek atıyom 3000 devir yerine 4000 devirle çalışması demek.ben 175 i gördüm tedirgin oldum çünki devrilme riskin çok yüksek bu hızı yapacak yollarda çok az malum trafik ve yol düzgünlügü..tabiki chip taktırdıgın zaman öyle abartılı bişey beklememek gerek nihayetinde motor hacmi aynı ama aracı daha seri ve pratik kıldıgıda bir gerçek bunu yolda aynı motor hacmine sahip araçlarla iddalaştıgın zaman daha iyi anlarsın.aracına gereksiz yüklenme yapmadan devamlı yüksek devirlerde kullanmazsan bir sorun yaşamazsın.bu sistem gücünü turbodan aldıgından dolayı illaki bir parça turbonun ömrünü kısaltacak degermi dersen bence kesinlikle deger çünkü çok daha fazlasını çekişten alacaksın.birde bu işi düşünen arkadaşlara tavsiyem işin ucuz yoluna kaçmasınlar mesela race chip i düşünenlere kesinlikle pro modelini tavsiye ederim,çünkü düşündükleri performansı alamayabilirler