1.9 JTD dobLo'M RaceChip 'lendi

suleymanozen

Azimli Üye
bilmiyorum kaçımızın aracında var ama yeni aldığım ve teste tabi tutacağım RaceChip Standart 'ın montajını sabah tamamladım.

ilk test sürüş keyfim harikaydı

..1. ve 2. vites araç saRıyor ama araç ağırlığından dolayı ivmelenme pek artmadı gibi geldi bana zamanla farkı göreceğim
ortalama 9-9.5 saniyede 100km hıza ulaştı..

..Uzun yol testimi ve yakıt durumunu pazartesi paylaşacağım...

suleymanozen tarafından yazılan metin:
bilmiyorum kaçımızın aracında var ama yeni aldığım ve teste tabi tutacağım RaceChip Standart 'ın montajını sabah tamamladım.

ilk test sürüş keyfim harikaydı

..1. ve 2. vites araç saRıyor ama araç ağırlığından dolayı ivmelenme pek artmadı gibi geldi bana zamanla farkı göreceğim
ortalama 9-9.5 saniyede 100km hıza ulaştı..

..Uzun yol testimi ve yakıt durumunu pazartesi paylaşacağım...

resimleride yorumlarıda bekliyoruz!bi kaç foto at bize!

Birşey sorabilirmiyim
Chip tuning yapılmış bir motor az yakar diyorlar normal kullanılırsa tabi bu gecerli ama Ben şahsen chip uygulanmış olsam aracımda performans ararım haliyle kullanım şeklimde değişir ve çok yakar.

Chip tuningin tehlikesi sıcak bir havada düşük kaliteli yakıtla ve araç tam yüklüyken tam gaz seyredildiğinde motorun yanma riski olarak Söyleniyor. Yeterince iyi olmayan chip tuning yazılımı soğutma suyunda meydana gelebilecek aşırı ısınmayı algılayamayabilir ve silindir kapak contaları vs. yanmasına neden olabilir. Benzinli turbo ya da turbo dizel motorlarda daha güçlü intercooler ve yağ soğutucularının kullanılması gerekiyormuş. Chip tuning kullanıldıgında atıyorum 10,000 Km ömrü olan turbounun 5000km de defarmasyon olurmu? Hortumu vs. Tüm motor aksamındaki tüm parçalar için geçerlimi acaba?

Chip uygulaması o kadar ahım şahım biirşey değil bence.Boşa giden para israf geliyor. Bazı kişiler kalkış 3 saniye azalıyor diyorlar benim aracım 6sn de cıkıyor misal atıyorum 0-100 km ye 🙂 3 saniyede cıkması imkansız 🙂) Ayrıca bnm aracım suan 180 yapıor net tam dip gaz chip yapınca gösterdiği ibre 210 altında bi cizgi daha var 220 sanırım onu görürmü 🙂 Çoğu kişi hayır diyor. Ben ne anladım o işten. 180 190 ile giden bir ticari araç kamyonet bence gayet yeterlidir. Gidip bir binek otomobil astra turbo civic typer ile yarısmam heralde 😀 Hangi ticari araç 220 240 yapar 🙂 200ü geceni görmedim doğru düzgün gecen vardır tabi oda koşullara göre tabi. O Koşullarda sizin aracınızda gider. Bazı arkadaşlara derimki chipte öyle ahım şahım birşey beklemeyin. 🙂

çetin biz chip değiştirmeyi savunuyoruz.yazılımla bi işimiz yok!

daha önce defalarca yazdık.fiat servisden aldığımız bilgi eski 1.3 motorla yeni 1.3 motor arasında sadece chip farkı olduğudur.

sen zaten kalitesiz yakıt kullanıyorsan chiple oynasanda motoru dağıtacaksın oynamasanda!

bu yeni 1.3 ler 90 HP olmasa ben bu işi savunmazdım.ama madem 90 HP bu chip atılacak!

RAPTOR tarafından yazılan metin:
çetin biz chip değiştirmeyi savunuyoruz.yazılımla bi işimiz yok!

daha önce defalarca yazdık.fiat servisden aldığımız bilgi eski 1.3 motorla yeni 1.3 motor arasında sadece chip farkı olduğudur.

sen zaten kalitesiz yakıt kullanıyorsan chiple oynasanda motoru dağıtacaksın oynamasanda!

bu yeni 1.3 ler 90 HP olmasa ben bu işi savunmazdım.ama madem 90 HP bu chip atılacak!

aynen katılıyorum ...

cetin tarafından yazılan metin:
Chip uygulaması o kadar ahım şahım biirşey değil bence.Boşa giden para israf geliyor. Bazı kişiler kalkış 3 saniye azalıyor diyorlar benim aracım 6sn de cıkıyor misal atıyorum 0-100 km ye 🙂 3 saniyede cıkması imkansız 🙂) Ayrıca bnm aracım suan 180 yapıor net tam dip gaz chip yapınca gösterdiği ibre 210 altında bi cizgi daha var 220 sanırım onu görürmü 🙂 Çoğu kişi hayır diyor. Ben ne anladım o işten. 180 190 ile giden bir ticari araç kamyonet bence gayet yeterlidir. Gidip bir binek otomobil astra turbo civic typer ile yarısmam heralde 😀 Hangi ticari araç 220 240 yapar 🙂 200ü geceni görmedim doğru düzgün gecen vardır tabi oda koşullara göre tabi. O Koşullarda sizin aracınızda gider. Bazı arkadaşlara derimki chipte öyle ahım şahım birşey beklemeyin. 🙂
bu chip uygulamasının amacı daha kısa sürede yeterli yüksek hıza ulaşmak ve çekişi kuvvetlendirmektir.son hıza etki etmek için degil.6 saniyeyide biraz fazla atmışsın çetin çünkü bunu birçok binek araç yakalamıyor örnek GTI lar yakalar.çünki bir saniye demek atıyom 3000 devir yerine 4000 devirle çalışması demek.ben 175 i gördüm tedirgin oldum çünki devrilme riskin çok yüksek bu hızı yapacak yollarda çok az malum trafik ve yol düzgünlügü..tabiki chip taktırdıgın zaman öyle abartılı bişey beklememek gerek nihayetinde motor hacmi aynı ama aracı daha seri ve pratik kıldıgıda bir gerçek bunu yolda aynı motor hacmine sahip araçlarla iddalaştıgın zaman daha iyi anlarsın.aracına gereksiz yüklenme yapmadan devamlı yüksek devirlerde kullanmazsan bir sorun yaşamazsın.bu sistem gücünü turbodan aldıgından dolayı illaki bir parça turbonun ömrünü kısaltacak degermi dersen bence kesinlikle deger çünkü çok daha fazlasını çekişten alacaksın.birde bu işi düşünen arkadaşlara tavsiyem işin ucuz yoluna kaçmasınlar mesela race chip i düşünenlere kesinlikle pro modelini tavsiye ederim,çünkü düşündükleri performansı alamayabilirler

arkadaşlar tüm yorumlarınız için teşekkür ederim... race chip pro modeli için 200 beygir den fazla araçlar için ekstra yüzde 10 gbi bir artış olduğunu söyledi aldığım kişi istersen onu al dedi para senin paran ama 105 beygirlik bir araçta ekstra birşey değişmez dedi ..bencede çok gereği yok diye düşündüm normal modelini aldım bugun uzun yoldan döndüm araç harika hızlanıyor ivmeleniyor ve bir anda 100 -120 km hızlara ulaşıyorsunuz rampalarda bayılmıyor 120yle giderken düz yol yda bayır gbi asfalt yolda bir anda 140 160 a rahatlıkla çıkabildim araçta herhangi bir ters bir hareket yok hızlandıktan sonra sadece gaza dokunun yeter yumuşak bir dokunuş kesinlikle kadranlarda düşme olmuyor..azcık bastıgınızda ise hız kadranının hızlıca çıkışını seyrediyorsunuz..sollamalarda oldukca basarılı 2500-3000 devir arası harika bir ivme ortaya çıktı sollamalarda 5.vites birden hızlanma harika..

yakıt konusuna gelince dha mazot almadım chipli halini test edemedim onuda paylaşacağım tekrar

uzun yolda normalde race chipsiz ortalama 250 kuruş yakıyor ..şehiriçi ise 290-300 kuruş

arkadaşlar bende 2004 model 1.9 jtd doblo var turbo olanlardan aracımda bıraz yığılmavar dün blof of taktım blof istediğim gibi çüflamı yor aracın altına yattım arkadaş gaza basıyor ama turbo hortumu yeterince şişmi yor ve blof istediğim gibi çüflamıyorum cevaplarınızı bekliyorumm *bugs*

S@MeT38 tarafından yazılan metin:
cetin tarafından yazılan metin:
bu chip uygulamasının amacı daha kısa sürede yeterli yüksek hıza ulaşmak ve çekişi kuvvetlendirmektir.son hıza etki etmek için degil.6 saniyeyide biraz fazla atmışsın çetin çünkü bunu birçok binek araç yakalamıyor örnek GTI lar yakalar.çünki bir saniye demek atıyom 3000 devir yerine 4000 devirle çalışması demek.ben 175 i gördüm tedirgin oldum çünki devrilme riskin çok yüksek bu hızı yapacak yollarda çok az malum trafik ve yol düzgünlügü..tabiki chip taktırdıgın zaman öyle abartılı bişey beklememek gerek nihayetinde motor hacmi aynı ama aracı daha seri ve pratik kıldıgıda bir gerçek bunu yolda aynı motor hacmine sahip araçlarla iddalaştıgın zaman daha iyi anlarsın.aracına gereksiz yüklenme yapmadan devamlı yüksek devirlerde kullanmazsan bir sorun yaşamazsın.bu sistem gücünü turbodan aldıgından dolayı illaki bir parça turbonun ömrünü kısaltacak degermi dersen bence kesinlikle deger çünkü çok daha fazlasını çekişten alacaksın.birde bu işi düşünen arkadaşlara tavsiyem işin ucuz yoluna kaçmasınlar mesela race chip i düşünenlere kesinlikle pro modelini tavsiye ederim,çünkü düşündükleri performansı alamayabilirler

Tabi fikrinize saygı duyarım herkesinki farklıdır. Kalın yaptıgım yerde sallamışsın demişsin Misal örnek verdim sadece 😀

uzun yol testini tamamladım arkadaşlar...

gece yaptığım konya yolculuğu sonrası depo ışığı 743km yi gösterdiği anda yandı yaptığım sürat 110-140 yeri geldi 160km hıza ulaştım fakat daha fazla basmadım

Shell Fuel-save Litre Fiyatı 3.70Krş 753km de mazot aldım sonuna kadar doldurdum 197.00TL mazot aldım km de 0,261 krş yakıyor..

ortlama tüketim 6,1-6,3 arası değişti ama bence yol bilgisayarı yalan söylüyor 😀 normal olarak en aşağı 7- 7,5 litre yakıyor

çeyrek depoyla eğer 200km den az yapıyosanız emin olun fazla yakıyosunuz ,,çok basıyosunuz yda çok dur kalk yapıyosunuz

1.6 multijetimde şuan PSchip yaptırdım..yaklaşık 1 aydır kullanıyorum ve uzun yolda 5.3 ortalamayla ve 1100km. full depoyla gidebiliyorum..dayno verisi 140 bg. 350nm tork veriyor..son hızda 190 ı geçemiyorken şuan 200 ü görebiliyorum..ara hızlanmalarım ve torkum acayip derecede arttı 2.0 tdi passatı olan arkadasımla denediğimizde 160 tan sonra beni geçebildi ama 160 a kadar yan yana gittik..herkeze tavsiye ederim..

450TL kardeşim,,arkadaşın bahsettiği marka ne kadar bilemiyorum ama racechipten cok memnunum ...isteyene tedarik edebilirim

Yurt dışında race cihp fiyatı 129€ türkiyede 179€ arada 100 tl oynuyor yurt dışından getiren arkadaş varmı gümrüğe takılırmı acaba

chip bölümümüzü okumanı tavsiye edrim...

https://www.teamdoblo.com/forum/viewthread.php?thread_id=4065&pid=76768#post_76768

Back