1.9 jtd alternatör kayis tarafindan ses

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fthpl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

fthpl

Talha Fatih Pala
Doblo
Adı
Talha Fatih Pala
Kan Grubu
A RH +
Meslek
Doğalgaz Teknisyeni
Aracınız
Doblo
Modeli
Active
Motor
1.9 Jtd
Araç Yılı
2005
Renk
Yıldız Mavi
Arkadaşlar triger baskı kayışlar gergi rulmanlar değişeni 3 4 ay oldu . Dün bu ses gelmeye başladı. Nedir çözemedim? Triger arka taraf rulman tarafından geliyor . Video yükleniyor

Üzülerek düşünüyorum ses motor içinden de geliyor olabilir gibi. Üst kulburtor kapak tarafı sibop vb.. kus sesi gibi metal sesi gibi. Ilk snlerde çok belli

Son düzenleme:

Üzülerek düşünüyorum ses motor içinden de geliyor olabilir gibi. Üst kulburtor kapak tarafı sibop vb.. kus sesi gibi metal sesi gibi. Ilk snlerde çok belli
Piyano tuşları gibi sanki

Kayışı kısa süreliğine söküp deneme şansın var mı? Bir de soğukken yapıyor mu?

Arkadaşlar selam ,bugün çalıştırdım . Ses yoktu. Ustaya gittim yolda ısınır gelir dedim. Gene ses yoktu. Usta video u dinledi ve rulman yada kayış su almış dedi. Kuruyunca ses kesilmiş. Gecen baya saglam yagmur yagdiydi hatirladim o günü . Suan Bir sorun yok. Şükür allaha korkmuştum baya .. yakın zamanda 8 bin masraf yapınca insan hayata kusuyor

Arkadaşlar selam ,bugün çalıştırdım . Ses yoktu. Ustaya gittim yolda ısınır gelir dedim. Gene ses yoktu. Usta video u dinledi ve rulman yada kayış su almış dedi. Kuruyunca ses kesilmiş. Gecen baya saglam yagmur yagdiydi hatirladim o günü . Suan Bir sorun yok. Şükür allaha korkmuştum baya .. yakın zamanda 8 bin masraf yapınca insan hayata kusuyor
Geçmiş olsun tekrar

Yaklaşık 6 aydır ses vardı. Son 10 gündür ses kesildi. Bir şey var dedim, bir yandan ses gitti diye sevindim. Bir yandan içime bir şey oturdu.

Bu sabah sorun yoktu, öğlen çalıştırdım mezar ziyaretine gidecektik. Şark kesti. Akü ışığı yanıyor. Akü alalı 3 ay filan oldu. Yolda giderken ara ara şarj ışığı sönüyor. Muhtemelen ara ara şarj ediyor.

Alternator bakımı 1.5 2 sen kadar önce yapılmıştı.

Yarın sabahtan baktırıcam. Kömürler diyodlar vb. Eğer bobinde bir şey varsa mako olarak yeni alternator alacağım. Ne diyelim bununla geçmiş olsun.

2018'den beri bende cano'm.

Bu arada selamlar, iyi bayramlar arkadaşlar.

Geçmiş olsun iyi bayramlar

6 ay yazmışım. Sonra mesajlara baktım ne altı ayı 1 seneyi geçmiş 🙂 2021 ekim diyor. Yaşlanıyorum herhalde.

Sağlık olsun Cano'm.

Yaptırırız. Yarın 6.sanayideyim sabahtan.

Sağ olasın. @Sefa cenikli

Selamlar ;

Evet arkadaşlar araç bugün çıktı. Çok şükür Hallolmuş.

Alternatör bakımı yapıldı. ( Elektrikçinin dediğine göre içi yağ almış, tamirci de diyor yağ yoktu alternator kup kuruydu. Civarda yağ kaçağı gözükmüyor rahat ol dedi. Anlamadım. )

Not: Lift gerekiyor söküm için , aks sökülüyor , salıncak tablası vs sökülüyor. 1.9 jtd ler biraz ilginç , bazı şeyler sökümü çok zor.

Ön takım zayıfdı, 2 det rot mili 2 adet rot başı 2 adet viraj çubuk lastiği 2 adet salıncak tablası 1 adet aks körüğü değişti

V kayış gergi kilitlemiş. Alternatör tarafından ses geliyordu. Allah korumuş. Şil şil şil bir ses geliyordu o ses kesilince yaklaışık 10 gün sonra Alternatör su koydu. Işık yaktıydı. Neyse ki hallettik. Gergi de değişti.

V Kayis Gergi Rulmani Kütüklü olarak değişti.​

Şimdi soğuk çalışmada da sıcak çalışmada da ses yok.

Rot balans a girdik. Şükür güzel oldu. 120 de titriyordu araç o titreme gitmiş ,bebek olmuş Maşallah. Gönül isterdi 2 amortisör ve amortisör üst takoz da değişeyim ama maddiyat.

375.800 km deyiz.

378.000 de 10 k bakıma giricem.
Belki o zaman değiştiririm.

370 k bakımda 5 lt liquly moly yağ koydum 10 40 süper sentetik. Tavsiye ederim. Güzel yağ. Araç akıyor.

Toplamda herşey dahil 4500tl gibi rakama bitti.

Sağlık olsun.

Hayırlı günler. Baba doblo yollarda.

not: Direksiyon mafsalında dibinde yağ kaçağı var kaç senedir, onun için travers sökülüp direksiyon kutusu çıkacak mış .Ya bakım ya değişim. O da kalsın şimdilik.

Son düzenleme:
Back