1,6 Yakıt Yol Bilgisayarı

@asaglam

istanbulda şehir içi 5.6 var beyler.fotoları da mevcut.hemde 1.3 75 hp ile.(90 hpler daha az yakıyor)

d.2 1,3 combi ile 1020 km civarı yapıyor tam depo ile.. uzun yolda 80 -100 arası gidersen

d3 1.6 uzun yol max. 1200 km dahası hayatta olmaz o da 2000 devir 105 110 km arası ve bence gayette ideal...

dün depoyu doldurdum çıktım yola, ilk kalkışta 8.6 yazdı sonra düştü kendini 5.9 a sabitledi 3 saatlik en yoğun trafikte çok makul bir değer. hemde istanbulda
uzun yolda zaten yakmıyor 3.5 ile 4 lt arası yakıyor.

Son düzenleme:
@hasan Adıgüzel
istanbul trafiğinde yazın 5.6 civarı yaktığı oluyor sürekli dur kalklarda.

1,6 multim ile uzunyol 5,7 oldu geçen hafta

şehir içi ankara 6,6 filan oluyor

Ben 9.8 gördüm 100 km ye 🙂 ama sebebini buldum dijital klima çıktı sebebi biz kalorifer diye klimanın sıcak modunu açıyormuşuz meğersem hep 🙂

@2009_premio
hem yazdan bahsediyosun hemde d2 den d3 kullandınmı anlarsın ancak...

Istanbulda trafigin en yogun zamaninda 10 dk lik yolu 2 saate gidip 5 litre yakacak araba yok kim ne dèse desin Istanbul trafiginde cok zor

full depodan kırmızı ışıga kadar 780 km gittim şehir içi 2 kere denedim bakımı yaklaştı or.t yakıt tüketimim 6.7 6.5 arası gidip geldi sürekli

tabi d3 daha ağır ama şöyle birşey de var, ben genelde aracımı tek kullanmam yani hep aracım dolu olur yani bu değerleri hep ortalama arabada 5 kişi varken yakalıyorum. yani budurumda d2 mi d3 mü pek bişey farketmez. kullanım stili diyorum başka bişey değil.

ben şu aralar 11 lt den aşağı düşmüyorum. Klimam yaz kış açıktır. İstanbul Avcılar dur kalk trafik her zaman.

@mustafa2002954
abi kışın neden klima yı açıyorsun hiç gerek yok kışın kolima komprosörünü devrfeye sokmaya sadece ayda bir klima gazı devirdaim etmeesi için açılmalı

Arabada adam çok olunca, klimayı da açmayınca camlar buhar yapıyor. Bu nedenle klimayı açıyorum, hemen buğuyu çözüyor.

Camlar buhar yapıyorsa araç içerisinde nem var demektir, bu nem de uzun zamanda küf oluşumu kötü koku oluşumu gibi sorunlara sebebiyet verir. Bu nedenle arabada tek olsam dahi klimayı açıyorum ( yani ful otomatik mod) ki araç içerisindeki nemi kurutsun diye. Birde ben gürültü olduğu için camları hiçbir zaman açmıyorum, camları açsam o da rutubeti engeller. E klima çalışmayınca sadece fanı açtığımda sistemden kötü koku geliyor. Bu nedenle de klimayı açıyorum.

@mustafa2002954

abi avcılar-bahçelievler-bağcılar bu arkadaşlara söyleyecek tek lafım yok.bu yerlerde trafik kilitlenmiyor,bildiğin ölüyor!bağcılarda 45 dakka O3 e çıkmak için
@mustafa2002954

fanı açsa yeter.komple klimaya gerek yok.boşuna hem arabanın hem klimanın motorunu zorluyorsun.

Aynen doğru hayatta klimalı acmam.
Fan da aksine hiç kapanmaz. Camlarimin buhar yaptığı görülmemiştir
Bilgine.

Arabaya kaç kişi biniyorsunuz? biz 5 kişi bindiğimizde camlardaki buğunun çözüldüğünü görmedim. He bu havalarda olmuyor soğuk havalarda oluyor tabi ki 🙂

Back