1.6 Multijet sabit volanta çevirme

Shunter58

Daimi Üye
Adı
Furkan
Selamünaleyküm arkadaşlar . 1.6 Multijet 2010 doblomun baskı balata ve volantı değişmeyi düşünüyorum. Oynar volant çok pahalı ve her baskı değişimi durumunda onunda takım olarak değişmesi gerekiyor . Maliyetli ve sabit volanta göre çabuk kendini kaybediyor . Titreşimi emiyor ama dün internette uzun araştırmalar sonucu opellerde Fiat araçlarda oynar volantı sabite çevirip çok memnun olanlar gördüm. Bende çevirmeyi düşünüyorum arkadaşlar görüşünüz nedir tecrübesi olan var mı sizlere de danışmak istedim ? Değerli görüşlerinizi bekliyorum.

Yapan arkadaşlar yardımcı olacaktır. Facede daha hızlı sonuç olabilir.burayada sonucu yazabilirsiniz.

Yaptıracağım inşallah birkaç güne hocam Sivas'ta parçayı buldum. Yaptıran arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum.
Kardeşim selamlar. Parça konusunda sana yardımcı olabilirim. Şase numaranı gönderirsen fiyat listesi verebilirim.

Arkadaşlar hiç mi bu konuda bir tecrübe sahibi olan yoktur.

Selamünaleyküm arkadaşlar . 1.6 Multijet 2010 doblomun baskı balata ve volantı değişmeyi düşünüyorum. Oynar volant çok pahalı ve her baskı değişimi durumunda onunda takım olarak değişmesi gerekiyor . Maliyetli ve sabit volanta göre çabuk kendini kaybediyor . Titreşimi emiyor ama dün internette uzun araştırmalar sonucu opellerde Fiat araçlarda oynar volantı sabite çevirip çok memnun olanlar gördüm. Bende çevirmeyi düşünüyorum arkadaşlar görüşünüz nedir tecrübesi olan var mı sizlere de danışmak istedim ? Değerli görüşlerinizi bekliyorum.
Jtd nin volantıda oynar volant ama balata değişirken ben değiştirmedim. Volantın değiştirilmesi zorunlu muymuş ?
Kalkışta titreme yüzde seksen azaldı balata değişince. Geri kalan titremeyi de hafif gaz vererek zaten hissetmiyorum.
Volant değiştirme amacınız ne tam olarak ?

Jtd nin volantıda oynar volant ama balata değişirken ben değiştirmedim. Volantın değiştirilmesi zorunlu muymuş ?
Kalkışta titreme yüzde seksen azaldı balata değişince. Geri kalan titremeyi de hafif gaz vererek zaten hissetmiyorum.
Volant değiştirme amacınız ne tam olarak ?
1.6 daki volant gibi değil 1.9 jtd uzun süre kullandım hiç volant değişmedim sadece baskı balata değiştim. Benim volant değiştirme gibi bir amacım yoktur ama gittiğim bütün ustalar volantla beraber değişecek dediler. 1.6 larda böyle oluyormuş. Volant fiyatları da belli 1.6 her defasında onun maliyeti sıkıntı.

Son düzenleme:
Bugün Sivas oto sabır Fiat servisini aradım durumu söyledim eğer kalkışta titreme yoksa gacir gucur ses yoksa kalkışlarda araba çalıştığında durduğunda volant bozuk değildir sadece baskı balata bilya değişiriz volantın da yüzünü biraz taşlarız zımparalariz kapatırız dendi. Güzel de bir fiyat verdiler pazartesi götüreceğim bir mani keder olmazsa.

İyi Günler Üstadım ben çevirdim Aracım 2008 model 1.9 Mltjt doblo
Kalkışlarda ve duruşlarda titreme yapıyor aynı zamandaa aracı vites iken ayağımı gazdan çektiğinde yani 2 vites 20 - 30 km/s düştüğünde öne doğru yığılma yapıyor aynı zamanda şase numarasından çıkarttılan baskı balata uymuyor mecbur 1.9 JTD kullanmak zorunda kalıyor baskı balata hemen hemen birbirlerine yakın ama kalitede çok fark ediyor. Volant ise sabit 900 Tl gibi rakamdı orjinalı şuan 2000 tl nin üzerinde

İyi Günler Üstadım ben çevirdim Aracım 2008 model 1.9 Mltjt doblo
Kalkışlarda ve duruşlarda titreme yapıyor aynı zamandaa aracı vites iken ayağımı gazdan çektiğinde yani 2 vites 20 - 30 km/s düştüğünde öne doğru yığılma yapıyor aynı zamanda şase numarasından çıkarttılan baskı balata uymuyor mecbur 1.9 JTD kullanmak zorunda kalıyor baskı balata hemen hemen birbirlerine yakın ama kalitede çok fark ediyor. Volant ise sabit 900 Tl gibi rakamdı orjinalı şuan 2000 tl nin üzerinde
Yani pek memnun değilsin hocam. Volant lancia 1350 TL gibi güzel bir fiyat aldım eğer servis volant sıkıntılı derse alacağım 1350 ye.

Yani pek memnun değilsin hocam.
Memnunluktan ziyade bariz fark oluyor orjinal oynar volant ile sabit volant arasında ayağımı debriyaj çektiğimde titreme oluyor dururkende ayağını gazdan .çektiğinde şanzımana yığılmasını direk fark ediyorsun. dediğim gibi bütce ile konfor arasında gidip gelinen bi durum ama ilk fırsatta tekrar orjinal volantı taktıracağım

Memnunluktan ziyade bariz fark oluyor orjinal oynar volant ile sabit volant arasında ayağımı debriyaj çektiğimde titreme oluyor dururkende ayağını gazdan .çektiğinde şanzımana yığılmasını direk fark ediyorsun. dediğim gibi bütce ile konfor arasında gidip gelinen bi durum ama ilk fırsatta tekrar orjinal volantı taktıracağım
Anladım hocam orjinal hali neyse devam etmek gerek yani. Teşekkürler cevap için.

2012 1.6 dobloya sabit taktırdık usta takalım bişey olmaz dedi. Ama eski doblo değil sanki, titreme yapıyor 1000 ve 1500 devir arası hissedilir bir ses geliyor. Bence orjinalden şaşma
Araç ustanın aracı değil .
Aracı da usta kullanmayacak siz kullanacaksınız .
Usta fabrika kadar bilgili miymiş ?
Ustanın her dediğine de inanmayın ve zorunlu kalmadıkça aracı kurcalatmayın.

Aleykümselam olmuyo düzen tutmuyo orjinalden şaşma

dizel motorların doğasında var titreme bide volantla oynayıp temelli titremeyin bozmayın arkadaşım aracın orjinalini koskoca fabrika bunu denememişmi zannediyosunuz siz parçanın doğru ve hesaplı olmasına bakın benim araçta 1.9 daha yeni baskı balata değişti yine titriyor teybin sesini birazdaha açıyorum geçiyor.

Back