1.6 Maxi Ön fren disk yamulması

rahatsuz61

Saygın Üye
Adı
Recep Kuzu
Meslek
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Matematik-Bilgisayar Öğrencisi
Modeli
Renk
Çöl Grisi
2012 model doblomda geçen yıl orjinal disklerim yamuldu ve değiştirdim. Değiştirdiğim diskler yine yamuldu. 130 civarı hızlarda frene bastığımda çok rahatsız edecek derecede titreme yapıyor direksiyonda. Buna nasıl bir çözüm bulabiliriz. Hangi diski nerden almalıyım ? Nereye gitmeliyim ? Aracım 39 binde şuan

Geçmiş Olsun , Servise Gidin Sorunu Detaylıca Anlatın Umarım Kısa Zamanda Çözülür :okyrm:

Valla birkaç kişiden daha duydum benim araç yirmiyedibin km de çok şükür öyle bir şey yaşamadım

Bütçede sıkıntı yoksa kendi cebinden değiştireceksen brembo disk balata takımı al kafan rahat olsun.

@Sezgin Tok

Katılıyorum 10 Bin Sonra Bende Alacağım :krnz:

Forumda disk atmasiyla ilgili bi paylasim vardi serviste iyileştirme yapilabiliyor atma probleminiz varmiydi yada diskler sicakken su tutuldugunda diskler yamulabiliyormus

@Sezgin Tok
Brembo disk balata takimini kaca alabilirim. Ve nerede bulabilirim?

Bi bakayım maslak veya Atatürk oto sanayi de olması lazım güvenilir bir link atarım.

@rahatsuz61
Geçmiş olsun öncelikle. Bizimde 1.6 maxi var şu an 77 binde iki kere aynı sıkıntı oldu ikisindede tornayla düzelttirdim ama yine aynı sıkıntı başladı forumdan takip ettiğim kadarıyla kronik bi sorun bu d3 Ler için. Bi arkadaş serviste çare buldular falan diye yazmıştı ama kim tam hatırlamıyorum.

Abi kim ne derse desin birincisi kullanım ile alakalı. Ben seri kullanıyorum. İstanbulda 1.3 premio bilecikte 1.6 premio ikiside aynı diskler soğukken frenlemede sıkıntı yok. Birkaç defa fren yaptığımda inanın durduramadığım oldu.

@Sezgin Tok
Mutlaka kullanımında etkisi var ama bence bu başka bi sebepten dolayı oluyor. D2 kullanırken hiç Başıma böyle bi olay gelmemişti 150 bin km yapmıştım ama şimdi d3 te sürekli olunca ve herkes aynı olaydan şikayet edince ister istemez kronik sorun olduğuna inanıyor insan

İnternette gördüğünüz fren testlerine inanmayın 100 le gidiyor tapa fren diskler soğuk 40m geçmiyor zaten. Mesele birkaç ani frenden sonra fren gücü nasıl pedal da sertleşme geri tepme sana karşı gelme vs var mıdır ona bakarım.

@Sezgin Tok
Tepem olayında bi etken faktörde balatalar insan bi an arabayı durduramayacağını düşünüyor 🙂

Bence kullanılan malzeme mukavemeti düşük ısınmaya direnci yok arkalarında zaten kampana yapmışlar bütün fren gücü ön disklere kalıyor öne yığılma yapıyor zaten diskinde suçu yok aslında.

Bazen bilecikte 1.6 da ani frende arkaları elle kilitliyorum [emoji1]
Durmayacak zannediyorum.

@Sezgin Tok
Aynen disk ne yapsın bütün yük üstüne biniyor ve sonuç ortada 🙂

1.3 1.6 fark etmiyor zaten.

@Sezgin Tok

Bu disk isime yarar gibi ama benim araba maxi benim diskler daha buyuk kisa olan doblolara göre bu sitede maxilere gore disk yok.

@rahatsuz61
Aynen maxilerinkini bulmak lazım.

Back