Doblo 1.6 Doblo yakıt tüketimi Hakkında

Benim araç 7.2 LT civarı ancak ortalama hızınızada bakmanız gerekir benim ortalamam 35 km civarında bu hızınız düşükse doğal olarak ortalamanız yüksek çıkacaktır.

8-9 arası bende de trafik sorunum var ortlama hızda 15 civarı.

benim ortalama 6 lt, genelde 1 depo ile 1.000 km gidiyor. lastik basıncı 45, ağır yüküm yok (ışıklarda kalkışta hep sonuncu olurum, 100-110 u nadir geçerim)

2016 - 1.6 (90 bg.otomatik): 6.2 l/100km - Istanbul sehir ici - sakin kullanim.

ölçüler: 195 60 r16

biraz çok hakkaten, arabayı alırken arkaya 52 öne 42 basmışlardı önce 32 ye indirdim ama araba asfalta yapıştı gitmiyordu ben de 45 bastım ama 40-42 ideal bence, biraz indirmem lazım gibi

biraz çok hakkaten, arabayı alırken arkaya 52 öne 42 basmışlardı önce 32 ye indirdim ama araba asfalta yapıştı gitmiyordu ben de 45 bastım ama 40-42 ideal bence, biraz indirmem lazım gibi
Olması gereken 40 .Kapı direğinde yazıyor.

Önler 39 psi, arkasıda yüke göre 39 ile 45 arasıydı.

Klavuzda yazan o şekilde. Bende de 205 lastik vardı 40 basıyordum.
Kitapcikta ve aracin kapi duvarinda yazan bilgiler C sinifi yani kargo sinifi 195 60r16 C lastikler icindir. Binek lastigine basilmaz sanirim o kadar yuksek basinc.

Kitapcikta ve aracin kapi duvarinda yazan bilgiler C sinifi yani kargo sinifi 195 60r16 C lastikler icindir. Binek lastigine basilmaz sanirim o kadar yuksek basinc.
Araç ağırlığına göre basılması gerekir.Ben kışlık ve yazlıklarım 205 idi hep o şekilde bastım.

Araç ağırlığına göre basılması gerekir.Ben kışlık ve yazlıklarım 205 idi hep o şekilde bastım.
Zaten aldiginiz lastigin yuk endeksinin arac agirligini karsiladigini varsayarak yaziyorum, kamyon lastigine verilen basinc ile binek lastigine verilen basinc ayni olamaz. C sinifi lastikler diger lastiklerin 2-3 kati agirlikta ve saglamlikladir. Eger onlarin basincini binek lastiklere basarsaniz en ufak bir tas veya kaldirima sert temasta yarilir. Kaldi ki binek lastiklere yuksek basinc verirseniz lastigin yerle temas eden kismi sadece tabanin ortasi olur ki bu da yol tutusu ve frenleme de cok buyuk risk teskil eder. Lastik imalatcisinin urettigi lastik icin belirledigi basinci uygulamakta fayda vardir. o da en fazla 34-38 civaridir.

Zaten aldiginiz lastigin yuk endeksinin arac agirligini karsiladigini varsayarak yaziyorum, kamyon lastigine verilen basinc ile binek lastigine verilen basinc ayni olamaz. C sinifi lastikler diger lastiklerin 2-3 kati agirlikta ve saglamlikladir. Eger onlarin basincini binek lastiklere basarsaniz en ufak bir tas veya kaldirima sert temasta yarilir. Kaldi ki binek lastiklere yuksek basinc verirseniz lastigin yerle temas eden kismi sadece tabanin ortasi olur ki bu da yol tutusu ve frenleme de cok buyuk risk teskil eder. Lastik imalatcisinin urettigi lastik icin belirledigi basinci uygulamakta fayda vardir. o da en fazla 34-38 civaridir.
205/55 lastikler orjinal ebaddan küçük lastikler onlara bencede fazla basılmamalı. Benim gibi 215/55 alanlar önlere 40 psi arkaya 41-42 psi basabilir. Böyle kulkanıyorum sorun çıkarmadı 215/55 lastikler.

205 lastiklere bakın bakalım kaça kadar izin veriyor.

Dosyalar

• Screenshot_20210617-143948_Gallery.jpg
    Screenshot_20210617-143948_Gallery.jpg
    115,2 KB · Okunma: 55
Back