1.6 da triger kayışlı imiş.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan anka2556
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
750 liraya anlaştık bi usta ile, bu ay için de kısmetse yaptıracağım.

1.3 lerde zincir değişimi 160 000 ama bazı tamirciler 120 000 de değişimi öneriyor.doğru mudur?

160000 idealdir çünki zincirle kayış arasında çok fark var

kimseye müşteriye kaç demez gelgel gel bana der

hayırlı cumalar benim 2011 model 1,6 105 bg doblom var 124.000 km de 120 bin bakımında caycumada bulunan fıat servisine gittim bakım için usta bana triger kayışının değişmesi gerektiğini söyledi 1150 tl sadece triger seti için para istediler,ama ellerinde kalmadığı için değiştiremediler,bartında bulunan özel fiat servisini aradım ve set fiyatını sordum 375 tl ustalık dahil fiyat aldım ,kozludaki servisden fiyat aldım 800 tl fiyat aldım caycumadan yine özel servisden fiyat aldım 420 tl kafam cok karıştı yakınlarda bununla ilgili hiç işlem yaptıran varmı?

1,3 zincir değişimi 160000 ise iyiymiş geçen bir usta değiştirelim dedi ama pek inandırıcı değildi zaten boşu boşuna üst fren merkezinide değiştirdi sorun debriyaj merkezindeymiş dahada gitmem o ustaya

@melih saylam
lütfen servisi tercih ediniz

arkadaşlar 1.3 multijette triger zinciri değil de, V kayışı kopsa motora herhangi bir zarar verir mi?

@t0LgA
Zincir enjeksiyonu yönetiyor koparsa enjektörler zarar görür. Alternatör koparsa akü biter yolda kalırsın, hidrolikler devre dışı kalır, fren ve direksiyon çok sertlleşir kaza riski yüksektir.

Evvelsi gün aracımın triger zincirini 180.000 km de değiştirdim. Çıkarılan zincirde fazla bir aşınma, ses gelme, ve bollaşma yoktu. Değiştirmeseydim kim bilir ne kadar daha giderdi. Zaten ustam "bekle, daha değiştirmeyelim" demişti ama benimki titizlik işte. Ben 160.00 de değiştirecektim ustanın zoruyla 20.000 km daha bekledim. Zincir değişimi ve yağlama ile birlikte 600 TL tuttu. Şu an herhangi bir problem yok.

160 bin yada 5 sene sonra değişmesi lazım sağlıklı olması açısından benim görüşüm

@OSMAN ALP
Değiştirmekle iyi yapmışsın. Belki gerekmezdi ama riske atmaya gerek yok ama ustam ses yapmadığı sürece zincire bişey olmaz dedi taksileri 225 bin civarında değiştiriyorlarmış oda ses yaparsa.

Benim aracım 84 binde 2011 1.6 premio. Triger'ı ne zaman değiştirmeliyim?

@EyezBerg
Ustanıza bir gösterin durumuna baksın.
Bence zamanı gelmiş 5 sene ve 84.000 km riske etmeyin değiştirin derim.

@EyezBerg
en kısa zamanda değiştirin. ben değiştirdim 2-3 ay önce. 70,000 km civarında.

@yunus0635
garanti bitmişse neden servisde ısrarcı olalımki? hemde yarı yarıya fiyat farkı varken.😵

@bedbaht155
bütçe ve kalite meselesi benim tercih ve prensiplerimdir

us
@yunus0635
ustasını buldun mu servis den daha kalitelisi daha hesaplısı ve en önemlisi daha ilgilisini bulabiliyor insan.

Back