1.6 da triger kayışlı imiş.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan anka2556
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

anka2556

Onursal Üye
Adı
Uğur
Kan Grubu
0 +
Meslek
Lojistik uzmanı
Modeli
Araç Yılı
2011
Renk
Çöl Gri
İzmit te Yılmaz fiat yetkili servisine gittim. Bizim 1.6 ların trigerlerinin zincirli olmadığını ve 5 senede değiştiğini yeni öğrendim. 1500 tl imiş, arabadan soğudum resmen.

Son düzenleme:
Allah allah 1.6 treger kayış olması lazımdı bi yanlışlık olmasın

Başlık doğru, mesaj yanlış olmuş. @buldas sağolsun söyledi de düzelttim.

1,500 tl çok pahalı.dışarıdan da bir fiyat almakta yarar var.

Bugün özel serviste fiyat aldım. 300 TL dediler. Benim aracımın da değiştireceğim. Özel serviste daha makul ancak iyi bir özel servise taktırın. 1.6 motorlarda triger hayati öneme sahip. birde doğru ve sentesinde takamazlarsa çok sorun yaşnabiliyor.

Kocaeli Yılmaz yetkili servisinden söylediler. Sente kilit kiti ile birlikte satılıyor sanırım ondan pahalı. Ama gene de 300 nere 1500 nere.

triger kayışı ile alternatör kayışını karıştırmayın....

triger zincirlidir...araçta kayış olarak alternatör kayışı ve klima kayışı mevcuttur bunlarda 100,000 kmde değişir

Hayır , 1.6 lar kayışlı.

(link)

Evet. 1.6 motorlar triger kayışı kulllanmaktadır. Birkaç gün önce sattığım linea 1.6 nın set olarak kayışını 300 TL ye değiştirmiştim. Triger - vantilatör kayışı v.s.

öyle ayarlamışlar.1,9 larda kayışlı.

Maliyet, ses, yağlama gereksinimi, tasarım kriterleri 1.6 larda kayışa döndürmüş olabilir. 2.0 da da zincirli. Anlayan bilen varsa açıklasın.

@anka2556
vardır bir bildikleri sanırım.

@volkan guney

Kayış ın kauçuk esaslı olmasından dolayı süre kısıtı var. 5 sene içinde değişmesi gerekiyor. Zincir de bu durum yok. Ayrıca zincirin kopma durumu yok, bollaşma ve sonrasında ses yapıyor sende anlıyorsun gidip değiştiriyorsun. Kayışta ise sen hiç anlamadan kopup gidiyor, piston sübaplara çarpıp yamultuyor.Sonuç 4000-5000 arası masraf.

Arkadaşlar triger setinde korkacak hiçbirşey yok sanayiciler çok para koparmak için milleti kışkırtıyorlar değiştirmesi 1 2 saat sürüyor 1.6 triger seti 170 ila 350 lira arası fiyatları var gidipte sakın 500 1000 gibi fiyatları vermeyin işçilik olarakta 200 300 lira gibi bişey olması gerekiyor. Marka olarakta ben her zaman dayco tercih ederim piyasada ına gibi markalarda var.

Triger kayışı öyle hop diye bir anda kopmaz yanından iplik falan atar gerginliğini kaybeder vibrasyon yapar. 100.000km civarı değiştirirler ama kayış hiç yoktan 130.000km nin üstüne çıkabilecek dayanıma sahiptir. İşini bilen usta hiçbir sıkıntı yaşatmadan triger setini değiştirir. Sente içinde kilit seti zaten ustalardan bulunur en kötü m8 veya m6 civata ile kilitleniyor zaten.

Arkadaslar triger seti devirdayim işçilik dahil 500tl orjinal malzemesiyle 1.6 multijetin bilginiz olsun.

Izmirden 1.6 multijet doblosunun trigerini degistirmek istiyenleri bekleriz.
50293c1041b7b043fac30bed95584d57.jpg

@izmirlidoblo
bu gidişle bizde geliriz gezmiş oluruz.🙂🙂🙂

Back