- Aracı çalıştırmadan önce bir kaç kez kontağı aç kapa yapmalısınız ışıklar sönene kadar
- en az 1 dakika boşta çalıştırmalı motorun yağlanması beklenmeli
- Motor sıçaklığı ilk çeyreğe gelene kadar yüksek devirden ve ani gazlamalardan kaçınılmalı
- Klimalar veya kalorifer hararet sabit 90 dereceye gelene kadar açılması tavsiye edilmez ekstra güç harcatırsınız
- Aracı park ettiğiniz zaman en az 25 30 saniye bekleyin son turbo yağlamasını yapsın bütün sistemi kapattığınızdan emin olun "Klima, radyo ünitesi vs "
- Ve sabit bir yerden yakıt almayı unutmayın fişleride atmayın ki yakıt sisteminde bir sorun çıkarsa kanıtlayabilin.
- diskler soğukken sert frenlerden kaçının ısınana kadar tatlı tatlı basabilirsiniz müsait hız ve trafik koşullarında ve balata spreyi ile her 2 haftada bir komple fren diski ve kaliperleri temizlemeyi unutmayın bu bakım hem fren disk ve balata ömrünü uzatır hemde doğru mesafe de doğru zamanda durma işlemi için önemlidir.
Ben yaz kış bunlara dikkat ediyorum hangi ustaya gitsem ben bunları yapıyorum desem çok doğru diyorlar sizede tavsiye ederim ?