Doblo 1.3mjet e5 enjektör bakımı ve faydası

kadire

Daimi Üye
Doblo
Adı
kadir
Kan Grubu
0 +
Meslek
teknisyen
Aracınız
Doblo
Modeli
Premio Black
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2014
Renk
beyaz
Merhaba arkadaslar
Euro 5 doblalarda enjektör bakımı çok önemlidir özellikle şehir içinde kısa mesafede araç kullananlar ve kmsi 100bin e Yaklaşan araçlar enjektör bakımını aksatmayın araç yolda yığılıyosa ,gaz tepkimesi sonradan geliyosa ,ilk çalıştırmada beyaz duman atıp motor ısındığında kayboluyosa ,motor sogukken calıştığında bedford
IMG-20201224-WA0007.jpg
kamyon gibi çalışıyosa yani hır hır hır gibi,☺devir dalgalanması var ise yada yakıt tüketiminiz arttıysa enjektörlerinizi bakıma almanızı tavsiye ederim ayrıca enjektör dip pullarının değişmesi şart çok önemli aslında en önemlisi dip pulları kompressyon kaçağı olması muhtemel katkı maddeleei kullanmayınız hiç bir işe yaramaz enjektör bakımıyla alakalı birkaç resmi paylaşıyorum hoşçakalın bir sonraki konu turbo bakımı erken arıza tespiti olacak
IMG_20201204_095842_1.jpg
IMG_20201204_102606_1.jpg

Son düzenleme:
Maşallah güzel olmuş

Merhaba arkadaslar
Euro 5 doblalarda enjektör bakımı çok önemlidir özellikle şehir içinde kısa mesafede araç kullananlar ve kmsi 100bin e Yaklaşan araçlar enjektör bakımını aksatmayın araç yolda yığılıyosa ,gaz tepkimesi sonradan geliyosa ,ilk çalıştırmada beyaz duman atıp motor ısındığında kayboluyosa ,motor sogukken calıştığında bedford37959 dosyayı görüntüle kamyon gibi çalışıyosa yani hır hır hır gibi,☺devir dalgalanması var ise yada yakıt tüketiminiz arttıysa enjektörlerinizi bakıma almanızı tavsiye ederim ayrıca enjektör dip pullarının değişmesi şart çok önemli aslında en önemlisi dip pulları kompressyon kaçağı olması muhtemel katkı maddeleei kullanmayınız hiç bir işe yaramaz enjektör bakımıyla alakalı birkaç resmi paylaşıyorum hoşçakalın bir sonraki konu turbo bakımı erken arıza tespiti olacak 37958 dosyayı görüntüle37957 dosyayı görüntüle
Takipteyim

Slm Kadir bey beyaz duman atması enjektörlerdenmi kaynaklanır bazı gün az duman atıyor bazı gün çok duman atıyor aynı tarif ettiğiniz gibi sabahları geç çalışıyor tekleyerek çalışıyor bir kaç saniye içinde normale dönüyor devir dalgalanması da oluyor yardım ederseniz sevinirim

Merhaba metin bey
Oncelikle aracinizda su ve motor yagi eksiltmesi varmi bunu cok iyi gozlemleyip kontrol etmeniz gerekli eksiltme olmadigindan emin olunduktan sonra tabiki duman renginide cok iyi analiz etmek gerekir bazen mavi duman beyaz duman birbirine karistirlir egerki araciniz ilk marsta 5-10sn kadar yogun beyaz duman atip sonrasinda kayboluyosa devir saatinde dengesiz ve motor vuruntulu calisiyosa ozaman enjektor ten suphelenebiliriz enjektor.pompa bakimiylaberaber kizdirma bujilerinide orjinali ile degistrimenizide tavsiye ederim dedigim gibi bu analizleri iyi yapmak gerekli araciniz tam bilglerini paylasirsaniz km model nedir daha once enjektor bakimi yapildimi

Merhaba metin bey
Oncelikle aracinizda su ve motor yagi eksiltmesi varmi bunu cok iyi gozlemleyip kontrol etmeniz gerekli eksiltme olmadigindan emin olunduktan sonra tabiki duman renginide cok iyi analiz etmek gerekir bazen mavi duman beyaz duman birbirine karistirlir egerki araciniz ilk marsta 5-10sn kadar yogun beyaz duman atip sonrasinda kayboluyosa devir saatinde dengesiz ve motor vuruntulu calisiyosa ozaman enjektor ten suphelenebiliriz enjektor.pompa bakimiylaberaber kizdirma bujilerinide orjinali ile degistrimenizide tavsiye ederim dedigim gibi bu analizleri iyi yapmak gerekli araciniz tam bilglerini paylasirsaniz km model nedir daha once enjektor bakimi yapildimi

Tşkr ederim Kadir bey aracım 2013 model 90 HP Premio 141 km de araç 10 aydır bende enjektör bakımı yapılmadığını biliyorum su seviyesi normal yağ seviyesi normal gözüküyor aracımın sorunu bir haftadan bu yana devam ediyor şu an Kars'ta bulunuyorum malum hava soğuk ama diğer araçlarla karşılaştırdığımda duman biraz fazla azalma oluyor ama tam kesilmiyor bariz belli oluyor hararet normal bulunması gereken yerde duruyor artma yok yağ da beyazlatma yok eksiltme yok şimdiden teşekkürler ederim saygılar

Tşkr ederim Kadir bey aracım 2013 model 90 HP Premio 141 km de araç 10 aydır bende enjektör bakımı yapılmadığını biliyorum su seviyesi normal yağ seviyesi normal gözüküyor aracımın sorunu bir haftadan bu yana devam ediyor şu an Kars'ta bulunuyorum malum hava soğuk ama diğer araçlarla karşılaştırdığımda duman biraz fazla azalma oluyor ama tam kesilmiyor bariz belli oluyor hararet normal bulunması gereken yerde duruyor artma yok yağ da beyazlatma yok eksiltme yok şimdiden teşekkürler ederim saygılar
Malum soguk yerde bulunuyorsunuz araciniz euro 5 su ve yag eksiltmede yok ise km itibariyle enjektor bakimi yaptirmanizi tavsiye ederim faydasini goreceksiniz yanliz isin ustasini bulmaniz gerek bu bakimla birlikte kizdirma bujilerinizide orjinali ile degisiminide tavsiye ederim kizdirma bujileriniz saglam olabilir fakat bujinin isinan uç kismi kurum yag bagladigindan ilk marşta yanma odasini tam isitamiyabilir bu sebeble elden gecirirseniz araciniz icin faydasi olcaktir kizdirma bujilerinin sokulen yuvasini yenisini takmadan once ince tel raspayla temizletin oradaki kurumlar da temizlensin yardimci olabildiysem ne mutlu bana hayirli gunler

Malum soguk yerde bulunuyorsunuz araciniz euro 5 su ve yag eksiltmede yok ise km itibariyle enjektor bakimi yaptirmanizi tavsiye ederim faydasini goreceksiniz yanliz isin ustasini bulmaniz gerek bu bakimla birlikte kizdirma bujilerinizide orjinali ile degisiminide tavsiye ederim kizdirma bujileriniz saglam olabilir fakat bujinin isinan uç kismi kurum yag bagladigindan ilk marşta yanma odasini tam isitamiyabilir bu sebeble elden gecirirseniz araciniz icin faydasi olcaktir kizdirma bujilerinin sokulen yuvasini yenisini takmadan once ince tel raspayla temizletin oradaki kurumlar da temizlensin yardimci olabildiysem ne mutlu bana hayirli gunler
Çok teşekkür ediyorum Kadir bey şimdi iş usta bulmak 😊 hangi şehirde siniz tanışmak isterim sizinle

@kadire abi bende dip gaz yapınca ince bi siyah duman atıyor. Acaba hava maf sensörü takıp çıkarıyorum tasarruf performans için ondan mı yapıyo? Yada dizel diyemi?

@kadire abi bende dip gaz yapınca ince bi siyah duman atıyor. Acaba hava maf sensörü takıp çıkarıyorum tasarruf performans için ondan mı yapıyo? Yada dizel diyemi?
Oncelikle Araç durur yerde veya hareket halindeyken dip gaz olcukca zararli oldugunu belirtmek isterim bahsettigin sensorler hava yakit karisimini ayarlamak icin sen bunlari devre disi birakiyorum demissin peki bunlari devre disi biraktigin zaman aracin motoru hava yakit karisimini neye gore ayarliyorda tasarruf ediyorsun anlamis degilim dogrusu ,☺️birde hava akismetresini motor ariza isigi yanmasin diye direnc ile kandirdin galiba ☺️siyah dumana gelince araca birden yuklenip dip gaza yaparsan siyah duman atar ama bu durumu araci tum öğelerini orjinal hale getirip denemek gerekiyor bana anlattigin sekilde tabiri caiz ise "sap ile samani birbirine karistirmak gibi" oluyor yanlis bilgi vermekte istemem tanidiginiz ve guvendiginiz bir ustaya danınışmakta fayda var
Saygilar

Oncelikle Araç durur yerde veya hareket halindeyken dip gaz olcukca zararli oldugunu belirtmek isterim bahsettigin sensorler hava yakit karisimini ayarlamak icin sen bunlari devre disi birakiyorum demissin peki bunlari devre disi biraktigin zaman aracin motoru hava yakit karisimini neye gore ayarliyorda tasarruf ediyorsun anlamis degilim dogrusu ,☺birde hava akismetresini motor ariza isigi yanmasin diye direnc ile kandirdin galiba ☺siyah dumana gelince araca birden yuklenip dip gaza yaparsan siyah duman atar ama bu durumu araci tum öğelerini orjinal hale getirip denemek gerekiyor bana anlattigin sekilde tabiri caiz ise "sap ile samani birbirine karistirmak gibi" oluyor yanlis bilgi vermekte istemem tanidiginiz ve guvendiginiz bir ustaya danınışmakta fayda var
Saygilar
Abi multimetre ile ölçüyorum ve biraz araştırdım 0 veriyor yani hava almıyor diyor sensör. Çıkarınca direnç atınca 1 değeri oluşuyo çünkü kapanıyor devre. 0 olunca pompa mazot basmıyor. Araç yavaş gidiyo çekmiyo yani yakmıyor buda tasarruf oluyo ki kanıtladım bizzat. Ama direnci takınca mübarek roket gibi oluyor bi okadarda içiyor. Denemenizi tavsiye ederim. Birşey yapmıyorsunuz yakıtı kısıyorsunuz okadar. Buda bi nevi tasarruf. Şindi diceksiniz ulan bu ustalar niye düşünemiyo bunu diye, dediğim gibi 1 le yokuş çıkmanız bile zorlaşıyor. 👑

araç senin karar senin 🙂
saygılar

Debimetreyi balata spreyi öptü yada vadesi dolmuştu. Bunu zaten biliyorsun 😀 Sen sen ol o debimetreyi yenile. Birdahaki sefere Balata spreyi değilde onun ozel temizlik malzemesi var ya onla yada nazikce hava tutarak temizle. Bide debimetresiz emin ol daha kötü.

Abi doğru söylüyorsun valla. Kurnazlık yapalım diye motordan olacağız. @fthpl

Back