1.3 Multijet yağ yakma

emrklds

Yeni Üye
Doblo
Adı
Emre
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Merahaba Abilerim 2014 model Euro 5 1.3 Multijet doblo aracımız var. Merak ettiğim konu bu motorlarda kronik yağ yakma problemi var mı iyi bakılmış bir motorda da mı bu sorun var. Geçen yağ kalmadığını fark ettim usta ise bunlarda hastalık dedi. Kullanıcı hatası da olabilir babam çok iyi bakmadı ama yağını değiştirirdi araç şuan 151 bin km de 8 bin civarı oldu yağ değişeli 1 litreye yakın yağ eklendi. Sabah ilk çalıştığında mavi dumana da rastlamadım birkaç saniye sonra hafif beyaz dumanı kesiyor zaten araca yeni ağır bakım yapılmıştı enjektör yağ soğutucu vb.

Aynı model Doblo bende de var.Bu zamana kadar böyle bir kronik sorun duymadım.

Önce kaçak mi var yoksa yakiyormu bunu tespit etmek lazim.yakmaysa zaten 8 bin km de 1 litre yag eksilmeside normal kabul edilebilir.fabrikalar bile 1000 km de 0.5 litre yag eksiltmesini normal kabul edip kitapçıga bile yaziyor.

Önce kaçak mi var yoksa yakiyormu bunu tespit etmek lazim.yakmaysa zaten 8 bin km de 1 litre yag eksilmeside normal kabul edilebilir.fabrikalar bile 1000 km de 0.5 litre yag eksiltmesini normal kabul edip kitapçıga bile yaziyor.
bunu bilmiyordum abi. Çubuğa gelmicek kadar azalttığını da bilmiyordum ondan şaşırdım. Aracı kaldırıp altına detaylı bakmadım ama damlatma görmedim yağı değişirken bi bakıcam. Birde 5-30 kullanıyoruz. başka bi yağa geçmeye gerek var mı?

Castrolun mobilin vs yağ markalarının sitelerinden uygun yağı bulabilirsin.senin araca hangisi kullaniliyor bilmiyorum.5-30 sa başka vizkoziteye gecmeni tavsiye etmem.neyse onu kullan.birde yağ değişiminin km sini biraz düşür, bizim Türkiye şartlarında 1 sene veya 10 bin km gibi yağ degisim aralıkları uygun değil.

Yağ meselesinde turbo da yağ eksiltmene sebep olabilir onada baktır hotumlar vs.

Sabah calistirmada duman varsa genelde subap lastiklerinden oluyor.degistirmek gerek

8 bin kilometrede 1 litre yağ eklediyseniz çokta korkulacak bir durum yok baya normal kabul edilebilir 12 yaşındaki araba için bendede 2010 model 1.3 var 3K kilometrede 500 ml arası yağ ekliyorum zaten yaş aldıkça bu değerler normaldir asıl mesele bin kilometrede 500 ml eklemek baya büyük sıkıntı olarak görülebilir turboya yağ kaçırıyor olabilir, yağ yakıyo olabilir , yağ kaçırıyor olabilir ama 8K kilometrede 1litre yağ eklemek korkulacak bir durum değil

Back