1.3 Multıjet safeline

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Diren
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
beyler bi yanlış var sanki hatalıysam düzeltin ama safeline da abs var fakat premioda yokmu denildi sanki yanlış mı gördüm benim bildiğim doğrusu her ikisinde de abs var ve tüm donanımlar tork, beygir vs. herşey aynı sadece tek fark premio durunca üretimi safeline devam etti o yüzden piyasada daha çok benim araçta safeline çok kez de premio sürdüm en ufak bir fark yok herşey aynı sadece premio da ön göğüs flan sarımsı olduğu için bence daha hoş duruyor tek fark bu birde yakıt olarak sanki premio daha az yakıyor birde rampa çıkarken misal benim araç çok hafif meyilli rampada 160 ile daha geçen hafta çıktım premio olan arkadaşlarla o kadar hızlı çıkamıyorduk onunda tek farkı işte safeline daha yeni motor olduğu içindir diye tahmin ediyorum

beyler bi yanlış var sanki hatalıysam düzeltin ama safeline da abs var fakat premioda yokmu denildi sanki yanlış mı gördüm benim bildiğim doğrusu her ikisinde de abs var ve tüm donanımlar tork, beygir vs. herşey aynı sadece tek fark premio durunca üretimi safeline devam etti o yüzden piyasada daha çok benim araçta safeline çok kez de premio sürdüm en ufak bir fark yok herşey aynı sadece premio da ön göğüs flan sarımsı olduğu için bence daha hoş duruyor tek fark bu birde yakıt olarak sanki premio daha az yakıyor birde rampa çıkarken misal benim araç çok hafif meyilli rampada 160 ile daha geçen hafta çıktım premio olan arkadaşlarla o kadar hızlı çıkamıyorduk onunda tek farkı işte safeline daha yeni motor olduğu içindir diye tahmin ediyorum

hız farkı sürücülükle alakalı olabilir.teknik açıdan araçlar tamamen aynı.hatta lastik/jant farkından premio sizi geçebilir.ama o da çok etkili bir fark değil.

premio ile safeline arasında standart donanımda çok fark var.

15" çelik alaşım jant
ön ve arka sis farları
krom ön panjur ve kapı kolları
krom port bagaj (tavan barları)
bej koltuk döşemesi
krem rengi göğüs

premio serisinde bu özellikler standarttır.
safeline serisinde hepsi opsiyondur.hatta bazıları opsiyon olarak bile yoktur.

aradaki fiyat farkı sıfırda 4000 liraya yakındır.premio safeline a göre standart donanım ve opsiyon olarak çok üstündür.ancak teknik açıdan araçlar aynı denebilecek kadar yakındır.her iki donanımda da 1.3 multijet 16v 75 hp motor kullanılmıştır.

evet hız ve motor larak tamamen aynıdır

aradaki farklarda 4,000 tl etmez aslında.tabi benim görüşümdür.teknik olarak fazla fark olmadığı için söylüyorum tabi.

evet aslında kayda değer bi donanım yok, sadece görsellik var ama sırf dış tasarımı için bile veririm şahsen, reklamda premio için boşuna "erkek" demiyolardı 😀 çok hoşuma giderdi Allah nasip etti çok şükür.

hız farkı sürücülükle alakalı olabilir.teknik açıdan araçlar tamamen aynı.hatta lastik/jant farkından premio sizi geçebilir.ama o da çok etkili bir fark değil.

15" çelik alaşım jant
ön ve arka sis farları
bej koltuk döşemesi
krem rengi göğüs

aradaki fiyat farkı sıfırda 4000 liraya yakındır.premio safeline a göre standart donanım ve opsiyon olarak çok üstündür.ancak teknik açıdan araçlar aynı denebilecek kadar yakındır.her iki donanımda da 1.3 multijet 16v 75 hp motor kullanılmıştır.

haklısınız jant ve iç döşemeler safeline'dan daha iyi bunu bende söyledim ama ben 2007 model ve 2008 model premio ile hız yaptığım yaklaşık 7 8 km düp düz yolda test ettim araçları boşken hemde hatta navigasyon bile takmıştım birinde 160 dan öte geçmedi birinde de 165 den daha öteye gitmedi düşünün öyle ki gaza kökledim ki yaklaşık 1,5 2 dakika boyunca arabalar bu hızda sabitlendi daha da yükselmedi safeline da ise aynı yolda 2 kez test ettim araba birinde 180 birinde de 182 hızlara ulaştı daha da gitmedi ben bunun nedenini motorun safeline da daha yeni olmasına bağlıyorum arkadaşın o premio daha hızlıdır lafına katılmıyorum düşünün ki zaten safeline 40 binde premiolar 100 150 binde yanlış anlamayın ben kötülemiyorum ama test ettiğim verileri paylaşıorum arkadaş lastik jant farkından dolayı premio daha hızlıdır demişti ona açıklık getirmek istedim

bu durum birazda aracın nasıl kullanıldıgıyla alakalı, mesela sürekli sakin kullanan birinin doblosuyla performanslı devirli kullanan birisinin doblosu aynı gitmez. motorun alışkın olması lazım. alınan mazot ve aracın bakımının olmasıda çok büyük etken. yani motorlar tamamen aynı o bakımdan bi fark yok ama dediğim gibi kullanım çok önemli, bu motorların karakteristiği var 🙂

bende d1 1,9 düz vardı galeriler 140 ı geçmez diyordu.ben 170 uzun süre yaptım.dahada giderdi sanırım çünkü 5 kişi fulldük ve bagajda doluydu ve o zaman kırsal motorin vardı ve ben hep ondan kullanırdım.😀

15" çelik alaşım jant
ön ve arka sis farları
bej koltuk döşemesi
krem rengi göğüs

haklısınız jant ve iç döşemeler safeline'dan daha iyi bunu bende söyledim ama ben 2007 model ve 2008 model premio ile hız yaptığım yaklaşık 7 8 km düp düz yolda test ettim araçları boşken hemde hatta navigasyon bile takmıştım birinde 160 dan öte geçmedi birinde de 165 den daha öteye gitmedi düşünün öyle ki gaza kökledim ki yaklaşık 1,5 2 dakika boyunca arabalar bu hızda sabitlendi daha da yükselmedi safeline da ise aynı yolda 2 kez test ettim araba birinde 180 birinde de 182 hızlara ulaştı daha da gitmedi ben bunun nedenini motorun safeline da daha yeni olmasına bağlıyorum arkadaşın o premio daha hızlıdır lafına katılmıyorum düşünün ki zaten safeline 40 binde premiolar 100 150 binde yanlış anlamayın ben kötülemiyorum ama test ettiğim verileri paylaşıorum arkadaş lastik jant farkından dolayı premio daha hızlıdır demişti ona açıklık getirmek istedim

karşılaştırdığın araçlar motor açısından ne kadar bakımlı? 40.000 km deki doblo motoru ile 150.000 km deki doblo motorunun benzer çalışabilmesi için tam servis bakımlı olması lazım.Allah bilir o dediğin premiolar carbon clean in önünden bile geçmemiştir.40.000 deki motor daha ilk carbon clean e girecek.şimdi sen 150 binde araçla 40 binde aracı karşılaştırıp safeline daha hızlı diyorsun...taraflı ve yanıltıcı.aynı km ve bakım şartlarındaki bir araçla karşılaştığınızda premio sizi geçemese bile en azından geri kalmaz.bu konuda bütün site hemfikirdir.

kesinlikle katılıyorum başka açıklaması yok çünkü.

hayır bu güne kadar herkes safeline'ın çekişinden şikayetçiydi.bu ilk oldu.anlamadım.sitede safeline ve maxi'nin çekişinden şikayet eden düzinelerce başlık bulabilirim.

Herkesin fikirlerine sonsuz saygımız var ancak ben nacizane fikrim

2010 boş veya az donanımlı safeline alacağınıza 2008 premio almanızı isterim şahsi fikrim.

Premio modelin de opsiyon yok bütün özellikler standart
ancak Safeline opsiyonlu olduğu için ucuz olsun diye hemen her safeline boşa yakın ciddi söylüyorum ben şu ana kadar çelik jantlı safeline görmedim ama haklılar da tabi.

ama işin motor kısmı derseniz 2 araç dada aynı motor var.

yinede tercih sizin.

hayır bu güne kadar herkes safeline'ın çekişinden şikayetçiydi.bu ilk oldu.anlamadım.sitede safeline ve maxi'nin çekişinden şikayet eden düzinelerce başlık bulabilirim.

şikayetçi olanlar öncelikle şoförlüklerini tartışsınlar maxi de sıkıntı olması normalde safeline da sıkıntıyı anlayamadım sürüş farkı çok önemli aracın devrini alması çok önemli tabi şuda var benim aracım 40 binde 2 kez carbon clean yaptırdım ve sürekli wurth enjektör temizleyici kullanıyorum bırakında benim aracım tabiki seri ve performanslı olsun bunları geçtim şoförlüğüne güvenen bir arkadaşımı oturttum nasıl başardıysa araba 150 den öteye geçemedi ama ben sürdüğüm zaman 180 hıza rahatlıkla çıkıyorum dediğim gibi sürüş farkı ayrıca örnek verdiğim hız konusunda 2 tane premio vardı o adamlarda sanayiden yetişme ve adamlar zamanı geldiğinde carbonlarını da yapıyorlar ayrıca paso wurth kullanıyorlar sırf bizzat kendim test ettim biri 160 diğeride 165 ten öte geçmedi bakın beni yanlış anladınız ben premioyu kötülemiyorum ayrıca aksine çok da hoşuma gidiyor iç döşemeleri flan olsun çok haz veriyor benim araçta bu yok mesela çok sade ayrıca ben o başlıkları göremedim varsa ki eğer linkleri paylaşın göreyim motor olarak zaten aynı herşey 190 tork 75 beygir ikiside ama benim aracımın motoru çok daha bakımlı olduğu için aracımdan gayet memnunum performans olarak ayrıca safeline çekişi düşük başlıklarınıda rica etsem paylaşın

Motor ömrü konusunda nediyorsunuz peki bu 1.3 multijet safeline hakkında ? sattıgım connect marka aracım 388 binde satıldı birde multıjeti denemek istiyorum birde pek sık araç değiştiren kişi değilimdir aldımmı kullanırım motoru gidene kadar yani *clap2*

1.3 multijet aracı olup rektefe yapan henüz yok aramızda sanırım...

ben 600 küsür bin km de sorunsuz devam eden araç gördüm.

Ekonomik bir araçmıdır gerçekten ? bazıları kasayı kaldırmaz gibi bilgiler vermiş fakat bagaj fullenirse o beygir zaten onu kaldırmaz benim amaçım aile içi kullanmak öyle yükle filan pek işim olmaz yani belki yazdan yaza köye gidip gelmek olur 🙂 ?

Motor ömrü konusunda nediyorsunuz peki bu 1.3 multijet safeline hakkında ? sattıgım connect marka aracım 388 binde satıldı birde multıjeti denemek istiyorum birde pek sık araç değiştiren kişi değilimdir aldımmı kullanırım motoru gidene kadar yani *clap2*

1.3 multijet aracı olup rektefe yapan henüz yok aramızda sanırım...

ben 600 küsür bin km de sorunsuz devam eden araç gördüm.

Ekonomik bir araçmıdır gerçekten ? bazıları kasayı kaldırmaz gibi bilgiler vermiş fakat bagaj fullenirse o beygir zaten onu kaldırmaz benim amaçım aile içi kullanmak öyle yükle filan pek işim olmaz yani belki yazdan yaza köye gidip gelmek olur 🙂 ?
bagajıda fulleseniz yinede o motor o kasayı çeker hiç şüpheniz olmasın.
bu söylentiyi dobloyu kullanmayanlar ve connect kullanıcılarından çok duyarsınız ama söylentiden ibaret.

size şunu söyleyebilirim kesinlikle premio safeline'a göre daha az yakıyor daha ekonomik benim aracım şehir içi 7.3 ün altına düşmüyor maalesef bakımlarıda full ama premio kullanan arkadaşlar ise şehir içi 6.5 un üstüne çıkmıyorlar bende gayet devirli de kullanıyorum ama şunu diyebilirim şehirlerarası yollarda 4.8 gibi değerlere ulaşabiliyorum ama eğer yakıt olarak düşünürseniz benim aracım safeline ama size premio'yu tavsiye ederim heleki çoğunlukla şehir içi kullanacaksanız

diğer konuyada yazdım malesef hata sizde, dizel araçlar yüksek devirleri sevmez, max 2500 devirde vites değiştirirseniz şehiriçi benim gibi 5.5 in üstüne çıkmaz yakıt tüketiminiz 🙂

abi anlamıyorum 2 side aynı araba niye biri az biri çok yakıyor diyosunuz ki 🙂 yeni doblonun boş kasasıda aynı yakıyodur premiosuda ... devrini tuttrurusan çekisi süper ama bazen devirlide gitsen anında düşyo devir onu alıyamıyom 🙂 biz alırken park sensoru ve sis lambalarını aldık jant begenmedim almadın hem plastik kapakta güzel duruyor
şuanda mesela araba 6.6 gösteriyor tabi hep kısa mesefa yapıyoz şimdi 10.000 bakımına sokucaz yakıt baya düşer gibi

şunuda söylüyim bizim araba bir ara 9.7 fln dı sakin kullanıyorduk gine aynıydı sonra bi sıfırladım baktım 6.7 fln arada bi sıfırlamak gerekiyor herhalde 🙂
valla bende premioyu sevmiyorum tek begendigim jantları

Back