1.3 multijet lerde trigel seti

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dob lo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

dob lo

Azimli Üye
öncelikle selamlar. herhangi bir ses veya sıkıntısı yok ama ileride büyük bir sıkıntı yaşamamak için 2006 1.3 multijet aracımın trigel jincir setini degiştirmek istiyorum. aracım 115.000 km de ögrenmek istedigim tam olarak multijetlerde araç açılmadan busette sıkıntı varmı yani degişmesi gerekiyormu anlamak mümkünmü. birde degiştirme kilometresi normal olarak nezaman doluyor.
not: aracı 2 el aldıgımdan km yede malum itimat edemiyorum. bildigimiz üzere aracını satmayı düşünen bazı kişiler 10 tl yi verdimi km yi geri sardırıyor. bu yüzden içim rahat etsin diye mecburen degişicem.cvp larınız için şimdiden tşk. saygılar

120 binde değişiyor ve her 60 binde kontrol edilmesi gerekiyor diye biliyorum

zin5.jpg

260binkmde değişiyor zincir ses yaparsa daha öncede değişir

arabanız servise gitti ise km nin orjinal olup olmadığını anlarsınız

değiştirme km.si 150.000 ama önceden ses yaparsa hemen değiştirmeniz gerekir.

benim bildiğim 225.000 km de bir değiştiriliyor...ama herkeste başka bir km aralığı yazmış 😀 😀 *helpless*

160 binde deyiştirdim 2. zincir 70 binde kırldı
4 horoz gitti
bana 700 tl ye maal oldu bencefazla geciktirmeden deyiştir derim 😉

arkadaşlar...aracın kitapçığında da açıkça yazmaktadır.fiat serviside aynen uygulamaktadır.triger seti 160 bin km de değiştiriliyor...

1.9 jtd lerde bulunan triger kayış seti 60 binde değişiyor.

Merhabalar

Triger zinciri değişimi fiyatı neye göre belirleniyor

Servise sordum aracın sağ tarafı komple sökülüyor işçilik çok fazla olduğundan 850/1200 tl arasında masrafı olur dedi

Orada demedim ama oha deyip çıktım servisten

Bu zincirin serviste değişmesi şartmıdır ?

İşinde uzman iyi bir motor ustası kendi dükkanında değiştirebilirmi ?

Bu günkü şartlarda en uygun fiyat aralığı ne kadar olmalıdır ?

Aracım 215 binde servis kayıtlarında triger zinciri değişmemiş

İçime sıkıntı düştü değiştirmek istiyorum

Merhabalar

Triger zinciri değişimi fiyatı neye göre belirleniyor

Servise sordum aracın sağ tarafı komple sökülüyor işçilik çok fazla olduğundan 850/1200 tl arasında masrafı olur dedi

Orada demedim ama oha deyip çıktım servisten

Bu zincirin serviste değişmesi şartmıdır ?

İşinde uzman iyi bir motor ustası kendi dükkanında değiştirebilirmi ?

Bu günkü şartlarda en uygun fiyat aralığı ne kadar olmalıdır ?

Aracım 215 binde servis kayıtlarında triger zinciri değişmemiş

İçime sıkıntı düştü değiştirmek istiyorum

sevgili kardesim once profilini guncelle aracinin ne oldugunu bilelim......çünki 1.3 haricindeki butun doblolarda triger kayisli ....en azindan daha net bilgi
Kod:
...evet isinin ehli her usta triger zincir veya kayisini degistirir.....alacagi en fazla parada 250 tl dir......sana o rakami veren ucmus....

Konu başında konuyu açan arkadaşın aracıyla aynı model olduğundan devamına yazdım

Profilimi güncelledim

Aracım 2006 model 1,3 multijet kombi 215 binde

Kaçıncı sahibiyim bilmem

Araç geçmişinden haberim yok satan angut ne söylediyse o kadar biliyorum

Sürekli servis bakımlı demişti de serviste geçmiş servis bilgilerine baktığımda arızası olmadan servise uğramamış

Servis kayıtlarında triger zinciri değişmiş bilgiside yok

Servis dışında bir yerde değişmiş olabilirmi diye soracam bence o ihtimalide yok

Çünkü araç filo aracıymış ekmeği yenip satılmış son sazan ben olmuşum....

Konu başında konuyu açan arkadaşın aracıyla aynı model olduğundan devamına yazdım

Profilimi güncelledim

Aracım 2006 model 1,3 multijet kombi 215 binde

Kaçıncı sahibiyim bilmem

Araç geçmişinden haberim yok satan angut ne söylediyse o kadar biliyorum

Sürekli servis bakımlı demişti de serviste geçmiş servis bilgilerine baktığımda arızası olmadan servise uğramamış

Servis kayıtlarında triger zinciri değişmiş bilgiside yok

Servis dışında bir yerde değişmiş olabilirmi diye soracam bence o ihtimalide yok

Çünkü araç filo aracıymış ekmeği yenip satılmış son sazan ben olmuşum....

öncelikle merak ettim bu arabaya kaçpara verdiniz

sorunuza gelince ilk önce güvendiğiniz bir ustaya gidin bi baksın zincirde ses var mı eğer ses geliyorsa serviste yaptırmanıza gerek yok iyi bir ustaya değiştirtebilirrsiniz

eğer bakımlarıda yapılmadı ise

arabanın ön takımını baskı balatasını egzosunu yakıt enjeksiyon pompa sistemini kontrol ettirin

yağ hava polen mazot motor yağını değiştrin balataları kontrol ettirin yni araban ıza iyi bir bakım yaptırın ki ilerde başınız ağırmasın

benim araç 187 binde geçen gün zinciri değiştirmek için ustama götürdüğünde hiç masraf etmemi ne zamanki ses yapmaya başlar o zaman değiştiririz dedi. Fiyat konusunda bilgi isteyen arkadaşlarada bulunduğum yerde fiat yetkili servisinde çalışan ve boş zamanlarında dükkanda çalışan bi abiye sorduğumda servis dışında dükkanda yaptırırsam trigier seti yağ ve istersem araçın servis bakımı (filitreler filan ) hepsini işçilik dahil 500-550 tl arasında yapabileçiğini söyledi

arkadaşlar triger zincir seti 125-140 tl arası google amcaya otoedirnekapı yazıp sorgularsanız buradan çıkıyor tl no arayıp öğrenebilirsizin emin olun içersine kargo fiyatını bile koysanız piyasadan daha uyguna gelir işçilik te 100-150 arası değişir ustanın insiyatifine kalmış ama tanıdıkta olsa pazarlık edin.200-250 gibi biter

zincir seti her 160 bin km de değişmesi gerekir ses yapsada yapmasada değişmesi gerekir..ortalama maliyeti 300 lira ile 600 lira arasında değişir

zincir seti her 160 bin km de değişmesi gerekir ses yapsada yapmasada değişmesi gerekir..ortalama maliyeti 300 lira ile 600 lira arasında değişir

bilgiler için teşekkürler

Triger zinciri değişirken zincir seti ve motor yağıda değişiyor ,3 sene önce eski araca yaptırmıstım ,parçayı edirnekapı otomotivden almıstım yaklasık 120 tl gibi bir rakamdı ,ustayada 100 tl ücret ödemiştim.edirnekapı otomotiv piyasaya göre bayağı ucuza malzeme satıyor,benden bir tavsiye sabah pek uğramayaın bol miktarada taksici ve tamirci dolu oluyor içerisi 🙂 not: hatırladığım kadarı ile birde yapıştırıcı gibi bir malzemede almıstım contalar için...ayrıca zincir in değişme olayınıda en kolay motor ilk çalıstırmada anlayabilirsiniz garip bir sesle çalışır ve yaklasık 10 sn sonra motor sesi normale döner...

Lütfen Profil Bilgilerinizi Güncelleyiniz...(link)

Back