1.3 multijet 2004 doğru lastik

lâstik

• lassa

• michlen

• Goodyear

• petlas

• Toplam katılım
    4

ati3883

Azimli Üye
Adı
Atilla BAYSAL
2004 model 1.3 doblom var yaz için 4 adet lastik alman gerekiyor orijinal ebat 175/70/14 diye biliyorum fakat 82T 84T ve 88 T neyi ifade ediyor ticari amaçlı kullanmiyorum yaz için özellikle ses ve konfor açısında onereceginiz lastikler neler yardımcı olursanız sevinirim

Michelin lastik yumuşak hamur yapısıyla daha güvenli bir lastik. ama kuru zeminde lassa ile bir farkı yok. yıllardır lassa kullanırım. yazlık lastikleri suyu görene kadar on numaradır. ama suyu görünce nanay.
bahsetmiş olduğun 82t 84t 88t lastiğin yük endeksidir. yük atmasan da sen yine de 88t al. sonuçta araç hafif ticari araç.

Marka takintim yok aslında ama memurum diyarbakır da görev yapıyorum yazın en az 45 derece ona uygun sizin oneriniz ne olur

o zaman lassa tercih edin. michelin kauçuk yapısından dolayı yumuşak bir lastik. lassa sizin için daha uzun ömürlü olacaktır.

@ati3883

hocam orijinal lastiklerinizin yük ve hız endeksleri ile ilgili bir soru sormuştunuz sanırım.aracınız için orijinal ebatlarda 88H yada 88 T lastik kullanabilirsiniz.88 endeksi yük endeksidir.bunun değiştirilmesini tavsiye etmiyoruz.
H ve T endeksleri hız endeksidir. T veya H gurubu lastikleri kullanabilirsiniz.

uygun fiyat,uygun ebad ve uygun endeksli lastik olarak aşağıdaki linklerde gösterilen lastikler aracınız için uygundur.

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

Bu arada starmax anladığım kadarı ile petlasin onerirmisiniz petlas yada starmax almami yaz lastiği için

@ati3883

hocam ne alırsan al.hepsinin garantisi iki yıl.1 yıl da yol yardımı var.starmax da kullanabilirsin.cebine ne uyuyorsa onu kullan.

Tam da aklımı celen konuya degindin @RAPTOR
Lastiğin garantisi neleri kapsiyo?

abi lastiğin garantisi neredeyse hiçbirşeyi kapsamıyor diyebilirim.yani eğer uygun endex ve ebadlarda lastik kullanırsanız bu lastiğin tabanı ani frenleme dışında bir nedenle kendiliğinden bozulursa garantiden değişir.ama ani frenle bozulan lastik garantiye girmez.

benim biraz işim var.aklınıza takılanları yazın.dönünce cevaplayayım.

Ben de lastiğin garantisi olmaz dusuncesindeyim. Çünkü yere değen tek nokta lastikler. Her an her şey denk gelebilir lastiğe.

Aynen fethi abi zamanında lastikcide çalıştım garantiye gönderdiğimiz lastiklerin 10da 9u kullanıcı hatası deyip gonderiyorlardi adamlarda ole bir sistem varki lastiğe ne tür darbe almış nasıl o hale gelmiş hepsini biliyorlar

Arkadaşlar ben yaklaşık 4-5 yıldır kumho kullanıyorum yazlıgınıda kışlıgınıda kullandım hiç sıkıntı yaşamadım fiyatı uygun bildigim kadarıyla michlen in yan sanayii üretimi zaten agırlıkta michlen bayiilerinde satılıyor özellikle vakumlusu çok iyi ankaralı arkadaşlar bilirler dikmende oturuyorum kar yagdıgında hiç yolda kalmadım allaha şükür

Back