Ercüment Bey beni yanlış anlamayın ama burda biraz anlayış sapması var.Mesajınızda E-5 trafiği demişsiniz.Mesajı aslında Ercüment Bey'e yazmış gibi oldu ama ona bir cevap vermek değil de konuyla ilgilenen ve resim ekleyen arkadaşlara fikrimi belirtmek için yazıyorum.
Şuan Van'da ikamet ediyorum ama 2007-2011 arası da İst'de görevliydim.Görevim şöförlüktü,İzinli günlerimde de genellikle Ümraniye'den çıkar İkitelli Organize ya da Maslak Oto San. ye giderdim.Haftanın her günü trafikteydim yani.
Şimdi eğer E-5 cümlesini kullanıyorsanız trafiğe girdiğinizi belli etmek istiyorsunuz.Ama E-5 deyince bir sabah 6 da Kartal'dan Tuzla'ya gitmek var, bir de akşam 5 gibi Bostancı'dan Üsküdara gitmek var.Köprüleri karıştırmıyorum bile.Yani bu biraz fazla göreceli olmuş.Ben sabit ve açık trafikte bu değerleri tutturacağınızdan eminim ama gündüz mesai saatlerinde hele hele köprüye yakın bir yerde E-5 te dur kalk ile 4 litreyi göreceğinizi beklemiyorum.
Bu araç trafikte 4 yakıyorsa 90 km sabitleyici açık 3 litreden az yakması lazım.Bu da dobloyu bırakın daha küçük araçlarda bile ancak çekici sırtında mümkün🙂
E-5 te akan bir trafikte çok sakin bir kullanımla 4'ü görmenize birşey demiyorum ama E-5 deyince benim aklıma gelen sıkışık bir dur-kalk trafiği.Öyle bir trafikte de 4 litrelerde yakacağını iddia edeceğinizi sanmıyorum yanılıyor muyum?
Tekrar belirtyeyim bir art niyetim yok mesajı da direkt Ercüment Bey'e hitaben değil de yakıt konusunda yazan arkadaşlara fikrimi belirtmek için yazdım.Tabiiki hoşgörünüze sığınarak.
Ama daha önce de birkaç arkadaş böyle resimler koydu.Az yakma olaylarında.Ben bu değerlerin tutturulmayacağını iddia etmiyorum.Ama İstanbul içinde hele hele Matepe ile Harem arasında, Ortaköy ile Beylikdüzü arasında gündüz iş vakti E-5 yolu üstünde zor olacağını, kendi adıma da herhangi bir araçla (elektrikli değilse🙂 ) bu değerleri tutturamayacağımı düşünüyorum.
Ben köprü trafigi diye bir ibare kullanmadım.Bunu siz düşünüp yazdıgınız için bir anlayış sapması olabilir.Köprü trafiginde zaten yol bilgisayları sapıtıyor.Güzergah Sancaktepe-Harem arası saat 7 deki e-5 trafigine akıcı diyorsanız bir şey demiyorum,aradaki tek fark yüksekten deniz seviyesine inmek.Bunuda akşam dönüş yolunda tırmanış olarak 5-5,5 litre civarında ödüyorum.Sürekli olarak sakin araç kullanan biri degilim,spor kullanımda 6,5 litre civarınıda görüyorum.Uzun yolda sürekli dip gaz gittigimden dolayı bir tasarruf denemem olmadı.Genelde Kullandıgım bir çok arabanın yakıt degerleri düşer,dobloya has bir durum degil.İstanbulda bir çok şoför emin olun dur kalk yapmayı bile bilmiyor.Burada önemli olan gaza az basmak degil,frene az basmak.Fotoğrafı 1.3 doblo çok yakıyor diyen arkadaşlarım için ekledim.1.3motor ile tasarruf yapamayan aynı şartlar altında 1.6 ile aynı yakıtı harcarım mantıgı sadece düşüncede kalır.Köprü trafigi gibi ölümcül bir trafik yoksa bu araç hak ettigini yakıyor.Bu arada hız sabitleyici normal kullanıma göre fazla yakar.Bu fotografda biraz eski,sancaktepe-havalimanı gidiş,geliş.Menzil ve depo durumu...Saygılar...Ercüment Bey beni yanlış anlamayın ama burda biraz anlayış sapması var.Mesajınızda E-5 trafiği demişsiniz.Mesajı aslında Ercüment Bey'e yazmış gibi oldu ama ona bir cevap vermek değil de konuyla ilgilenen ve resim ekleyen arkadaşlara fikrimi belirtmek için yazıyorum.
Şuan Van'da ikamet ediyorum ama 2007-2011 arası da İst'de görevliydim.Görevim şöförlüktü,İzinli günlerimde de genellikle Ümraniye'den çıkar İkitelli Organize ya da Maslak Oto San. ye giderdim.Haftanın her günü trafikteydim yani.
Şimdi eğer E-5 cümlesini kullanıyorsanız trafiğe girdiğinizi belli etmek istiyorsunuz.Ama E-5 deyince bir sabah 6 da Kartal'dan Tuzla'ya gitmek var, bir de akşam 5 gibi Bostancı'dan Üsküdara gitmek var.Köprüleri karıştırmıyorum bile.Yani bu biraz fazla göreceli olmuş.Ben sabit ve açık trafikte bu değerleri tutturacağınızdan eminim ama gündüz mesai saatlerinde hele hele köprüye yakın bir yerde E-5 te dur kalk ile 4 litreyi göreceğinizi beklemiyorum.
Bu araç trafikte 4 yakıyorsa 90 km sabitleyici açık 3 litreden az yakması lazım.Bu da dobloyu bırakın daha küçük araçlarda bile ancak çekici sırtında mümkün🙂
E-5 te akan bir trafikte çok sakin bir kullanımla 4'ü görmenize birşey demiyorum ama E-5 deyince benim aklıma gelen sıkışık bir dur-kalk trafiği.Öyle bir trafikte de 4 litrelerde yakacağını iddia edeceğinizi sanmıyorum yanılıyor muyum?
Tekrar belirtyeyim bir art niyetim yok mesajı da direkt Ercüment Bey'e hitaben değil de yakıt konusunda yazan arkadaşlara fikrimi belirtmek için yazdım.Tabiiki hoşgörünüze sığınarak.
Ama daha önce de birkaç arkadaş böyle resimler koydu.Az yakma olaylarında.Ben bu değerlerin tutturulmayacağını iddia etmiyorum.Ama İstanbul içinde hele hele Matepe ile Harem arasında, Ortaköy ile Beylikdüzü arasında gündüz iş vakti E-5 yolu üstünde zor olacağını, kendi adıma da herhangi bir araçla (elektrikli değilse🙂 ) bu değerleri tutturamayacağımı düşünüyorum.
trafikte diyelim araç 6.5 gösteriyosa 100m lik bi rampadan aşağı innce (viteste) o değer hemen kendini 5.5 e atıyor. trafik anlık açılsa bile hemen depğer düşüyor. en sağlamı depo doldurulup ölçüm yapılmalı yada aldığınız yakıt ile yaptığınız menzili karşılaştırmanızdır.
Ben köprü trafigi diye bir ibare kullanmadım.Bunu siz düşünüp yazdıgınız için bir anlayış sapması olabilir.Köprü trafiginde zaten yol bilgisayları sapıtıyor.Güzergah Sancaktepe-Harem arası saat 7 deki e-5 trafigine akıcı diyorsanız bir şey demiyorum,aradaki tek fark yüksekten deniz seviyesine inmek.Bunuda akşam dönüş yolunda tırmanış olarak 5-5,5 litre civarında ödüyorum.Sürekli olarak sakin araç kullanan biri degilim,spor kullanımda 6,5 litre civarınıda görüyorum.Uzun yolda sürekli dip gaz gittigimden dolayı bir tasarruf denemem olmadı.Genelde Kullandıgım bir çok arabanın yakıt degerleri düşer,dobloya has bir durum degil.İstanbulda bir çok şoför emin olun dur kalk yapmayı bile bilmiyor.Burada önemli olan gaza az basmak degil,frene az basmak.Fotoğrafı 1.3 doblo çok yakıyor diyen arkadaşlarım için ekledim.1.3motor ile tasarruf yapamayan aynı şartlar altında 1.6 ile aynı yakıtı harcarım mantıgı sadece düşüncede kalır.Köprü trafigi gibi ölümcül bir trafik yoksa bu araç hak ettigini yakıyor.Bu arada hız sabitleyici normal kullanıma göre fazla yakar.Bu fotografda biraz eski,sancaktepe-havalimanı gidiş,geliş.Menzil ve depo durumu...Saygılar...Ercüment Bey beni yanlış anlamayın ama burda biraz anlayış sapması var.Mesajınızda E-5 trafiği demişsiniz.Mesajı aslında Ercüment Bey'e yazmış gibi oldu ama ona bir cevap vermek değil de konuyla ilgilenen ve resim ekleyen arkadaşlara fikrimi belirtmek için yazıyorum.
Ben köprü trafigi diye bir ibare kullanmadım.Bunu siz düşünüp yazdıgınız için bir anlayış sapması olabilir.Köprü trafiginde zaten yol bilgisayları sapıtıyor.Güzergah Sancaktepe-Harem arası saat 7 deki e-5 trafigine akıcı diyorsanız bir şey demiyorum,[big]aradaki tek fark yüksekten deniz seviyesine inmek[/big].Bunuda akşam dönüş yolunda tırmanış olarak 5-5,5 litre civarında ödüyorum.Sürekli olarak sakin araç kullanan biri degilim,spor kullanımda 6,5 litre civarınıda görüyorum.Uzun yolda sürekli dip gaz gittigimden dolayı bir tasarruf denemem olmadı.Genelde Kullandıgım bir çok arabanın yakıt degerleri düşer,dobloya has bir durum degil.İstanbulda bir çok şoför emin olun dur kalk yapmayı bile bilmiyor.Burada önemli olan gaza az basmak degil,frene az basmak.Fotoğrafı 1.3 doblo çok yakıyor diyen arkadaşlarım için ekledim.1.3motor ile tasarruf yapamayan aynı şartlar altında 1.6 ile aynı yakıtı harcarım mantıgı sadece düşüncede kalır.Köprü trafigi gibi ölümcül bir trafik yoksa bu araç hak ettigini yakıyor.Bu arada hız sabitleyici normal kullanıma göre fazla yakar.Bu fotografda biraz eski,sancaktepe-havalimanı gidiş,geliş.Menzil ve depo durumu...Saygılar...Ercüment Bey beni yanlış anlamayın ama burda biraz anlayış sapması var.Mesajınızda E-5 trafiği demişsiniz.Mesajı aslında Ercüment Bey'e yazmış gibi oldu ama ona bir cevap vermek değil de konuyla ilgilenen ve resim ekleyen arkadaşlara fikrimi belirtmek için yazıyorum.
Yazdığınız iki mesajı tekrar okuyun.Sonra da benim yazdığımı okuyun.Sıkışık trafiği köprüyü hepsini bi kenara attım.Ne demişsiniz?
''Sürüş tarzı değişmedigi sürece 1.3 ile tasarruf yapamayan 1.6 motor ile çok daha fazla yakar.Buda benim aracın e-5 trafigi yakıt degeri.''
İkinci mesajda ne demişsiniz?
' tek fark yüksekten deniz seviyesine inmek.Bunuda akşam dönüş yolunda tırmanış olarak 5-5,5 litre civarında ödüyorum'
Resmen 4 litreyi inerken, 5,5 de çıkarken....
e-5 trafiği deyince zaten kaç kişinin Sancaktepeden Hareme kadar iniş algılaması gerektiğini bilmiyorum.
Buna yazacak çok şey var bence ama ben başka birşey demiyorum.Çünkü beni anlamak yerine siz benim yanlış düşündüğüme inanmışsınız.Yazdığınız iki mesaj ortada.Saygılar.
Sevgili kardeşim bence hiç arabanı değiştirme. Evet gençsin gençlerde hevesler, değişiklik yapma ihtiyacı çoktur ama 1,6 nın daha az yakacağını düşünme uzun yol yapmıyorsan ve yük taşımıyorsan. Bence arabanı hiç değiştirme sıfırdan almışsın her şeyini biliyorsun 2. el'de sıkıntılı araba denk gelebilir. 1,3 de iyidir bakma sen ihtiyacını karşılıyorsa elleme....değerli abilerim bildiginiz üzere 1,3 doblomu satıp 1,6 doblo alıyorum premio aracım 2011 model 13500 km de çızıgı kırıgı değişerni yok aracımın üstüne ne kadar para vermeliyimki benim doblo gibi 2 el km az güzel 1,6 premio doblo alayım verdiğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler