Yardım 1.3 doblo hararet çubuğu yükselmesi

yasirceylan

Azimli Üye
Doblo
Adı
Yasir ceylan
Kan Grubu
0 +
Meslek
Din Görevlisi
Aracınız
Doblo
Modeli
Premio
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2007
Renk
Gri (Granit)
Merhaba, 2007 1.3 doblo premio kullanıyorum. Aracın hararet çubuğu ortada hararet yokken 3 bin deviri geçince yükselmeye başlıyor. Devir 3 bine düşünce çubuk da düşmeye başlıyor. 5 defa farklı ustalara gösterdim. Kimi "radyatör değişecek" kimi "devir daim pompası değişecek" dedi. Ancak aracın fanı, radyatörü, devir daiminde herhangi bir sorun yok. En son bugün başka bir usta "hava sıcaklığından ve motor küçük olduğundan normaldir" dedi. Uzun yola çıkacağım. Yolda bir sürpriz olmasından korkuyorum. Bu konuda yardımcı olur musunuz?

Fotoda 3 bin devire düşerken hararet çubuğunun yüksekliği görünüyor.

Dosyalar

• Screenshot_20210825_180740_com.huawei.himovie.overseas.jpg
    Screenshot_20210825_180740_com.huawei.himovie.overseas.jpg
    101,4 KB · Okunma: 385
Öncelikle geçmiş olsun aynı sorunu ben de geçen gün yaşayıp tecrübe ettim ilk olarak işe devirdaim pompasını sökerek başlayalım,ustalar genel de devirdaimi sökmeden bozup bozmadığını söyler pompa bıçakları eskiyip kırılabiliyor ilk olarak 2 tane civatasını söktürüp devirdaim pompasının bıcaklarına bakın doblolar genel olarak hararet kaldıran araçlar değildir

Öncelikle geçmiş olsun aynı sorunu ben de geçen gün yaşayıp tecrübe ettim ilk olarak işe devirdaim pompasını sökerek başlayalım,ustalar genel de devirdaimi sökmeden bozup bozmadığını söyler pompa bıçakları eskiyip kırılabiliyor ilk olarak 2 tane civatasını söktürüp devirdaim pompasının bıcaklarına bakın doblolar genel olarak hararet kaldıran araçlar değildir
Çok teşekkür ederim. Ona da baktırdım. Sağlam görünüyor.

Çok teşekkür ederim. Ona da baktırdım. Sağlam görünüyor.
Hararet düz yolda mı rampadı mı yapıyor ? Termostat tam açma ya da kapama yapmazsa da hararet yapar araç kaç km de ?

Hararet düz yolda mı rampadı mı yapıyor ? Termostat tam açma ya da kapama yapmazsa da hararet yapar araç kaç km de
düz yolda 3 bin deviri geçince yapıyor, rampada da her durumda yapıyor. 312 binde.

Hararet müşürü ya da saatte vardır hocam aracı çok sıkıştırmadıysanız kolay kolay conta yakmaz yağa su suya yağ katma var mı ? Depodan su kaynatıp atma yok ise yalancı dalgalanma yapıyor olabilir onun dışında termostat açık kalıyor olabilir geç açıyor da olabilir değişmeniz hayırlı olur ayrıca susuz bırakmadıysanız zorlama yok ise o araçlar çelik contadır kolay kolay conta yakamazsınız hararet olayında adım adım gitmek zorundayız bu iş ufaktan büyüğe gider en son çare kapak sökülüp çatlak testine gider kaldı ki en son ihtimal yine de ihtimaldir geçmiş olsun
Selametle

Dosyalar

• Screenshot_20210826-040807_Gallery.jpg
    Screenshot_20210826-040807_Gallery.jpg
    220,5 KB · Okunma: 172
Bizim araclar da hararet 90 da sabit durmalı. Ortada. Bir sorun var ama nerede? Umarım yakında çözülecek.

Abiler selamin aleykum ayni sikinti bnm aracimdada var care nedir nasil hallolacak termostat 2 kere degisti pompa da sikinti yok dediler anlayamadim .enson carem hararet musurunu degistirmek olacak

once hararet ortadayken kaputu acip fanın dogru zamanda devreye girip girmedigini kontrol edin.fan acmiyorsa yuksek ihtimal müşür degisecek.orjinal hararet müşürü alıp degistirin.

once hararet ortadayken kaputu acip fanın dogru zamanda devreye girip girmedigini kontrol edin.fan acmiyorsa yuksek ihtimal müşür degisecek.orjinal hararet müşürü alıp degistirin.
Termostat felen hep degisti usta 2 kere degistirdim hemde ama ayni maleseff rampalarin yarisinda vede kilima acildigi zaman yapiyor . Ama sehir icinde dur kalklarda hic bir sikinti yokk.gece hava soguk iken bolu dagini ciktim ozaman bile yukseldi . Soguk havada birde

Termostat felen hep degisti usta 2 kere degistirdim hemde ama ayni maleseff rampalarin yarisinda vede kilima acildigi zaman yapiyor . Ama sehir icinde dur kalklarda hic bir sikinti yokk.gece hava soguk iken bolu dagini ciktim ozaman bile yukseldi . Soguk havada birde
Birde d2 lerin hararet musuru nerede oluyor

Birde d2 lerin hararet musuru nerede oluyor
Kolay gelsin termostat değişimi bir işe yaramadı ise radyatör peteği tıkalı olabilir özellikle yokuş çıkışlarında bu yapar.araba zorlandığı zaman yokuşta da su akımı düzensiz duruma geçtiğinden bu sorun başgösterir. Bu durumuda göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyorum. Hareret müşürü daha sonraki ihtimal diye düşünüyorum.

Valla ustam rampalarda bazen cekis dusuklugu yapiyo araba onu neden yapiyo olabilir

Kolay gelsin termostat değişimi bir işe yaramadı ise radyatör peteği tıkalı olabilir özellikle yokuş çıkışlarında bu yapar.araba zorlandığı zaman yokuşta da su akımı düzensiz duruma geçtiğinden bu sorun başgösterir. Bu durumuda göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyorum. Hareret müşürü daha sonraki ihtimal diye düşünüyorum.
Radyotoru gecen sene degistirmistim

Radyotoru gecen sene degistirmistim
Üstad araçlardaki hararet yükselmesi belli sebeplerden dolayı meydana geliyor. Benim belirttiğim en sık karşılaşılan sorunlardan birisi. Bunun yanında müşürden tutunda conta ya varana kadar sebep olabiliyor. Sanayide iyi bir usta sorunun ne olduğunu söyleyecektir. Ben yine de öncelikle hortum, müşür, termostad vs ile sıra ile baktırmanızı tavsiye ediyorum. Birde radyatörü geçen yıl değişim yaptım demişsiniz yenisi ile mi değişim yapıldı.Bazen eski çıkma radyatörlerde sorun olabiliyor. Hatta ufak çarpmalarda radyatör eziliyor, araları toz toprak doluyor işlevini yerine getirmekte zorlanıyor. Bu durum özellikle belirttiğiniz şekilde yokuşlarda yaptığından bunu belirtmek istemiştim. Umarım çözüme en kısa sürede kavuşursunuz.Son olarak aklıma gelen bu durumla alakalı olarakta kullandığınız yağ orjinal mi? bazen kalitesiz ve sahte yağlar da bu sorunu verebiliyor bilginize.

Son düzenleme:
Ustat ratyotor yeni takildi sifir . Kaloliferi actigim zaman hemen dusuyor gosterge acaba pervanenin kademesimi arizali olabilir

Arkadaslar bu hararrt sorununu cozen varmi acepp .bi yardim artik

Normal sistemde devir daim motor devri artınca çok daha hızlı olacağından hararet olmaması lazım. Devirdaim kontrol edildi mi ? Bende 1.9 jtd var. 2 kademe fan çalışıyor. 2. kademe genelde klima açınca açıyor ve ara ara kapatıyor. Klima açıldığında gerçekten fan sesi ve devri 5 katı artıyor eğer o şekilde olmıuyor ise fan motoru veya kademeleri arızalıdır. Normal sistemde bu araçlarda hararet olmaz. Umarım sorunu bulacağız.

Aynı sorun bencede var çözemedinizmi
Devir yükselince yukseliyor
Şu kaynatma eksiltme yok
Fan zamanında çalışıyor

Back