1.2 actual de yanık lpg kokusu

mali1957

Aktif Üye
Adı
mehmet ali
Meslek
Emekli
Modeli
Renk
Beyaz
Araç yüksek devire çıktığında iceriye sanki mutfaktaki ocakta tüp yaktığımızda çıkan kokuya benzerbir koku alıyorum.Ayrıca ilk çalışma gecikmeli oluyor ve stop edebiliyor.Rölanti devri düzensiz görünüyor.yolda ısınınca motor lpg de iken debriyaja basıp durduğumda rölanti biraz düşüyor ve ara sıra yağ lambası yanıp sönüyor ve bazanda stop ediyor.koku ve diğer belirtiler manifolt contası yıpranmasından olabilir mi?yoksa mikser bir yerlerden hava mı alıyor?Bir Lpg ciye mi gitsem yoksa önce bir motorcuya mı uğrasam?

bence bi motorrcuya gösterin

Servis pek ilgilenmedi. Bugün LPG servisine gittim bakım ve kalibrasyonunu yenilendi.çekiş biraz iyileşti ama rölanti ve koku sorunu devam ediyor. Artık bir motor mekanik ustasına gideceğiz. Anlaşılan servisler daha yağlı araç ve müşteri arıyor.☺

Başka bir servise anlattım durumu...yağ yakma var dedi Ben de içeri neden geliyor koku dedim,ekzost dumanı on tarafa vurunca koku iceriye geliyor dedi.serviste araba durduğu için gaz verilince kapıdan da hava cereyanı olursa arkadaki dumanı öne iteklemesi olabilir ama seyir halindeyken nasıl arkadaki duman öne ve içeriye gelir?bunun mantıklı bir başka izahı olabilir mi?neden monifold üzerinde hiç durmadılar? Anlayamadım. Usta da hiç bir şey demedi .yağ yakıyorsa neden kokuyu içeri verir yürüyen araç?

Son düzenleme:
Back