Yeni Dobloda Sola Çekme Problemi

fcanbay

Yeni Üye
Kayıt
27 Aralık 2011
Mesaj
8
Merhaba arkadaşlar. İlk mesajımı tanışma bölümünde attıktan sonra ilk başlığımı ve problemi buraya yazıyorum. Aracım Yeni Doblo 1.6 Premio. Sonbaharda direksiyonun sola dönme eğilimi vardı ve periyodik bakımda Rot-Balans yaptırıp hallederim diye düşünmüştüm ve aracı da aldığımız Göker Oto'ya servise gittim ve periyodik bakımla birlikte rot-balans da yaptırdım. Servisten çıktıktan sonra problemin devam ettiğini gördüm ve telefonda durumu bildirip daha sonra tekrar servise gittim. Servis elemanlarından biriyle test sürüşüne çıktık ve özellikle hızlanma sırasında bariz bir şekilde durumun göründüğünü kendi de teyit etti. Buna benzer bir durumla daha önce birkaç kere karşılaştığını ve fabrikanın şu cevabı verdiğini söyledi "Eller direksiyondayken ve direksiyon düz tutulduğunda sağa veya sola dönüş yoksa durum normaldir.". Servis personeli rotları falan söküp tekrar takıp ayar yapacağını ama sorunun düzelmeyebileceğini söyledikten sonra arabayı servise bırakıp ayrıldım. Arabaya tekrar oturduğumda ise durumun değişmediğini üzülerek ve öfkelenerek gördüm. Müşteri hizmetlerine durumu ilettim ve aldığım cevap: "Servisle konuştuk ve durumun normal olduğunu gördük.". Şu ana kadar çok farklı markalarda arabalar kullandığımı ve hiç birinde düz yolda direksiyonun oynamadığını ve bunun bir problem olduğunu söyledim. Durumun fabrikaya bildirilerek çözüm bulunmasını talep ettim. Sonuç: koca bir SIFIR. Hiç kimse geri dönüş bile yapmadı. Tekrar aradığımda ise durumun normal olarak sonlandırıldığını öğrendim ve şikayetimi tekrarladım. Bir haftadan fazla oldu galiba ama hala ses yok.
Arkadaşlar, buna benzer bir durumla karşılaşan oldu mu hiç? Düz yolda direksiyon sola dönüyor hızlanırken kesin oluyor. (Önden çekiş arabaların ivmelenme anında sağa sola kafa sallaması şeklinde değil).
Veya müşteri hizmetlerinin bu tutumuyla karşılaşan. Aracı almadan önce FİAT almayın diyen çok oldu ama hoşumuza gittiği için arabayı aldık. Ancak şu an gerçekten pişman etmeye başladı....
 

MEHMET78

KARABÜK YÖNETİCİSİ
Yetkili Kişi
İl Yöneticisi
Başka Araç
Kayıt
14 Aralık 2011
Mesaj
10.859
Adı
MEHMET
Kan Grubu
B RH +
Şehir
Karabük
Aracınız
Başka Araç
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2016
Renk
BEYAZ
lastiklerden bile yapabilir.bende kışlıkları takınca 100 km civarında sağa gidiyor biraz.ayarına da baktırmadım.ama normal değil boşta da düz gitmesi lazım tabi ki.
 

fcanbay

Yeni Üye
Kayıt
27 Aralık 2011
Mesaj
8
Araba şu an 18000'de. 14-15bin civarı problem başladı. Bu durum lastikten de olabilir direksiyondan da ancak bu tarz bir yaklaşımı kabullenemiyorum. Bundan önce kalitesi dobloyla kıyaslanamayacak araçlar da kullandım ama böyle bir şeyle karşılaşmadım. Hyundai H100'ün bile düz yolda direksiyonunu bırak yolundan şaşmıyordu;)
 

MEHMET78

KARABÜK YÖNETİCİSİ
Yetkili Kişi
İl Yöneticisi
Başka Araç
Kayıt
14 Aralık 2011
Mesaj
10.859
Adı
MEHMET
Kan Grubu
B RH +
Şehir
Karabük
Aracınız
Başka Araç
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2016
Renk
BEYAZ
maalesef o ilgisizlik Türkiye de bir çok firmada olabiliyor.
 

fcanbay

Yeni Üye
Kayıt
27 Aralık 2011
Mesaj
8
Firmaların bu ilgisizliği biraz da tüketiciden kaynaklanıyor. Herkes hakkını sonuna kadar ararsa, sosyal paylaşım ağlarında veya forumlarda durumu dile getirirse firmalar bunu yapamazlar.
 

2009_premio

Fenomen Üye
Kayıt
8 Haziran 2012
Mesaj
2.051
Yaş
32
Adı
Hanefi BOZKURT
Meslek
İngilizce Öğretmeni
Modeli
Renk
GRANİT GRİ
aracı başka bi servise götürün derim. sizin götürdüğünüz servis çözüm bulamayınca yapamadık beceremedik diyecek halleri yok. arabaya suç atarlar. En iyisi başka bi servise götürün derim.
 

byzgn

Azimli Üye
Kayıt
23 Ağustos 2012
Mesaj
37
kardeş o problem bende de vardı yada benzeri diyelim..benim araca park halindeyken bi bayan kardeşimiz gelip sol lastikten vurmuştu kaportada falan bişey yoktu ancak lastik yamuldu tabi haliyle salıncağı falan yamultmuştu götürdük servisine yaptırdık ve kaskodan yeni gelecek lastiği bekledik..o sırada da stepne lastiği kullandım sola çekiyordu dedim ki lastiktendir..daha sora yeni lastik geldi taktık hafif bi sola çekme var gittikçe arttı kalkışlarda direk sola atılıyordu arabam ..servise tekrar gittim ve direksiyon kutusu ile ilgili bi kaç parçadan dediler ve onardılar şimdi hangi parça olduğunu hatırlamıyorum ama düzeldi düzelttiler çok şükür şimdi bi sıkıntım yok geçen hafta kar lastiklerimi taktım hafif sola çekti korktum yine aynı şeyi yapıyor diye ama meğer havası inmiş hemen bastım havayı düzeldi..
 

doblo vip premio

Onursal Yönetici
Kayıt
16 Ekim 2009
Mesaj
11.568
Yaş
33
Adı
OĞUZ
Kan Grubu
A RH +
Şehir
İstanbul
Modeli
Araç Yılı
2015
Renk
BRONZ KAHVE
bu olay birçaok nedenden olabili lastiklerin aşınma durumu lastik yamuk olabilir lastiklerin havası ve öön takım vs ben de böyle birşey dymadım ama bencede nnormal değil ama ilk kalkışta aşırı gaza yüklenince sağa sola çekmesi normal ama düz yolda ip gibi gitmeli
 

Fethi KORKUT

Onursal Bursa Yöneticisi
Onursal Danışman Yönetici
Başka Araç
Kayıt
21 Kasım 2011
Mesaj
1.484
Adı
Fethi
Kan Grubu
0 -
Şehir
Bursa
Meslek
Serbest
Aracınız
Başka Araç
Modeli
Diğer Model
Araç Yılı
2013
Renk
Beyaz
hanefinin dediği gibi başka bir servise gidin. belki oradaki usta diye geçinen adamlar becerememiştir. geçmiş olsun.
 

mystan45

Daimi Üye
Kayıt
21 Aralık 2011
Mesaj
244
Yaş
35
Adı
Mehmet
Modeli
Renk
Siyah
Tanıdık bir rot-balansçı varsa oraya götürüp durumu anlatın.Bakıp kontrol etsinler elbette size bir cevap verirler.Hem bu konuda servisten daha çok uzmanlıkları vardır.
 

hardcrss

Onursal Üye
Kayıt
5 Kasım 2012
Mesaj
547
benim aracım da sola çekiyordu ama zaten araç düz giderken direksiyon sola dönük duruyordu. rot balansçıya gittim, diğer yerlerde nasıl bilmiyorum ama 4 lastiğede lazer takıp kontrol edip ayarladılar.

direksiyonda düzeldi araçta sola çekmekten kurtuldu.
 

fcanbay

Yeni Üye
Kayıt
27 Aralık 2011
Mesaj
8
Tahminim sanayiye götürsem servislerden daha iyi iş çıkarırlar. Sırf garantiden dolayı hem fazla para veriyoruz hem de ellerinden bu kadar iş geliyor. Bence firmalar servisten ve yedek parçadan kazanmak için garanti süresini uzun tutmaya başladılar. Çünkü garantisi biten bir daha kolay kolay servislere gitmiyor. Dikkat ederseniz "garanti süresi dolan araçlara serviste indirim yapıyoruz" diye bangır bangır reklam yapıyorlar. Aynı filtre aynı yağ bir bakıyorsunuz neredeyse yarı fiyatına.
 

2012 doblo premio

Saygın Üye
Kayıt
28 Aralık 2012
Mesaj
302
Yaş
53
Adı
Selçuk
Modeli
Renk
Beyaz
İlginç bir durum,çünkü aynı sorun bende de mevcut,ben lastik havalarından şüpheleniyordum,ama galiba lastik havalarından değil gibime geliyor.
İlk fırsatta lastik havalarını kontrol ettireceğim,eğer sorun devam ederse servisin yolu gözükecek gibi,aracım daha 1800 km'de,Ben aracımı göker oto'dan almıştım bakalım Türkiye'nin en çok Fiat satan bayisi,serviste neler yapacak? servis çok güveniyordu kendine sonuç ne olacak burada paylaşacağım.
 

fcanbay

Yeni Üye
Kayıt
27 Aralık 2011
Mesaj
8
ben de aracı gökerden almıştım. servisine çok da güvenme. 1.6'ların şanzıman sıkıntısı bende de çıktı ve anca 4. gidişimde hallettiler. bi boya attılar rengi tutmadı 3.'de tutturdular. ne söylesen normaldir diyorlar, üzerine gidince hallederize dönüyorlar. kapı açılıp kapanırken ses geliyordu, adama ses geliyor diyorum normal diyor, lastik ıslanınca ses çıkarır diyor, bi de bak ayakkabının altı ıslak yere sürtünce nasıl ses yapıyor diyor. Dedim kuruyken de ses yapıyor. Normal diyorsan gel yukarı showroom'a çıkalım bakalım hangi arabadan ses geliyor (Ses çıkarsa bir tanesi araba satamaz). Ben çıkışınca silikon süreriz geçer dedi. Hakikaten de geçti. Ya madem bu iş zor değil niye insanı çileden çıkarıyorsunuz...
Lastik basıncından kaynaklı değildir. Benzincide kendin de kontrol edebilirsin. Birinden şöyle bir şey duymuştum, yeni arabaları tırda falan taşırken lastiklerden bağladıklarında lastiği yamultabiliyorlarmış. Sıkıntı olan lastiği çaprazıyla değiştirince problem kalmıyormuş. Artık ne derece doğru bilemiyorum
 

doblo vip premio

Onursal Yönetici
Kayıt
16 Ekim 2009
Mesaj
11.568
Yaş
33
Adı
OĞUZ
Kan Grubu
A RH +
Şehir
İstanbul
Modeli
Araç Yılı
2015
Renk
BRONZ KAHVE
sanayide bildiğiniz usta servisten herzaman daha iyidir
 

34 JU 1301

Azimli Üye
Kayıt
29 Aralık 2012
Mesaj
32
Herkesin doblosu sola, sağa falan çekiyorda bizim ki neden çekmiyor? bizde alalı yaklaşık 2 ay oluyor araba 4.500 km de hiç bir sıkıntısı yok ip gibi gidiyor araba dümdüz, şerit değiştirmesek direksiyonu tutmayacağız o kadar diyorum :D ve sizin sola çeken arabalar aynı servisten gerçekten ilginç :)
 

fcanbay

Yeni Üye
Kayıt
27 Aralık 2011
Mesaj
8
Benim arabada yolda dümdüz gidiyordu sonradan oldu. Araban daha yeni yakında bir şeyler çıkarsa şaşırma. Bu her arabada olabilir ama önemli olan sorunu çözmek. Bu olayda aynı servis olması bir tesadüf, FIAT'ın işi takip edip çözmemesi asıl sıkıntı.
 

bakiergul

Onursal Admin
Onursal Danışman Yönetici
Kayıt
28 Kasım 2010
Mesaj
15.331
Yaş
54
Renk
LAL KIRMIZI
Ferhat kardeşim maalisef ismini beyan ettiğiniz g.osmanpaşa daki...malum ......er oto benim aracımdada sıkıntı çıkartmıştı...ancak daha sonra Seyrantepe deki yakup oto dan servis almaya başladım ...kimi gönderdiysemde sorunu çözüldü....Oranın STU su yani Servis Teknik Uzmanı hem sitemize özel indirim yaptırıyor hemde çok ilgileniyorlar...STU nun ismi Murat Özer...benim adımı ver aracındaki sorun neyse çözsünler...Ben Teamdoblo dan Baki beyin aracılığı ile geliyorum dersen ilgin iki misli artacaktır.....ama önce arayıp randevu alki beklşemeyesin....Murat beyin teli:0542 456 30 54....geçmiş olsun ...hallolmayacak sorun yoktur....
 

fcanbay

Yeni Üye
Kayıt
27 Aralık 2011
Mesaj
8
Teşekkürler Baki Abi. Bakıma Gökere gitme sebebim arabayı alırken servis için vermişlerdi. Bir de normal bir periyodik bakım ve klasik bir rot-balans işi diye çok da dert etmedim. Ama iş çözülmedi diye bir daha gittim. Gene olmadı... Daha önce bahsettiğim gibi bana en çok koyan FIAT'ın tavrı oldu.
Aklıma gelmişken bir şeyden daha bahsedeyim, belki siz daha önce karşılaşmışsınızdır ama ben yine de paylaşayım; Bakımdan sonra beni gökerden aradılar ve 10 üzerinden kaç verirsiniz dediler. Ben de en fazla 7 eder dedim. Niye falan dediler dedim durum bu... İşte gerekli şeyleri yaparız da bilmem ne de vs. vs. Peki 9 vermeyi düşünür müsünüz? 0 ile 5 arası -100puan, 6 ile 8 arası 0puan, 9 ile 10 100puanmış falan filan, FIAT'tan aradıklarında 9 vermeniz bizim için önemli.... İyi dedim siz beni mağdur etmeyin ben veririm problem değil dedim. Buradan çıkardığım sonuç hiç acımayıp başkalarının da canı yanmasın diye sıfırı vermek lazım. İnsan parasıyla rezil oluyor resmen. Kaç yerden 20000 bakımı için fiyat aldım en ucuz 550tl. İş iyice zıvanadan çıkmış...
İnşallah bir aksilik olmazsa en kısa zamanda tavsiye ettiğin yere gideceğim Abi.
 

balanced blue

Azimli Üye
Kayıt
24 Mayıs 2013
Mesaj
21
Merhaba arkadaşlar. İlk mesajımı tanışma bölümünde attıktan sonra ilk başlığımı ve problemi buraya yazıyorum. Aracım Yeni Doblo 1.6 Premio. Sonbaharda direksiyonun sola dönme eğilimi vardı ve periyodik bakımda Rot-Balans yaptırıp hallederim diye düşünmüştüm ve aracı da aldığımız Göker Oto'ya servise gittim ve periyodik bakımla birlikte rot-balans da yaptırdım. Servisten çıktıktan sonra problemin devam ettiğini gördüm ve telefonda durumu bildirip daha sonra tekrar servise gittim. Servis elemanlarından biriyle test sürüşüne çıktık ve özellikle hızlanma sırasında bariz bir şekilde durumun göründüğünü kendi de teyit etti. Buna benzer bir durumla daha önce birkaç kere karşılaştığını ve fabrikanın şu cevabı verdiğini söyledi "Eller direksiyondayken ve direksiyon düz tutulduğunda sağa veya sola dönüş yoksa durum normaldir.". Servis personeli rotları falan söküp tekrar takıp ayar yapacağını ama sorunun düzelmeyebileceğini söyledikten sonra arabayı servise bırakıp ayrıldım. Arabaya tekrar oturduğumda ise durumun değişmediğini üzülerek ve öfkelenerek gördüm. Müşteri hizmetlerine durumu ilettim ve aldığım cevap: "Servisle konuştuk ve durumun normal olduğunu gördük.". Şu ana kadar çok farklı markalarda arabalar kullandığımı ve hiç birinde düz yolda direksiyonun oynamadığını ve bunun bir problem olduğunu söyledim. Durumun fabrikaya bildirilerek çözüm bulunmasını talep ettim. Sonuç: koca bir SIFIR. Hiç kimse geri dönüş bile yapmadı. Tekrar aradığımda ise durumun normal olarak sonlandırıldığını öğrendim ve şikayetimi tekrarladım. Bir haftadan fazla oldu galiba ama hala ses yok.
Arkadaşlar, buna benzer bir durumla karşılaşan oldu mu hiç? Düz yolda direksiyon sola dönüyor hızlanırken kesin oluyor. (Önden çekiş arabaların ivmelenme anında sağa sola kafa sallaması şeklinde değil).
Veya müşteri hizmetlerinin bu tutumuyla karşılaşan. Aracı almadan önce FİAT almayın diyen çok oldu ama hoşumuza gittiği için arabayı aldık. Ancak şu an gerçekten pişman etmeye başladı....


Aynı sorun bende de mevcut yürüyen aksam kısmına konu actım.
Acaba sorun ile ilgili çözüme ulaşabildiniz mi?