Yeni Doblo Yükseklik Ayarlı Koltuk Sorunu

diardi

Azimli Üye
Benim Aracım 2011 1.6 Doblo Premio Confor Paketi... Aracın koltuk yüksekliğini en yüksek seviyede kullanıyorum. son günlerde arabaya oturuyorum sanki koltuk aşağıya inmiş yükseklik kolundan tekrar yükseltiyorum ertesi gün yine aynı hergün ben yükseltiyorum bir veya iki gün içinde kendiliğinden 1-2 kademe aşağıya iniyor... bakalım hafta içi servise gidecem.

diardi tarafından yazılan metin:
Benim Aracım 2011 1.6 Doblo Premio Confor Paketi... Aracın koltuk yüksekliğini en yüksek seviyede kullanıyorum. son günlerde arabaya oturuyorum sanki koltuk aşağıya inmiş yükseklik kolundan tekrar yükseltiyorum ertesi gün yine aynı hergün ben yükseltiyorum bir veya iki gün içinde kendiliğinden 1-2 kademe aşağıya iniyor... bakalım hafta içi servise gidecem.

Evet kardeşim aynı sorun bendede var......Sanırım yeni kasalarda kronik bir sorun .....Vakit bulup inceleyemedim ...Yakında bende bakıp inceleyeyip sorunun kaynağını yazarım......

Benim araçtada aynı sorunu yaşıyordum.Daha sonra fark ettimki araca inip binerken yükseklik ayar koluna temas ediyorum.Yeni doblolarda araca binerken koltuk yukarda kaldığı için iniş biniş esnasında yükseklik ayar koluna temas ediliyor.Buna dikkat edersen durumu fark edersin

bakiergul tarafından yazılan metin:

Evet kardeşim aynı sorun bendede var......Sanırım yeni kasalarda kronik bir sorun .....Vakit bulup inceleyemedim ...Yakında bende bakıp inceleyeyip sorunun kaynağını yazarım......
Baki usta arakadaşa cevabını yazdım sendede aynı durum vardır.Bu arada aracın hayırlı olsun Cenab ı Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin inşallah

batur tarafından yazılan metin:
Benim araçtada aynı sorunu yaşıyordum.Daha sonra fark ettimki araca inip binerken yükseklik ayar koluna temas ediyorum.Yeni doblolarda araca binerken koltuk yukarda kaldığı için iniş biniş esnasında yükseklik ayar koluna temas ediliyor.Buna dikkat edersen durumu fark edersin

inşallah dediğin gibi biz kaynaklı bi sorundurda biraz dikkatle halledebiliriz 😉

araçtan inerken yada binerken yanlışlıkla o kola temas ediyorsunuzdur...bende de var bu sorun ve çözdüm bu şekilde oluyor..

Aslına bakarsanız; bahsettiğiniz sorun tüm yükseklik ayarına sahip, fiat koltuklarında mevcut..

Önceki aracım Lineada mevcuttu..
Şu an halen kullandığımız grande puntoda da mevcut..
Daha önceki aracım Albeada bile mevcuttu. Hatta yoğun baskılarımdan garantiden koltuk da değişti,yeni koltukta maalesef öyleydi..

Beni etkiliyor mu? hayır zaten boyum uzun olduğu için en altta kullanıyorum.. aşağı inme problemi olmuyor... Ama dobloda sorun olacak gibi..

Çözüm yok, bu hepsinde böyle....

Evet doğru ben de de aynı sorun var .Her bindiğimde yükseltmek zorunda kalıyorum .Bir arıza olduğunu sanıyordum demek ki üretim hatası .

aynı sorun bende de var. dediğiniz gibi sanırım inip binerken ayar koluna temas etmekten kaynaklanıyor. kolu çok şekilsiz yapmışlar zaten kıyafete veya çanta askısına takılıp kırılması muhtemel.

Back