Biraz detay verir misiniz, araciniz kac km'de, ne zaman, nerede, kime ve kaca yaptirdiniz?Merhaba;
Ben yaptım 2017 D4 Trekking 1.6 aracım için 105 ps den 135 ps yükseltmesi yapıldı. Performans canavarı hızlanması ve toplanması çok iyi durumda. Bu arada TEM DOBLO üyelerine indirimli yazılım yapılıyor.
Sadece şuna cevap verebilirim yazılım yaptırmadım düşünmüyorumda çünkü.Biraz detay verir misiniz, araciniz kac km'de, ne zaman, nerede, kime ve kaca yaptirdiniz?
Gazlamadiginiz zaman sarfiyat dustu mu, dustuyse ne kadar fark etti?
Eskiden 120 km ile giderken atiyorum 3000 devirdedir de simdi 2500 devire dusmustur, boyle olumlu degisiklikler var mi?
Fark ettiginiz olumsuz degisiklikler varsa nelerdir?
Yaptirmayi dusunen benim gibiler icin simdiden tesekkurler.
Bilgilendirme icin tesekkurler. Bende sizin dediginiz gibi olmasi gerektigini saniyorum zaten ama aksi sekilde tecrubeler yasadigini iddia eden arkadaslar var, bende hazir yaptiran birini gorunce bir sorayim dedim.Sadece şuna cevap verebilirim yazılım yaptırmadım düşünmüyorumda çünkü.
Yazılımla, devir-hız ilişkisi değişmez, devir-hız ilişkisini değiştirmek için şanzımandaki dişli oranlarında değişiklik yapılması gerek. Yazılım motorun devirlenmesini hızlandırır sadece.
Basit fizikle anlatırsam küçük viteste motordan gelen güç küçük dişliyle tekerleklere bağlı büyük dişli üzerinden aktarılı. Böylece motor atıyorum 2000 devir dönerken tekerlerin dişlisi 500 devirde döner ve araç yavaş gider. En yüksek viteste motorun gücü en büyük dişliye aktarılır, tekerlere bağlı dişliyse en küçük dişliyle aktarılır böylece yine atıyorum motor 2000 devirde dönerken tekerlere bağlı dişli 4000 devirde döner ve hızlı gitmesini sağlar. Fizikte basit makineler konusuna bakarsanız dediğimin canlı anlatımı var. Yani yazılım devir hız ilişkisine müdahale etmez.
Değişmez dişli oranından kaynaklı.6. Vites lazım ya da.Bilgilendirme icin tesekkurler. Bende sizin dediginiz gibi olmasi gerektigini saniyorum zaten ama aksi sekilde tecrubeler yasadigini iddia eden arkadaslar var, bende hazir yaptiran birini gorunce bir sorayim dedim.
Benim asil sorunum aracim yari otomatik 5 vites olan 90bg lerden. 120 ile giderken arac bagiriyor gibi geliyor 3000 devirvde. Acaba chip tunning den sonra birsey egisir mi bunun pesindeyim.
Yazılımdayken tork artıyo değişir bağırma olayıBilgilendirme icin tesekkurler. Bende sizin dediginiz gibi olmasi gerektigini saniyorum zaten ama aksi sekilde tecrubeler yasadigini iddia eden arkadaslar var, bende hazir yaptiran birini gorunce bir sorayim dedim.
Benim asil sorunum aracim yari otomatik 5 vites olan 90bg lerden. 120 ile giderken arac bagiriyor gibi geliyor 3000 devirvde. Acaba chip tunning den sonra birsey egisir mi bunun pesindeyim.
1.3 ler bağırıyor maalesef Yunusum. 1.6 6 ileriden sonra yüksek hızlar dahada bağırıyor. 😊Yazılımdayken tork artıyo değişir bağırma olayı
Anladım baba1.3 ler bağırıyor maalesef Yunusum. 1.6 6 ileriden sonra yüksek hızlar dahada bağırıyor. 😊
Bağırma dediğimiz şey piston içindeki patlama şiddetinin sesi. Araç hızlanmak istediğinde yanma odasına daha fazla yakıt hava karışımı alıyor. Yokuş yukarı 3000 devirde motordan gelen sesle yokuş aşağı 3000 devirde gelen motor sesinin farkı bundan dolayı. Motor yüke bindiğinde daha fazla yakıt kullanıyor güç için bununda sesi geliyor.Yazılımdayken tork artıyo değişir bağırma olayı
1.3 yazılımlı kullanıcılar 2500 devirleri geçmedenBağırma dediğimiz şey piston içindeki patlama şiddetinin sesi. Araç hızlanmak istediğinde yanma odasına daha fazla yakıt hava karışımı alıyor. Yokuş yukarı 3000 devirde motordan gelen sesle yokuş aşağı 3000 devirde gelen motor sesinin farkı bundan dolayı. Motor yüke bindiğinde daha fazla yakıt kullanıyor güç için bununda sesi geliyor.
Bunun en hızlı çözümüde ses yalıtımının iyileştirilmesi. Alfa romeolardaki multijet motorla doblodaki aynı motor ama alfa romeoda daha az ses gelir çünkü motorun üstünde daha fazla ses yalıtımı yapılmış.
Kısa şaselerde görüyor1.9 jtd yazılımsız 180km 5.vites 4000 devirde görüyor .