Yağ lambası geç sönüyor

kletvert

Yeni Üye
Doblo
Adı
tayfun
Kan Grubu
A RH +
Meslek
TEKSTİL
Aracınız
Doblo
Motor
1.3 Multijet
Renk
FÜME
S.a arkadaşlar benim aracım 2017 doblo e.5 1.3 motor 80 binde yag bakımı yaptırdım sonrasinda bütün lambalar sönüyor ama yağ lambası geç 6.7 saniye sonra sönüyor. 3 sefer yağ filitresi degistirdim yeniden. Ama sabahlari hala geç sönüyor pompadan yada yağ soğutucu su diyorlar ama bence ondan degil yagdan obilirmi diye düşünüyorum sizin tavsiyeniz nedir

Bu konu hakkında bir başlığımız var bu sorun bizim araclarimizda var filtre orjinalde olsada bir müddet sonra yine yapıyor yağ akışkanlığı bunu etkiliyor bazı markalarda geç yapıyor bazılarında erken bende de soğukken bazen yapıyor ama sorun etmiyorum.Yagi ne kullandılar değiştirin kaç numara kullandılar?5w30 kullanın bilindik markalardan

Standart malzemeler selene 5w30 partikül yağ opar yağ filitresi hepsi

Acaba motul yağ ile degitirsem duzelir mi
Tek sıkıntım yagsiz kalir da yatak sarar motor yaptirmak zorunda kalirmiyim maglum 80 binda motor yaptirmak hic iyi olmaz maliyet olarak

Bende ilk başlarda senin gibi düşündüm yağı ve suyunu sık kontrol ederim hiç bir sorun yok bir deneyin birçok arkadaş memnun yağ akışkanlığı çok fark ediyor.Karterinde ezik var mı? Bende vardı gaza basmadan sonmuyordu tam yağ pompa suzgecinden ezilmisti duzelttirdim olmuştu.sizin dediğiniz gibi 6-7 sn sürüyor mu yoksa çalışır çalışmaz yanıp ses verdikten sonra sönüyor mu ses verdikten sonra sönüyorsa sorun yok

Son düzenleme:
Benim aracımda da motor soğukken 2-3 saniye geç sönüyor ama bu normal deniliyo 6-7 saniye biraz geç gibi bi baktirmakta fayda var

Acaba motul yağ ile degitirsem duzelir mi
Tek sıkıntım yagsiz kalir da yatak sarar motor yaptirmak zorunda kalirmiyim maglum 80 binda motor yaptirmak hic iyi olmaz maliyet olarak
Mobil esp formula kullanıyordum 1.6 Dobimde hiç sıkıntı yoktu daha. Yağdan şüpheleniyorsanız onu deneyin derim. Cleanpex diye direk kendilerinin satış yaptığı site var yağı oradan da alabilirsiniz.

İlk başta geç sönüyordu, motul yağ ve bosch filtre kullandığımdan beridir sıkıntı olmadı hiç. Fabrika yağı 5000 km’ye doğru geç söndürmeye başlamıştı ışığını. Bu arada motul yağ gerçekten çok akışkan motoru rahatlatıyor ama sahtesi çok, alırken dikkat edin.

Back