Yardım Yağ karteri değişimi

ibrahimbjk1903

Yeni Üye
Adı
ibrahim
Merhaba arkadaşlar gece bozuk yolda karteri delmişim. Çekici ile ustaya götürdüm. Usta biraz baktiktan sonra karter degisim ucretinin yaninda triger kayisi sokme takma ücreti de çıkma ihtimali var dedi. Sebebi yağ pompasi ile ilgiliymis onun yerinin zor bir yerde olduğundan bahsetti. Dolayisi ile kafam karisti. Karter degistirme isleminin zor olmayan bir işlem olduğu soyleniyor fakat ustanın söyledikleride kafami kariştırdı. Araç 1.6 multijet d3 kasa doblo. Böyle bir durum var mı? Bilgi verebilirmisiniz.

Onun nedeni şu darbeden dolayı yağ pompasi suzgeci zarar gormuşse yağ pompasının değişme olasılığı çünķü motora yağ çekmekte zorlanir.Yağ pompasini sokmek icinde triger tertibati sokulmeli isciligi artar diger turlu karteri macunlayip yerine takmak basit

bu gibi durumlarda yapılması gereken aslında çok basittir biraz senin duyularına kalmış bozuk yolda giderken aracın bir yere sürtüğünü sezdiğin an duyduğun an aracı sağa çekip hemen altına baksaydın biraz bekleseydin eğer yağ geldiğini gördüğün gibi de orada kıpırdatmasaydın karteri değiştirerek kurtulabilirdin yani bozuk bir yolda giderken veya herhangi bir yere sürttüysen anında durup bakman lazım ki bu tür şeylerin önüne geçebilesin ben şoförüm bu tür şeylere bazen yorum yapıyorum bu grupta bazı arkadaşlar belki yanlış anlıyordur tamamen tecrübelere dayanarak konuşuyorum yanlış anlaşılmasın el elden üstündür bazen de benim aklıma gelmeyen benim düşünmediğim bir şeyi bir başka arkadaşımız söyleyebilir bunlar normaldir . geçmiş olsun

Bilgilendirdiginiz icin tesekkurler arkadaslar bu arada suan icin sadece karter delinmesi problemi gibi cok sukur yag birden boşalmamişti. Ayrica araç yag uyarisida vermemisti. Vurdugum yer eve yakin bir yerdi cok sukur yag otoparkta bosalmis yere anladigim kadariyla suzgec hasari olmayabilir trigeri sokmesine gerek kalmayabilir ustanin.

Back