Yağ kaçağı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yahya
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Yahya

Azimli Üye
Doblo
Adı
Yahya
Kan Grubu
0 +
Meslek
Çiftçi
Aracınız
Doblo
Modeli
Active
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2007
Renk
Gri
Merhaba araç 2007 1.3 Multijet Doblo .
Aracımda hava filtresinin arka takozu varya onun hemen alt tarafına elimi atıyorum elime yağ bulaşıyor,orda ne var orda yağ kaçağı neden dolayı olur lütfen yardımcı olur musunuz.hava filtresinin takozunun hemen altına elimi uzatıyorum yağ bulaşıyor gözle görülmüyor zaten yağ bulaşan yer ,orada ne var neyden dolayı yağ kaçırır bilgisini olan lutfen

Arkada uzantının geçtiği yeri diyorsunuz herhalde orası emme manifoldu elinizin manifoldun altına kadar döndürüyorsanız onun hemen altında karter havalandırma borusu var 10cm kadar bir borudur patlarsa yada tırtılma olursa ki oluyor bende oldu motorun arkası mahvolmuştu değiştirttim bakım yaptırırken bayağı yağ eksiltme yapar ısınan yağın buharı emme manifoldu kanallarından geçerek oradan kartere dönüş yapar bir diğer olasılık emme manifoldunda su ve yağ kanalları vardır emme manifolt contasındaki bir aksaklıktan dolayı su ve ya yağ kaçağı oluşabilir bu ikisinden biri

Arka takozun abi hava filtresinin arka takozu varya yan giren ,onun hemen alt sifirinda sağında solunda ,gorunmuo tek elimi atabildim ,taa asagilarda deil hava filtre takozunun hemen altında sağında solunda

Emme manifoldunun uzerinde sorun ozaman contadan olabilir

Back