Vites Geçişlerinde Problem

xsedatkaya

Azimli Üye
Doblo
Adı
Sedat
Kan Grubu
0 +
Aracınız
Doblo
Araç Çalışmıyor İken Geçişlerde Sorun Yok
Ama Araç Çalışıyorken Vites Geçişi Çok Zorlanıyor
Aracı Vites birde bırakıp el freni çekmiştim. 2 saat sonra tekrar bindiğimde çalıştırmadan boşa attım aracı sanırım ondan kaynaklı
İstanbulda Uygun Usta Varmıdır
Ve Sorun Sizce Büyük mü?

Başıma gelmişti sizdeki gibi çalışmıyorken rahat geçiş yapıyordu çalıştırdığımda kütük gibi oluyordu vites halatlarındandı hatta birinci vitese takarken zorladım şanzıman üzerindeki topuzdan halat çıktı tekrar yerine taktım ondan sonra daha yapmadı sizde de halat sorunu olma ihtimali yüksek.Sıcak havada pek yapmadı soğuk havada yaptı.O zaman sormuştum orjinali internette 1250 ortalama fiyattı parçacıda 1700tl işçilikle 2000 geçer şimdi belki 2500 civarını bulur.Debriyaj sisteminde olsa çalışmıyorken de vites ayırmayabilir bütün viteslerde bu dediğiniz mevcut mu?

Son düzenleme:
Başıma gelmişti sizdeki gibi çalışmıyorken rahat geçiş yapıyordu çalıştırdığımda kütük gibi oluyordu vites halatlarındandı hatta birinci vitese takarken zorladım şanzıman üzerindeki topuzdan halat çıktı tekrar yerine taktım ondan sonra daha yapmadı sizde de halat sorunu olma ihtimali yüksek.Sıcak havada pek yapmadı soğuk havada yaptı.O zaman sormuştum orjinali internette 1250 ortalama fiyattı parçacıda 1700tl işçilikle 2000 geçer şimdi belki 2500 civarını bulur.Debriyaj sisteminde olsa çalışmıyorken de vites ayırmayabilir bütün viteslerde bu dediğiniz mevcut mu?
yeni bir kullanıcıyım
aracımı frende bırakırım sürekli
bi arkadaşım dedi ki vites 1e at sonra hafif el freni çek daha sağlıklı olur
aksam saatlerinde aynısnı yaptım 2 saat sonra araca bindiğimde çalıştırmadan boşa attım ağırlığı direk el frenine attı sanırım büyük ihtimal o yüzden sıkıntı oldu

ek olarak
bütün viteslere çalışmıyorken rahat geçiyor çalışırken zorlanması gerekiyor geri vitese takınca carlıyor ek olarak yokuşta vitesi rahat atıyor.

Aracı frende bırakırım derken el frenimi öyle olması gerekir.Arkadaşınıuz 1. vitese attıktan sonra hafif el frenini çek neye göre dedi rampa kalkışlarında mı yoksa park ettiğinizde mi? Dediğinizi anlamadığım için farazi konuşuyorum düz bir yerde park ettiyseniz işinizi sağlama alma açısından çok değil ama hafif çekilebilir rampada çok çekilir,rampa kalkışından bahsediyor ve aracınızda yokuş kalkış desteği yoksa el frenini hafif çekip gaza yüklendiğinizle paralel olarak el frenini indirmelisiniz arka balatalara ve el frenine hasar verirsiniz. Acemisiniz dediğinize göre heyecandan vitesleri bile karıştırıyor olabilirsiniz debriyaja tam basmadığınızdan vitesler zorlanıyor olabilir araçta bir sorun olduğunu zannetmiyorum.Geri viteste cartlama bazen oluyor kronik denebilir bir çoğunun başına geliyor başına gelen arkadaşlar mesela önce 4. vitese daha sonra geri koyduğunda cartlama yapmıyor

Back