vites değiştirmede zorluk

selimhan26

Daimi Üye
Adı
mehmet uyar
Modeli
Renk
crono grisi
vites değiştirirken bazen vites zor geçiyor. araba 39 bin kmde.hangi parçaların değişmesi lazım . serviste kaça değiştirirler ? İlgilenen arkadaşlara teşekkürler.

baskı ve balataların değişmesi gerekiyor.500-600 çıkar gözden,ayrıca iyi bir usta bul,zira usta olayı önemli.bide rot balansı unutma...geçmiş olsun,aracı kullanırken debriyajın üstünde tutmayın ayağınızı,bu km de erken yemişiniz baskıyı derim.

selimhan26 tarafından yazılan metin:
vites değiştirirken bazen vites zor geçiyor. araba 39 bin kmde.hangi parçaların değişmesi lazım . serviste kaça değiştirirler ? İlgilenen arkadaşlara teşekkürler.

vites geçişindeki zorluk bir kaç farklı sebepten meydana gelebilir.39 bin km deki bir araç için baskı balatanın bitmiş olmasını öngörmek hatalı olabilir.zira 39 bin balatayı bitirmek için çok erken bir km.

bence baskı balatadan önce şanzımanı bir kontrol etmek lazım.geçiş zorluğu her viteste yaşanıyorsa balata da düşünülebilir.ancak bazılarında rahat bazılarında zor geçiş söz konusu ise şanzımanın kendisinden kaynaklanan bir sorunu düşünmek daha mantıklı olur.

araç durduğu yerde. sağ topuğunuzla frene,sol parmak ucunuzla gaza basın.debriyağı bıraktığınızda araba stop ediyorsa debriyaj balatanızda bir sorun yok demektir.ancak stop etmezde balatadan dumam çıkar ve ya balata kokutursa o zaman balatanız sorunlu demektir.

bu testi servis elemanlarının yapmasını tavsiye ederiz.

benimde araç 52binde ve aynı sıkıntı var ben sanayiye gittim bana söylenen baskı balatanın bitik olduğu ve fiyat olarakta sanırım 400-500 bişe arası dediler değişmedim sürekli gittiğim usta gittiği yere kadar gitsin dedi bakalım bekliyoruz ne zaman yolda bırakırsa....

AlperAkbiyik tarafından yazılan metin:
benimde araç 52binde ve aynı sıkıntı var ben sanayiye gittim bana söylenen baskı balatanın bitik olduğu ve fiyat olarakta sanırım 400-500 bişe arası dediler değişmedim sürekli gittiğim usta gittiği yere kadar gitsin dedi bakalım bekliyoruz ne zaman yolda bırakırsa....

Baskı balata set halinde markasına göre 130TL ve 160TL arasında degişiyor. 100TLde ustaya işcilik versen + şanzıman yagı filan en baba 300TLye çıkarsın

Back