Utts

irfan61

Azimli Üye
Aracım Yok
Adı
irfan artan
Kan Grubu
0 -
Aracınız
Aracım Yok
Herkese hayırlı günler ruhsatta hususi ticari yazıyor utts bizler içinde zorunlumu herhangi bir ticaret falan yapmıyorum aracımı sadece aile aracı olarak kullanıyorum siz değerli üyelerden bilgi almak istedim

Petrole gittiğimde birkaç yere sordum kimisi yapılması gerekiyor kimisi bunlara gerek yok dedi bende çok arastırdım ama bulamadım

Ticari kullanılmaya araçlar 31.07.2025 tarihine kadar yaptırma zorunluluğu Türkiyedeki bütün araçlara utts takma zorunluluğu geldi.
Yani ail arabası olarak kullanılan araçlarada şubattan itibaret başvurular başlıcak.
31 ocağa kadar zorunlu olan ticari araçlardı.

şuan şahıs araçlarına zorunluluk yok.
Kaldı ki ticariler bile istasyonlardan alamıyor çünkü istasyonların çoğu bu sisteme geçmemiş bile.

ticari kullananlar ve aracın giderlerini işyerinde kullananların taktırması gerekir taktırmassan yakıt fişini gider olarak gösteremiyorsun tüm araçlar içinde şimdilik 7. aya kadar zaman verildi.

Aşağıdaki taşıt gruplarının sahibi mükelleflerin taşıtlarını, yine aşağıda belirtilen tarihlere kadar UTTS’ye kaydettirme zorunluluğu bulunmaktadır:
• Kiralama yoluyla edinilen veya işletmeye dahil olan ve işte kullanılan taşıtlar (en geç 31/01/2025 tarihine kadar),
• Trafiğe ilk defa kaydedilen sıfır kilometre bireysel taşıtlar (1/07/2025 tarihinden itibaren kayıt ve tescil işlemini takip eden bir ay içerisinde),
• Akaryakıt dağıtım şirketlerine ait taşıt tanıma sistemlerini kullanan bireysel taşıtlar (30/06/2025 tarihine kadar)

Aracın akaryakıt fişlerini ticari işletmende gider olarak göstermiyorsanız taktırmanıza gerek yok

Back