Doblo TURBO PROBLEMİ

faysalldag

Yeni Üye
Doblo
Adı
Faysal
Kan Grubu
0 +
Aracınız
Doblo
Modeli
Maxi Cargo
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2017
Renk
Beyaz
Merhaba arkadaşlar, aranıza yeni katılıyorum.
2017 doblo cargo maxi 1.3 90 lık model aracım var.

Turboda yağ kaçağı var. Keçesinde gibi görünüyor ama daha derinde de problem olabilir. Güçten düşme yapıyor. Buna bağlı olarak motoru yokuş zorladığımda duman atmaya geçiyor.

İstanbul için özellikle Avrupa yakası önerebileceğiniz güvenilir usta var mıdır?

Dışarı yağ verse geri dönüş borularından olur ve yağ yakmaz sizinki yağ çekiyor eğer duman atma varsa intercoolere basarsa sıkıntı ,yoğun şekilde emme manifoldundan yanma odasına bir giderse ambeleye kalkma olayı olur.Pervaneden kaçak var yatağınıda bozar şuanki durumda revizyonla sıfır gibi olabilir ama bozarsa sıkıntı sıfır almak durumunda kalırsınız parça atarsa silindire gidebilir.Avrupayı bilmem ama Kartal sanayide kartal turbo var İstanbula giderken turboda sıkıntı olmuştu adam bana ravizyonlu turbo verdi 3 yıldır kullnıyorum yaptığı revizyon 0 dan farksız en ufak boşluk yok turbonda olmayacaksa dürüstçe söylüyor elinde yeni revizyon yaptığı varsa onu yada sıfırını veriyor işi iyi bilen birine yaptırın

Teşekkür ederim 🙏🏼 aslında normal kullanımda hiç atmıyor. Hava soğuk veya motor soğukken (aracı çalıştırdıktan sonra bekletiyorum) yokuşu çıkarsam ya da mecbur kalıp gaza basarsam mavi duman atıyor kısa süreliğine çok nadir siyah duman attığına şahit oldum. Dediğiniz yere de uğramaya çalışacağım. İstanbul da sanayi konusunda bilgisizim maalesef. Bir de bu şekilde motoru zorlamadan uzun yola çıkarsam sorun olur mu? Gideceğim şehirde güvendiğim ustalarım mevcut.

garanti veremem benim karter orman yolunda ezilmişti yeterli yağ çekemediğinden turbo zarar görmüştü ses yapıyordu Rize içerisinde yaylalara çıkıyordum geziyordum sorun yaşamadım İstanbul'a işim düştü uzak yol kaldırmadı Sakarya ya kadar dayandı hendek rampasında arkadan saldı dumanı Gebzeden kuzenlerim yardımcı oldu çekiciyle aldılar beni Ustaları ve bu dediğim turbocuyla tanıştırdılar yarı fiyatına her şeyi hallettim Fiat servisinde yarı fiyatına yaptırdım turbo o zaman sıfırı 5500-6000 bindi 3 binlik revize turboyu 2150tl ye aldım toplamda çekici dahil 4500 kadar harcadım yoksa en az 10-12 bin alırlardı yabancı olarak.Gideceğin yer bol rampalı değilse aracı normal sürerek gitmeye çalış bir şey olmaz diyemem bende 600kg de yük vardı yük olmasa belki de bırakmazdı.Yola giderken uğrak yerlerde mutlaka yağına dikkat edin eksiltme yapıyor mu diye

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Yarın dediğin yere uğrayacağım. Gideceğim yol genel olarak düzlük bi yol Antalya tarafına ineceğim ama riske de atmak istemiyorum. Çok teşekkürler 🙏🏼

Back