turbo basıncı düşük...

mali_55

İcra Kurulu Üyesi
Yetkili Kişi
Yönetici
Başka Araç
Adı
Mehmet Ali YALÇIN
Kan Grubu
A RH +
Meslek
memur (maliye)
Aracınız
Başka Araç
Araç Yılı
2011
Renk
gri
arkadaşlar yaklaşık üç aydır aldığım araçtaki çekiş düşüklüğünün ve geç toparlama problemini sebenini bulmaya çalışıyorum.. forumdad baya sorularım olmuştu arkadaşların yardımları ile baskı balata, yüksek basınç pompası, debimetre gibi problemleri bulup hallettik.. ama hala istediğim performansa ulaşadım..

ilçedeki eski ve deneyimli ustalradan birine gittim bu gün... servis şeklinde çalışlıyor, bilgisayarı da var ... daha önce de gitmiştim ona araca hiç binmeen sen 1,9 dan sonra buna alışamdın ondan öyle geliyor deişti ( bu lafı duymaktan nefret ediyorum artık işin içinden çıkmayan böyle diyor)... bu gün geç yana bakıcam dedi.. daha kalkışta bu arabanın çekişi düşük dedi... 1. viteste kalkışta araç önce 1500 devire çıkyor sonra bir sime yapıp devir saatinde 1000 ler gerileyip tekrar hızlanıyor ... onu farketti mesela... sonra tüm viteslerde kullandı aracı... servise döndük bu aracın turbo basıncı düşük olabilri dedi... cihaza bağladı..

rolantideykenekranda şu değerler vardı...
olması gereken değer :1050
mevcut değer : 415

gaza basıp 4000 devire çıkardık ekranda...
olması gereken : 1500 lerde
mevcut değer : 700 lerde

yani turbo basıncı çok düşük...

başka bir şeye şimdilik bakmaya gerek yok araç sabahtan gelecek bakacağız dedii... tubo bıçakları (yada tırnakları) aşınmış olabilir dedi...

ayrıca intercooler tıkalı olabilir, emme manifoldu ve turbo valfinin temizlenmesi gerekebilir dedi... yani benim anlamadığım bir sürü şey saydı velhasıl...

durum bu arkadaşlar... umarım 3 aydır aradığımız buradadır artık... şimdi soracağım şu... usta doğru yolda mı acaba... benim sıkıntıların kaynağı bunlar olabilir mi.. bunlar ise sizlerin ekleyeceğiniz bir şey var mı açılmışken bakılsın..

sorun turbo da ise (bıçakları falan dedi ya) bunun tamiri mümkün mü ... turbo değişime gider mi iş... ne kadar masraf açar bu iş bize acaba.

çok uzun oldu ama ancak ifade edebildim ....

arkadaşlar yaklaşık üç aydır aldığım araçtaki çekiş düşüklüğünün ve geç toparlama problemini sebenini bulmaya çalışıyorum.. forumdad baya sorularım olmuştu arkadaşların yardımları ile baskı balata, yüksek basınç pompası, debimetre gibi problemleri bulup hallettik.. ama hala istediğim performansa ulaşadım..

ilçedeki eski ve deneyimli ustalradan birine gittim bu gün... servis şeklinde çalışlıyor, bilgisayarı da var ... daha önce de gitmiştim ona araca hiç binmeen sen 1,9 dan sonra buna alışamdın ondan öyle geliyor deişti ( bu lafı duymaktan nefret ediyorum artık işin içinden çıkmayan böyle diyor)... bu gün geç yana bakıcam dedi.. daha kalkışta bu arabanın çekişi düşük dedi... 1. viteste kalkışta araç önce 1500 devire çıkyor sonra bir sime yapıp devir saatinde 1000 ler gerileyip tekrar hızlanıyor ... onu farketti mesela... sonra tüm viteslerde kullandı aracı... servise döndük bu aracın turbo basıncı düşük olabilri dedi... cihaza bağladı..

rolantideykenekranda şu değerler vardı...
olması gereken değer :1050
mevcut değer : 415

gaza basıp 4000 devire çıkardık ekranda...
olması gereken : 1500 lerde
mevcut değer : 700 lerde

başka bir şeye şimdilik bakmaya gerek yok araç sabahtan gelecek bakacağız dedii... tubo bıçakları (yada tırnakları) aşınmış olabilr dedi...

ayrıca intercooler tıkalı olabilir, emme manifoldu ve turbo valfinin temizlenmesi gerekebilri dedi... yani benim anlamadığım bir sürü şey saydı velhasıl...

durum bu arkadaşlar... umarım 3 aydır aradığımız buradadır artık... şimdi soracağım şu... usta doğru yolda mı acaba... benim sıkıntıların kaynağı bunlar olabilir mi.. bunlar ise sizlerin ekleyeceğiniz bir şey var mı açılmışken bakılsın..

sorun turbo da ise (bıçakları falan dedi ya) bunun tamiri mümkün mü ... turbo değişine gider mi iş... ne kadar masraf öngörürsün..

çok uzun oldu ama ancak ifade edebildim ....

dostum ustalarımız cevap versinde bizde öğrenelim.yalnız turboda arıza varsa,yeni turbo 900.00 tl.işçilik hariç benim bildiğim kadar.ALLAH kolaylık versin.

bi dinleyelim bakalım ustalarımızı dostum.. maddi konuya sonra bakıcaz artık... bi o kadar masraf ettik şu ana kadar zaten araca... hayırlısı...

sizde şansızsınız önceki sahibi çok hor mu kullanmış arabayı ne yapmış

sizde şansızsınız önceki sahibi çok hor mu kullanmış arabayı ne yapmış

sanırım.. ama bunu adam edersek borcu bitene kadar devam mecburen...

şimdi bu verdiğin değerlerin turbonun dönüş sayısımı yoksa turbo basıncımı olduğunu bilemiyorum...ama ikiside aynı kapıya çıkar...

ben bu soruları cevaplamaya tersten başlayacam...önce aklıma yatmayan bir arızanın neden bence olamayacağını açıklayayım...

ustanız intercooler tıkalı olabilir demiş...

hava filtresinden geçen havanın intercooler i tıkması çok zor bir ihtimal ama değerlendirilebilir...bence intercoolerin tıkalı olma ihtimalinde ziyade intercoolerde soğuyan havaya dışardan sıcak hava karışıyor olması ihtimali değerlendirilmeli yada intercoolerin kaçırıyor olma ihtimali değerlendirilmeli(kaçırma veya sıcak hava karıştırma sorunu turbonun etkisini minimuma indirir)...ancak turbo değerlerinin düşük çıkması ustanızında dediği gibi bu sorunları 2. plana atıyor...

şimdi dönelim turbo meselesine....

verilen turbo değerleri,norm değerlerin rolantide 1/3,maximum devirde 1/2 si oranında...bilgisayarın vermiş olduğu norm değerlerde bir hata yoksa turbonuzun değerleri çok düşük...

turbonuzu bu duruma düşürebilecek çeşitli sebepler var...valflerin tıkalı ve ayarsız olması,turbo tirbünlerinde tıkanma yada aşınmalar olması,turbonun aşırı ısıdan haşlanmış olması,eğer verilen değerler basınç ise turbonun kaçırması,ekzost manifoldundan yeterli ekzost gazının turboya ayrılmıyor olması (bu bir valf le ayarlanır) turbonuzun performansını düşürecek çeşitli sebepler arasında sayılabilir.

turbonun tamiri mümkün ama ustasının çok iyi olması lazım...benim böyle bir sorunum olsa 3e 5e bakmam direkt değiştiririm!

ama ustanıza güveniyosanız tamir ettirebilirsiniz.

turbo fiyatları yedek parçayı üreten firmaya göre 450 ila 900 tl arasında değişmektedir.

opar hologramlı parçayı 600-700 lira civarına alabilirsiniz.

şimdi bu verdiğin değerlerin turbonun dönüş sayısımı yoksa turbo basıncımı olduğunu bilemiyorum...ama ikiside aynı kapıya çıkar...

ben bu soruları cevaplamaya tersten başlayacam...önce aklıma yatmayan bir arızanın neden bence olamayacağını açıklayayım...

ustanız intercooler tıkalı olabilir demiş...

hava filtresinden geçen havanın intercooler i tıkması çok zor bir ihtimal ama değerlendirilebilir...bence intercoolerin tıkalı olma ihtimalinde ziyade intercoolerde soğuyan havaya dışardan sıcak hava karışıyor olması ihtimali değerlendirilmeli yada intercoolerin kaçırıyor olma ihtimali değerlendirilmeli(kaçırma veya sıcak hava karıştırma sorunu turbonun etkisini minimuma indirir)...ancak turbo değerlerinin düşük çıkması ustanızında dediği gibi bu sorunları 2. plana atıyor...

şimdi dönelim turbo meselesine....

verilen turbo değerleri,norm değerlerin rolantide 1/3,maximum devirde 1/2 si oranında...bilgisayarın vermiş olduğu norm değerlerde bir hata yoksa turbonuzun değerleri çok düşük...

turbonuzu bu duruma düşürebilecek çeşitli sebepler var...valflerin tıkalı ve ayarsız olması,turbo tirbünlerinde tıkanma yada aşınmalar olması,turbonun aşırı ısıdan haşlanmış olması,eğer verilen değerler basınç ise turbonun kaçırması,ekzost manifoldundan yeterli ekzost gazının turboya ayrılmıyor olması (bu bir valf le ayarlanır) turbonuzun performansını düşürecek çeşitli sebepler arasında sayılabilir.

turbonun tamiri mümkün ama ustasının çok iyi olması lazım...benim böyle bir sorunum olsa 3e 5e bakmam direkt değiştiririm!

ama ustanıza güveniyosanız tamir ettirebilirsiniz.

turbo fiyatları yedek parçayı üreten firmaya göre 450 ila 900 tl arasında değişmektedir.

opar hologramlı parçayı 600-700 lira civarına alabilirsiniz.

anladım ustam senin düşündüğün hususları da hatırlatarak cuma sabahı bırakacağım aracı ustaya ... umarım en az zaiyatla atlatırız...

bişey daha söyleyeyim...sizin bu arabanın ekzost dumanına hiç bakmıyormusunuz?gaz verdiğiniz zaman karaduman vermesi lazım bu arabanın...

Back