TRİGER KAYIŞI KOPAN VARMI.

MEVKU946

Onursal Kocaeli Yöneticisi
Adı
MEVLÜT KÜÇÜKTİFTİK
Modeli
Renk
GÜNBATIMI
SLM ARKADAŞLAR.BENİM DÜLDÜLÜN TRİGERİNİ 2006 NIN TEMMUZUNDA 60000KM DE DEĞİŞTİRDİM. ŞU ANDA 90000 KM DE VE DEĞİŞELİ DE TAKRİBEN 7 SENE OLDU.
ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM, TRİGER KAYIŞI KOPAN ARKADAŞ VARMI? ARKADAŞLARDAN BİRİ 190000 KM OLMUŞ DEĞİŞTİRMEDEN ARACI SATMIŞ.SIKINTIM. YUKARIDA BELİRTİĞİM RAKAMLARDAKİ TRİGERİ DEĞİŞTİRMEDEN SAĞLAMLIĞINI NASIL TEST EDEBİLİRİM. DURUP DURURKEN 300 TL MASRAF ETMEK İSTEMİYORUM. SLM MEVLÜT AMCA.

amca bizim d2 nin kayışları değişmesi lazımdı motorcu dedi ki kayış kopsada zarar vermiyormuş

Triger seti değişimi ağır bakıma giriyor değil mi? Eğer ağır bakımsa önemli birşey demek ki.

300 den kaçarken 3000 e yakalanma mevlüt amca.tanıdıklarda 1**** 1 scenic kopardılar 2000 e yakın masrafları oldu.sen 2000 e de kurtaramazsın Allah göstermesin.

mevlut amca ben degıstırme derım ama bu benım dusuncem tabi genede en iyisini sen bılırsın

benim değil ama bi yakınım sıfır aldı d2 yi 95000 de uzun yolda triger kopardı komple motor yapıldı benim d2 98000 bin de en yakın zamanda triger takımı değiştirmeyi düşünüyorum..

SLM ARKADAŞLAR. BU TRİGER İŞİNİ BİRAZ DAHA DÜŞÜNECEĞİM GİBİ.
BALATALAR ORİJİNALDİ DEĞİŞMESİ GEREKİYOR,KIZDIRMA BUJİSİNİN TEKİ PATLAMIŞ.ZOR YERDE OLDUĞU İÇİN USTA ÜÇÜYLE İDARE ET DEDİ,YAĞ+YAĞ FİLTRESİ+HAVA FİLTRESİ+MAZOT FİLTRESİNİDE KATTIMI VE BU İŞİDE YETKİLİ SERVİSE YAPTIRDIMI RAKAM BÜYÜK ÇIKIYOR. SADECE MALZEME 550 TL İNTERNET FİYATI BİDE İŞÇİLİK 1000 TL YE YAKLAŞIR GİBİ. BU DA BENİM İÇİN BÜYÜK RAKAM.SLM MEVLÜT AMCA.

abi d2 lerde triger takımı özel serviste garantili triger bilya takımı işçilik dahil 520 lira civarı ben sormuştum ama tabi senin motor bakımı k.bujisi falan illaki o rakamı bulur.

mevlut amca benım amcamda bi 93 model toyota hulix pikap var ıkıncı el olarak aldı 10 sene once ılk aldıgında bi trigier kayısı degıstırdı ogun bu gundur elletmedi hatta yaklasık 2 senedir de trigier lambası yanıyor arac cok buyuk kazada gordu 3 kerede kapak catlatıp conta yaktı ama hala kayısında tık yok bu iş birazda aracın kullanıma gore degısır dıye dusunuyorum ne kadar hor kullanılırsa o kadar cabuk bıter ne kadar tamız kullanırsa o kadar uzun gıder dıye tahmın edıyorum

triger kayışı dediğiniz zincir heralde ki ben onu 3 ay önce kopardım🙂
hemde fincanlara kadar değişecek kadar...
masraf 1500tl işçilik dahil.aracım 196bindeydi...
gerisini sen düşün mevlüt aga.

seninki multijet serdar abi sende zincir set var. bizim düldüller kayışlı 🙂

Mevlüt amca,

Benim eski aracım Kia Cerato'ydu. Aracımı 6 yaşında 42 bin km'de iken satmıştım.
Aracın rutin bakım prosedüründe triger kayışının 90bin'de değiştirileceği belirtilmiş.
Neyse ben aracı satarken götürdük yetkili servise ekspertize. Servisteki ustan aracı epey detaylı inceledi. motoruna bi 10dk zaman ayırdı. orasına burasına baktı, gaz verdi, gaz kesi, lifte kaldırdı, herşeyine baktı.
Ben bir yandan rahatım, çünkü aracın bir sıkıntısı olmadığını biliyorum. aracı ilk günden beri ben kullandım ve hiç zorlamadan tertemiz kullandım. Diğer yandan biraz da kurt düştü içime. bu kadar detaylı incelemeyle acaba bişey çıkar mı diye. neticede 6 yaşında araç.
2 sefer rutin bakım dışında hiç tamir yada bakım da görmemişti o güne kadar. neyse usta aracı beğendi, dedi bu nerede duruyordu garajda mı. araç temiz, kullanılmamış, yorulmamış vs. Ama dedi lastiklerin değişmesi gerekir birde triger kayışının.
dedim triger'in 90bin'de değişmesi gerekmiyor mu, araç daha 42bin'de. usta dedi ki 90bin yada 6 yıl. sizin aracın 6 yılı dolmuş. o yüzden 90bin ağır bakımına girmesi gerekir. usta bizi çağırdı motorun yanına. fener tutup triger kayışını gösterdi yakından. hakikaten de üstünde çatlaklar oluşmaya başlamış kayışın. özetle bazı parçaların sadece km anlamında değil yıl anlamında da ömrü doluyor. siz km yapmasanız da yıllar geçtikçe hava, nem, sıcaklık gibi şartlarda o parçanın malzemesi bozulmaya ve ömrünü tamamlamaya başlıyor. misal cam kenarlarındaki macunların yıllar içinde kuruyup çatlaması gibi yada kauçuk malzemelerde yıllar içinde çatlaklar oluşması gibi.

Mevlüt amca bence daha büyük zararlar olmadan sen de o kayışı değiştirsen iyi olur. evet değiştirmesen de belki senelerce daha kullanabilirsin. ama bu saatten sonra bunun hiçbir garantisi olmaz. aracının bakımlarını yaptır, senelerce daha kullan. yada bu halde iyi bir fiyata sat satabiliyorken. öte yandan risk alıp böyle kullanmaya devam edeyim dersen, belli olmaz. Allah muhafaza yarın öbür gün bir kaza olur, size de birşey olabilir yada araca büyük hasar gelip, bugünkü fiyattan da satamayabilirsin. karar senin.

seninki multijet serdar abi sende zincir set var. bizim düldüller kayışlı 🙂

iki haldede değişilse iyi olacak ama dimi🙂

aynen öyle serdar abi. değişmesi gerekiyor.

Mevlüt amca,

Benim eski aracım Kia Cerato'ydu. Aracımı 6 yaşında 42 bin km'de iken satmıştım.
Aracın rutin bakım prosedüründe triger kayışının 90bin'de değiştirileceği belirtilmiş.
Neyse ben aracı satarken götürdük yetkili servise ekspertize. Servisteki ustan aracı epey detaylı inceledi. motoruna bi 10dk zaman ayırdı. orasına burasına baktı, gaz verdi, gaz kesi, lifte kaldırdı, herşeyine baktı.
Ben bir yandan rahatım, çünkü aracın bir sıkıntısı olmadığını biliyorum. aracı ilk günden beri ben kullandım ve hiç zorlamadan tertemiz kullandım. Diğer yandan biraz da kurt düştü içime. bu kadar detaylı incelemeyle acaba bişey çıkar mı diye. neticede 6 yaşında araç.
2 sefer rutin bakım dışında hiç tamir yada bakım da görmemişti o güne kadar. neyse usta aracı beğendi, dedi bu nerede duruyordu garajda mı. araç temiz, kullanılmamış, yorulmamış vs. Ama dedi lastiklerin değişmesi gerekir birde triger kayışının.
dedim triger'in 90bin'de değişmesi gerekmiyor mu, araç daha 42bin'de. usta dedi ki 90bin yada 6 yıl. sizin aracın 6 yılı dolmuş. o yüzden 90bin ağır bakımına girmesi gerekir. usta bizi çağırdı motorun yanına. fener tutup triger kayışını gösterdi yakından. hakikaten de üstünde çatlaklar oluşmaya başlamış kayışın. özetle bazı parçaların sadece km anlamında değil yıl anlamında da ömrü doluyor. siz km yapmasanız da yıllar geçtikçe hava, nem, sıcaklık gibi şartlarda o parçanın malzemesi bozulmaya ve ömrünü tamamlamaya başlıyor. misal cam kenarlarındaki macunların yıllar içinde kuruyup çatlaması gibi yada kauçuk malzemelerde yıllar içinde çatlaklar oluşması gibi.

Mevlüt amca bence daha büyük zararlar olmadan sen de o kayışı değiştirsen iyi olur. evet değiştirmesen de belki senelerce daha kullanabilirsin. ama bu saatten sonra bunun hiçbir garantisi olmaz. aracının bakımlarını yaptır, senelerce daha kullan. yada bu halde iyi bir fiyata sat satabiliyorken. öte yandan risk alıp böyle kullanmaya devam edeyim dersen, belli olmaz. Allah muhafaza yarın öbür gün bir kaza olur, size de birşey olabilir yada araca büyük hasar gelip, bugünkü fiyattan da satamayabilirsin. karar senin.
SLM ENİSCİĞİM, İLGİNE TEŞEKKÜR EDERİM. DEDİKLERİNE KATILIYORUM. BU İŞİ YETKİLİ SERVİSDE YAPTIRMAK İÇİN HAFTA İÇİ RANDEVÜ ALMAYA ÇALIŞACAĞIM. AĞIR BAKIM YAPTIRIP ALLAH ÖMÜR VERİRSE 4 SENE DAHA KULLANMAYI DÜŞÜNÜYORUM. LASTİKLERDE 7 YILLIK MUAYENEDE SORUN ÇIKMIYOR AMA TAŞ GİBİ SERTLEŞTİ.TOPLAM MASRAF 1500 TL Yİ BULACAK. SAĞOL SLM MEVLÜT AMCA.

bizim d3 ler kayıs mı zincirmi

Mevlut amca kayışı değiştireli 6 sene geçmiş ama 30bin km olmuş kayış sonuçta zamanla çatlama eskime yapabilir ama diger rulman gergi vs. eskimemiştir diye düşünüyorum.sen bir 6 sene daha 30 bin km yapacaksan şimdilik sadece triger kayışını değiştir 6 sene sonra mecbur tekrar değiştireceksin o zaman hepsini değiştirirsin

1.3 lerin zıncır 1.6 ların kayıs olmasındakı amac ne ?

uzun ömürlülük 1.3 lrin masrafsız olma nedenlerinden biri

Back