Trigel Kayışı Kaç Binde Değişir

Sefaydin9

Yeni Üye
Adı
Sefa
Kan Grubu
A RH +
Modeli
Araç Yılı
2012
2012 1.3 multijet kac km trigel kayisi değişmelidir

Triger kayışı yok o araçta

Fakat v kayışları var onlarında 90 binde değişmesi iyi olur

zincir 150,000 di sanırım.

@doblo3535
V kayışı kitapçıkta 60 binde değişmesi gerekir yazıyor.

@Dobloo46
60 bin km kontrol edin gerekirse değiştirin yazıyordur

@doblo3535
Değişim periyodu bu.Kayış ve zincirde 10 bin km(ilk bakım) bakımından sonraki her bakımda kontrol edildi yazar faturada.Fakat değişim v kayışında 60 bin km zincirde 160 bin km olarak kitapçıkta yazmaktadır.İsterseniz kitapçığa bakınız.

@doblo3535

(link)

Sayfa 192 ye bakınca söylediklerimi göreceksiniz.Söylediklerim kişisel görüş değil araç üreticisinin söylediği periyottur.Yaptıran yaptırır yaptırmayan yaptırmaz.

2016 Premio Plus aracımı 10 Martta 94000 km de aldım şuan aracım 106000 km de . 100.000 bakımı var mı bu araçların ayrıca trigeri değişmişmidir? Değişmedi ise kaç km de değiştirmem gerekmektedir.?

Öncelikle araç 1.3 mu 1.6 mı.
1.3 bakım 10.000 km 1.6 ise 20.000 km yada her yıl bakım yapılır. Triger 1.3 zincirli 160.000 km 1.6 kayışlı 100.000 km yada 5 yıl hangisi önce gelirse.

Aracınız kayışlı ve kilometre geçmiş zincir gibi ses çıkararak ömrünün azaldığını haber vermez bir anda kopar ve motorunuz yatak sarabilir değişmeniz de fayda var.

Teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için sağolun. Peki bunun bana ortalama maliyeti nedir? Kusura bakmayın hem arabaya yabancıyım hem yeni bir şehire geldim gideceğim özel servisi de bilmiyorum? Bu arada Denizlideyim

Teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için sağolun. Peki bunun bana ortalama maliyeti nedir? Kusura bakmayın hem arabaya yabancıyım hem yeni bir şehire geldim gideceğim özel servisi de bilmiyorum? Bu arada Denizlideyim
Yetkili servise gidin garantili olur en azından.

Yakın zamanda değişim yaptım. Triger set devirdaim alternatör kayış rulman filtre yağ antifriz olarak kayış rulman ve devirdaim tamamı Dayco marka olarak 1500 malzeme 450 işçilik verdim. Tamamı orjinal malzeme olursa fiyat iki katına çıkıyor. Servis fiyatı ise yaklaşık 5.000 TL civarı bilginize.

Triger kayışı yok o araçta

Fakat v kayışları var onlarında 90 binde değişmesi iyi olur
Bunu bilmiyordum öğrendigim iyi oldu teşekkürler 82binde şuanda peki yılı varmi

Arkadaşlar alttaki sitede Doblo 1.3 Triger Seti 160bin km veya 5 yılda değişmelidir diyor. Doğru mu sizce ? 140binde daha hiç değişmedi 3 yıl oldu.
(link)

Back