Titreme sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yusufb
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

yusufb

Azimli Üye
Merhaba arkadaslar

Aracım 166.000 km de. 140.000 de debriyaj baskı balata ve volant degisimi oldu . Turbo sökme takma sırasında hasar gördü . Onarıldı vd sorunsuz kullanıyordum. Bu aralar araba viteste iken 60-70 km hızla bu titreme Var. Arabayı bosa atınca olmuyor.yalnizca gaza basınca.durup boşta çalıştırdım . Titreme olmuyor . Balans bakıldı sorun yok.
Buna ilaveten surat 110 km sularında farklı bir ses oluyor motorda . 120-130 kesiliyor.
Servis motor takoz lastikleri 4 adet değişecek demişti ben en kötü 1ini değiştirdim .sorun bu olabilirmi?
Turbo tamir gördü . Bu olabilirmi?
Rot olabilirmi?
Volant yeni takıldı . 20.000 yaptım . Olabilirmi?
Balans yapılırken farkettim arka lastiklerin orada birerlastik takoz var . Onlar çürümüş . Acaba boyle tüm lastikler çürümüş olabilirmi.
Birde ben zincir,v kayış gibi elemanları değiştirmedim . Bunlar olabilirmi ?

Sizin fikriniz ne olabilir. ?saygilar.

sorun volantta olabilir bence bi kontrol ettirin birde krank milinin sensörü de aklıma geliyor

geçmiş olsun.

-turbo titremeye sebep olmaz ama aracın 120 - 130 da kesilmesini söylemişsiniz bu turboyla alakalı olabilir.
-arka lastiklerin oradaki takozlar çok aşırı yük taşırsanız yıpranır o yüzden bütün lastikler çürümez onlar yükten yıpranmıştır 🙂
-rot olması sanmıyorum çünkü sadece gaza bastığınızda olduğunu söylüyorsunuz. rot olsa hep yapar.
-zincir kayış dan kastınız eğer triger setiyse hemen değiştirin bu olabilir veya volant olabilir bu ikisi üzerinde durun derim.

inşallah düzgün bi ustaya denk gelirsiniz

en önemlisi son söylediğindi hanefi 🙂
bu devirde onu bulmak zor. 🙂

Geçmiş olsun.. bende hanefi kardeşe katılıyorum. inşallah düzgün bi ustaya denk gelirsiniz.

-turbo titremeye sebep olmaz ama aracın 120 - 130 da kesilmesini söylemişsiniz bu turboyla alakalı olabilir.
-arka lastiklerin oradaki takozlar çok aşırı yük taşırsanız yıpranır o yüzden bütün lastikler çürümez onlar yükten yıpranmıştır 🙂
-rot olması sanmıyorum çünkü sadece gaza bastığınızda olduğunu söylüyorsunuz. rot olsa hep yapar.
-zincir kayış dan kastınız eğer triger setiyse hemen değiştirin bu olabilir veya volant olabilir bu ikisi üzerinde durun derim.

inşallah düzgün bi ustaya denk gelirsiniz

şimdi arkadaşın yorumlarına büyük ölçüde katılıyorum.bir farkla...

rot kolları veya rot başlarındaki yıpranmalar sonucu oluşan boşluklar belli güç yükelemelerinde daha belirgin titremeler yapabilir.

benim tavsiyem ön takımı komple elden geçirdikten sonra motor kulakları,enjektörler,şanzıman ve defransiyele bir baktırmanızı yönündedir.(motor gücündeki kayıplarda titremelere sebep olabilir.

titreme olayını biraz açarsanız size daha fazla yardımcı olabiliriz.titreme nasıl oluyr?sadece direksiyonda mı?toksa tüm araçmı titryor!

Tekrar selamlar.

-Titreme tüm araçta oluyor.
-110 kmde motor farklı bir ses veriyor.gucte kayıp yok .
-motor takoz lastikleri 3adet halen kötü .
- triger zinciri değişmedi .

Ben önce rota baktirayim.sonra zincir seti ve motor lastikleri sonrada v kayışları değiştireyim .sonra tekrar geri bildirim yapacagım.

Bosch car service tercih edeceğim.ayrica 2-3 bin masraf ederek 300.000 km yapmak istiyorum.siz ne dersiniz?

Tekrar selamlar.

-Titreme tüm araçta oluyor.
-110 kmde motor farklı bir ses veriyor.gucte kayıp yok .
-motor takoz lastikleri 3adet halen kötü .
- triger zinciri değişmedi .

Ben önce rota baktirayim.sonra zincir seti ve motor lastikleri sonrada v kayışları değiştireyim .sonra tekrar geri bildirim yapacagım.

Bosch car service tercih edeceğim.ayrica 2-3 bin masraf ederek 300.000 km yapmak istiyorum.siz ne dersiniz?

ön takım kontrolünden sonra iyi bir serviste genel bir bakım yaptırmalısınız.2-3 bin tl masraf çıkacapını zannetmiyorum.300 bin km rahatlıkla yaılabilir(optimum beklenti rektefesiz 500 bin).tabi bunu başarabilmeniz için bakım aralıklarına,fabrika bakım tavsiyelerine ve kullanım kurallarına titizlikle uymanız lazım.

Motor ilk çalıştırma da kayış sürme sesi ve arada başka bir değişik ses geliyor ve araba titreme çalışıyor neden acaba

Araç rolantide çalışırken debriyaja basıp ve çektiğinde titreşim ve ses değişikliği var ise volant titremeye neden olabilir.
Araç yolda ilerlerken gazlayınca titreme yapıyorsa krank kasnak titremeye neden olabilir.
İlk çalıştırmada ve rolantide titreşim varsa krank kasnak neden olabilir.
Motor ve şanzuman takozlarının hepsini tek kalemde değiştirin diğer bozuk takozlar sağlam olanı bozarlar.

Ben ilk mesaj tarihine bakmadan konuya genel olarak cevap yazdım kusura bakmayın.

Abi rot balansa tikip kulakciklarini kontrol ettir ..bide jantina ve lastiklerine baktir ..benim 1,9 doblomda 120 ye gelince titriyor 140 da titreme kayboluyordu çelik jant almistim kesilmisti ...

@yigitefe

yardımcı sistem kayışları,rulmanı ve takozu bakılacak.

birde arkadaşlar lütfen sıkıntılarınızı yeni başlıklar altında açın.bende ilk mesaja aldanıp bir sürü yazdım,sonra farkedince sildim.

@RAPTOR
raptor gardasım dün aksam cok ugrastım yyeni konu acmayı aklıma gelmedi bende buraya yazmak zorunda kaldım kusura bakma ayrıca yardım icin tesekkurler

@yigitefe

estağfurullah abi.kusur yok,buradan da cevaplarız ama sorunu tam anlayabilmek için ilk mesajdan itibaren konuyu tarıyoruz.bazen de zaman sıkışık olunca hemen ilk mesajı cevaplayıp sonra diğer mesajlara bakınca ofsayta düşüyoruz,cevaplanmış soruyu tekrar cevaplamış oluyoruz.aslında biz de şu yeni başlık açma işini bi açıklasak iyi olacak.site değişince biz bile zorlanmaya başladık,üye ne yapsın.

Back