tık tık ses geliyor

serkanet

Azimli Üye
2005 1.3 doblom var aracımda 1 haftadır ses meydana geldi kalkışta motordan sanırım konsolun içinden sağ taraftan tıkır tıkır ses geliyor aks kafaları dediler yeni değişti acaba motor kulağımıdır

evet ama o baskı balata biraz zayıf ondan olacağını sanmıyorum hem öyle fazla bi sallanma yok hafif gaz verince gayet normal kalkış sallanma yok ama tık tık ses geliyor motor dan yürürken ses yok

serkanet tarafından yazılan metin:
evet ama o baskı balata biraz zayıf ondan olacağını sanmıyorum hem öyle fazla bi sallanma yok hafif gaz verince gayet normal kalkış sallanma yok ama tık tık ses geliyor motor dan yürürken ses yok

araç boşta giderken aynı ses geliyormu?

Evet motor kulağı olma ihtimali var...........

ayağını debriyajdan çekerken geliyorsa o ses "krank kasnağı" arızalanmıştır ve değişmesi gerekiyor.

onun debriyajlan ilgisi olduğunu sanmıyorum benim aracımın debriyajı biraz yukarıda kavrıyor bitimine az kaldı ama kaçırma kesinlikle yok ve benimde aracım titreme yapıyordu nasıl olduysa düzeldi

bizim cargoda vardı aynı ses ilk kalkışta yapıyordu fren balatalar boşluk yapmış ondan yapıyormuş değiştirdik ses kesildi

cevaplar çeşitlenmeye ve ilginçleşmeye başladı...

fren balata boşluğu ayne sesi frenleme esnasındada verir...

krank kasnağı arızalı olsa başka birçok yerdende arıza uyarısı gelir,kayış atar!

kayış atmıyor yada gösterge panelinde herhangi bir uyarı vermiyor arızalı şekilde 50.000 km kullanan biliyorum dediğim gibi sadece ses yapıyor.

Sevgili kardeşim götür iyi bir tamirciye baksınlar.......ama benim şahsi kanaatim...motor kulağı...............

Back