teklemeli çalışıyo

tuncay480

Yeni Üye
2001 model benzin ve lpg li 1,2 doblom var. ilk çalıştırmada arıza lambası sönmüyor ve sarsınlı çalışıyo ama bir müddet sonra sönüyo ondan sonra düzeliyo ondan sonra sorun yok ama arıza lambası sönmezse araba çekmiyo sarsıntılı çalışıyo devamlı yapmıyor yanlız tamirciye götürdüm beyin arızası dedi beyinde arıza olsa bir yapar bir yapmazmı bende anlamadım yardımlarınız bekliyom muğlada oturuyom

ecu tekrar yüklenebilir.
arıza kaydına bakılıp silenebilir.
muhtemelen araç belirli aralıklarla arıza moduna geçiyor.

ve son olarak sunlarıda eklemek gerekebilir bende de bir opel vardı doblomdan önce benzinli ve lpg li arac calısken böyle sorunlar yasıyorrdum sonra baktıkki terzi makası ve onun üzeriden tstiröpr kapagımı ne var yanlıs hatırlamıyorsam onlarda sorun varmıs bujileri ve ona giden elektrik kablolarınıda değiştirdigimde sorun kalmamıştı birde lpg öyle bi yakıtki en ufak buji arızalarında veya buji eskilemelerinde sorun yasatıyor..

tuncay480 tarafından yazılan metin:
2001 model benzin ve lpg li 1,2 doblom var. ilk çalıştırmada arıza lambası sönmüyor ve sarsınlı çalışıyo ama bir müddet sonra sönüyo ondan sonra düzeliyo ondan sonra sorun yok ama arıza lambası sönmezse araba çekmiyo sarsıntılı çalışıyo devamlı yapmıyor yanlız tamirciye götürdüm beyin arızası dedi beyinde arıza olsa bir yapar bir yapmazmı bende anlamadım yardımlarınız bekliyom muğlada oturuyom

buji hatası gibi görünüyor.!bujileri en son ne zaman kontrol ettiniz?

benzinli araçların ateşleme bujileri en çok 10 bin km de bir sökülerek kontrol edilmeli,temizlenip tırnakları ayarlanmalıdır.bujiler her 20 bin km de bir takım halinde orijinali ile değiştirilmeli,40 bin km de bir buji kabloları ile birlikte değiştirilmelidir.

buji arızası ısınan motorda yok gibi görünür.

aracınızın bujilerinden bir veya birkaçı düzgün ateşleme yapmıyorsa hem aracınız zor çalışır,hem sarsıntılı çalışır hem aracınız çekişten düşer.ayrıca araç hararetli çalışır.sarsıntı silindirlerden bir yada birkaçında ateşleme olmadığı için motorun düzensiz çalışmasından kaynaklanır.

motor biraz ısındığında daha düzgün çalışıyormuş gibi görünür çünkü ısınan motorda ateşleme daha kolay olmaktadır,ancak arıza devam etmektedir.ayrıca arızalı bujiler yakıt sarfiyatını yüksek oranda arttırır.

Hocam boğaz kelebeği ve bujilerden değilse ustanın da dediği gibi muhtemel bir beyin problemi gözüküyor. Ancak size önerim garantiniz yoksa ve sisteminiz eski ise beyin değiştirmek yerine komple sistemi yeniletin.

beyine yeni bir proğrammı atırayım tabi beyinin yenisi çok paradır değilmi

Muhtemelen usta atlamayıp avans ayarını da yapmıştır ama siz yine de bi kez daha deneyin 20-30 TL bişii sonuçta. Avans ayarı düzgün olmadığında da tekleme, sallama gibi sorunlar oluyor.

beyine yeni bir proğrammı atırayım tabi beyinin yenisi çok paradır değilmi

tuncay araç beyinleri 800 TL den başlıyor,4000TL ye kadar gidiyor.ama illede beyin diyorsan sana pratik bir cevabım olacak!

aracın benzinli ise piyasada power box,super chip diye geçen beyinler var.bu beyinler aracın ecu sundan gelen sinyali kesip kendi sinyallerini enjektörlere gönderirler.

sen 1000 lira civarına standart beyin kullanacağına,300 ila 700 tl arasına satılan süper chiplerden bi tane kullan.hem sorunun çözülür,hem aracının performansı artar,hem normal kullanımda yakıt sarfiyatın düşer.

bu kıyağımıda unutma! 😀😀😀

engin_64 tarafından yazılan metin:
ve son olarak sunlarıda eklemek gerekebilir bende de bir opel vardı doblomdan önce benzinli ve lpg li arac calısken böyle sorunlar yasıyorrdum sonra baktıkki terzi makası ve onun üzeriden tstiröpr kapagımı ne var yanlıs hatırlamıyorsam onlarda sorun varmıs bujileri ve ona giden elektrik kablolarınıda değiştirdigimde sorun kalmamıştı birde lpg öyle bi yakıtki en ufak buji arızalarında veya buji eskilemelerinde sorun yasatıyor..
evet distribütör kapagı çatlak olursa bobinden gelen akımı kabolalarla bujilere iletecegi yerde kapagın çatlagına atlama yapan kıvılcım yanma odasına varamaz

S@MeT38 tarafından yazılan metin:
engin_64 tarafından yazılan metin:
evet distribütör kapagı çatlak olursa bobinden gelen akımı kabolalarla bujilere iletecegi yerde kapagın çatlagına atlama yapan kıvılcım yanma odasına varamaz

ben bu aracın beyin problemi olduğunu düşünmüyorum.bu araba LPG li ise yakıt beyni değil LPG beyni motora sinyal gönderir.

eğer bu arabanın beyin problemi olsa benzin yada LPG nin sadece birinde hata vermesi gerekir diye düşünüyorum.eğer hem LPG hem benzinde sıkıntı varsa o zaman sorun aracın orijinal beyni ile LPG beyninin ortak kullandığı bir parçadan (LPG veya Benzinde BY pass olmayan bir parçadan) kaynaklanması gerekir.

LPG li araçlarda LPG beyni devreye girdiğinde (özellikle sıralı sistemlerde)benzini keser.

sorun araç beyninde değil diye düşünüyorum

tevzi makarası ve distribitör kapağı daha mantıklı geliyor.hatta distribitor kapağı çatlamamaışsa bile kapak kaynatmış yada içindeki iletkenleri bozmuş olabilir.sargı yakmışda olabilir.distribitör su almışda olabilir.

LPG li araç kullanmanın maalesef böyle bi sıkıntısı var. Ben de aracın değil LPG beyninin sorunlu olduğunu tahmin ediyorum. Muhtemelen LPG beyni benzini kesemiyor ve karışım düzgün gitmiyor, sarsıntıyı da bu yüzden yapıyor olabilir. LPG bi arıza yaptı mı başa dert, önceki aracım yavaşladığımda stop ediyordu, bir türlü bulamadılar nedenini.

Sevgili kardeşim 1.2 motorlu Doblolarda bildiğim kadarı ile beyinler ince ve motorun üzerinde ...ne yazık ki yaz aylarında ısınmaya bağlı beyin arızaları verebiliyorlar........Birde ustana krank sensörü ve egzantirik sensörüne bakmasını söyleyiver bu aptal arızayı onlardan yapabilir.....Ama yinede exemineer cihazı ile bakılıp arıza kodu verilirse daha belirgin bir cevap verebiliriz ...kolay gelsin......................

Raptor ustam benim görüşlerim bu yönde ne dersin.....

abi bu 1.2 motorlara LPG atılınca iyice arap saçına dönüyor.o sensörlerden de olabilir.beyin tüple benzini karışık veriyor diyecem ama o zaman sürekli yapar ısınınca düzelmez,hemde hemen hararet yapar conta haşlar...

ben bunların sıcakta beyninin sulandığını bilmiyodum...

peki abi ben şöyle düşündüm.madem bunun beyin bozuk,alsın bi süper chip sallasın arabaya,süper chip ecu yu kesip kendi sinyalini yolluyor enjektöre.

hem yakıt serfiyatı düşer hem çekişi artar hemde orijinal beyine bi eşşek yükü para vermez.

RAPTOR tarafından yazılan metin:
abi bu 1.2 motorlara LPG atılınca iyice arap saçına dönüyor.o sensörlerden de olabilir.beyin tüple benzini karışık veriyor diyecem ama o zaman sürekli yapar ısınınca düzelmez,hemde hemen hararet yapar conta haşlar...

ben bunların sıcakta beyninin sulandığını bilmiyodum...

peki abi ben şöyle düşündüm.madem bunun beyin bozuk,alsın bi süper chip sallasın arabaya,süper chip ecu yu kesip kendi sinyalini yolluyor enjektöre.

hem yakıt serfiyatı düşer hem çekişi artar hemde orijinal beyine bi eşşek yükü para vermez.

Evet kardeşim daha önce benim bir kardeşimde bunun benzeri bir arıza vardı .....sıcaktan sapıtıyordu beyin.....motor üzerinde olduğu için........ama senin fikrin mantıklı ama sistemi takacak usta ehil olmalı derim.....

haklısın abi..bi yanlış yazılım atar arabanın anasını ağlatır...

kaş yaparken göz çıkartmamak lazım!

Back