tek marş almıyor,beyaz duman atıyor

serkanortanca

Onursal İzmir Yöneticisi
Başka Araç
Adı
YİĞİT SERKAN ORTANCA
Kan Grubu
B RH +
Meslek
Özel kolluk
Aracınız
Başka Araç
Modeli
Diğer Model
Araç Yılı
2007
Renk
Metalik Gri
Arkadaşlar Merhaba,
arabayı aldığım günden beri kafama takılan bir soru var ;

1.arabam 2 gün çalışmasın yada hava hafif esintili olsun arabam tek marş almıyor.
-(2-3 anca alıyor , bazen tek de de 15 sn den sonra alıyor araba bi titriyor egsozdan bembeyaz bir duman atıyor )
- (akü sıfır. 4 ad buji sıfır. suda antifirz var. )

2.bujileri değiştirdiğim halde kontak açtıktan sonra ekrandaki o ısıtma bujilerin resmi midir nedir sönmesini bekliyoruz öyle çalıştırıyoruz ya.
biraz gittik mi yada 200-300 m den sonra tekrar yanmaya başlıyor bujilerin hepsi sıfır olmasına rağmen başka neden dolayı olabilir.

teşekkürler herkeze şimdiden

bilgisayara bağlat abi baksınlar daha doğrusu ben artık bilgisayarada güvenmiyorum ama araştırmak lazım büyük sıkıntı açmadan yaptırmak lazım

ben aldığımdan beri görmedi ayrıca bunun gösterge panosunda hız km , depo göstergesi birde küçük digital ekran var başka birşey
yok ben nasıl anlayacağım hararet yükselirse ekranda ikaz lambası var mı ki 🙁

evet hareret yükselirse kırmızı ikaz lambası yanar. araç çalıştıktan sonra ısıtma lambasının yanıp sönmesi ısıtma bujilerinden birinin veyahut birkaçının patlak olduğunu gösterir. sizin aracınızda ısıtma bujisinin biri çok zor bir yerde. onu değiştirmek için emme manifoltu falan sökülmesi lazım. bujinin biri bile patlak olsa araç soğukken baya zor çalışabilir. hepsinin dğiştiğine eminmisiniz. değişti ise elektriksel bir sorun olabilir bujiyi patlatıyorsa..

zor çalıştığı için teklemesi normal çünkü silindirin birinin içinde patlama olmadığı için yapar ve mazot yakılmadan dışarı atılır. beyaz dumanda ondan olur.

serkan araban ne.geçmiş olsun.

evet hareret yükselirse kırmızı ikaz lambası yanar. araç çalıştıktan sonra ısıtma lambasının yanıp sönmesi ısıtma bujilerinden birinin veyahut birkaçının patlak olduğunu gösterir. sizin aracınızda ısıtma bujisinin biri çok zor bir yerde. onu değiştirmek için emme manifoltu falan sökülmesi lazım. bujinin biri bile patlak olsa araç soğukken baya zor çalışabilir. hepsinin dğiştiğine eminmisiniz. değişti ise elektriksel bir sorun olabilir bujiyi patlatıyorsa..
fatih abi çok dogru birşey söyledin bir tanesi çoz zor bir yerde ama biz emme monifoldunu sökmeden onu cıkartıp taktık 2 saatimizi aldı ama
yaptık 4 tanesini bizzat ben aldım ve beraber değiştirdik eminim

araç kaç binde. aracın kompresyonu nasıl ?
aracım 2002 model ben 179.000 binde aldım arabayı bana orjinal km dedi ?

179 bin okadar fazla bir km değil aslında. ama aracın nasıl kullanıldığına bağlı. dediğim gibi ısıtma bujilerini tekrar kontrol ettir. kabloda veya bağlantı soketinde de hastalık varsa ısıtma bujisine akım gitmiyor olabilir...

yiğit kızdırma bujisi demediğin için bende 2. arabanız falan vardır diye aklıma geldiği için aracın ne diye sordum.beyaz duman ile kızdırma bujilerinin alakası olmaz ona baktırman lazım bende bilmiyorum ama kızdırmalar değişse bile bozuk olabilir.benim eski aracımda 1 tanesi patlamıştı.usta diğerleride patlayabilir değiştirmişken hepsini değiştirelim dedi.değiştirdik gittik.benim araç 1 bujisi patlakken bile rahat çalışırken değişimden sonra sabahları eski traktörler gibi çok uzun marştan sonra zor çalışıyordu.usta inatla başka sebebi vardır demesine rağmen bende inatla önceden böyle bir sıkıntı kesinlikle yoktu diye inatla zor şöktürdüm kızdırmaları geri.söktükten sonra akü ile direk bağlayarak baktık 2 tanesi çalışmıyor.usta şaşırdı.gittik 4 tane başka marka alıp bu sefer takmadan yine akü ile kontrol ettik baktık sağlam öyle taktık.ondan sonra araç kışın bile benzinli gibi rahat çalışmaya başladı.ondan sonra araç mazot kaçırmaya başladı.Allahtan mazotlu, benzinli olsa kesin yanardı aracım.meğer kızdırmayı sökmek için çıkarmak zorunda kaldıkları enjektörlere giden hortumlar çatlamış oradan kaçırıyormuş.onuda hallettikten sonra o kızgınlıkla araca müşteride çıkınca satmıştım.

mehmet abi bugün sanayiye gittim. elektirikçi arkadaşım hiçbir şeyi sökmeden bi çözüm üretti yarın sabah olmazsa o zaman
başka bir çaresine bakarız dedi.

benim elektirikçi arkadaş bi servisçiye götürdü, orda usta plastıik bişeye mavi su koydu ve arabanın su deposuna sokup pompalamaya
başladı eğer su sararırsa contalar gitmiştir dedi ama sararmadı bi sıkıntı cıkmadı neyse araba 1-2 gün bizde kalsın bakalım deyince
bizim elektirikçi yok sağol dedi. Parçaçıya gittik 5 TL ye küçük bir aparat aldı adını unuttum şimdi akşam aracı park ettiğinde
sabaha kadar pompa geri çekilmesin diye mazot filitresinin ucundaki hortuma onu taktı bundan sonra mazot geriye kaçmıcak dedi.
Yarın sabah kalkıcam herşey belli olucak bakalım inş çözülür sorun, eğer çözülmezse o zaman servis yolu gözüktü.

4 bujiyi yeni taktık olmadı onu haftaya kont. ettircez sonra servise gdicez paşa paşa 🙁🙁🙁

kızdırma bujilerinden birinde arıza varsa arabayı çalıştırdıktan sonra lambası 15-20 sn. daha yanıp söner ,senin tarifine göre bu sistemin bir yerinde veya bujilerde bir sorun var gibi,2. bir ihtimal enjektör geri dönüş hortumu sızdırıyor olabilir aracın yaşına göre plastik olan bu hortumun çatlamış olma ihtimali var bende 2 defa değiştirdim aynı zor çalışma sorunu bu durumda da oluyor özellikle araba bir süre çalışmayınca

kızdırma bujilerinden birinde arıza varsa arabayı çalıştırdıktan sonra lambası 15-20 sn. daha yanıp söner ,senin tarifine göre bu sistemin bir yerinde veya bujilerde bir sorun var gibi,2. bir ihtimal enjektör geri dönüş hortumu sızdırıyor olabilir aracın yaşına göre plastik olan bu hortumun çatlamış olma ihtimali var bende 2 defa değiştirdim aynı zor çalışma sorunu bu durumda da oluyor özellikle araba bir süre çalışmayınca
altay abicim dediklerine katılıyorum,ayrıca enjektör geri dönüş hortumu mazotu depoya geri çektiğinden onun girişine yakın
valf dedikleri bir aparat taktık ki mazotu geri bırakmasın diye bakalım nolcak

bu sabah arabamı maşallah tek marşta çalıştırdım aldım ama yaklaşım bi 10 sn kadar bişey sürdü alması ve çok az açık renkte
beyaz duman attı i ama önceki gibi çok ve koyu bir beyaz duma değil. acaba halen bi sıkıntı teşkil edermi bana bu hafif beyaz duman.
ayrıca siz değerli dostlarımın dediği gibi 4 tane bujileri değiştirmeme rağmen halen araba calıstıktan sonra da 20-25 sn yanıp sönmeye
devam ediyor demek sıfır almama rağmen bi arıza olusmuş

kızdırmaları ve bağlantılarını tekrar kontrol ettirin bakalım.

beyaz duman olayı sıkıntılı.acilen bir ustaya göster.

geçmiş olsun.

Back