Sürgülü Kapılar Zor Açılıyor..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan berat
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

berat

Fenomen Üye
Adı
Berat
Modeli
Renk
Mistik Gri
Yeni aldığımız doblonun sürgülü kapıları zor açılıyor rayda zorla hareket ediyor sanki.. Birde kapıyı tamamen açıp içeriden kapamaya çalışınca kolu çekip kapatıyoruz hani.. İşte kapı kolunu çekince alt raydaki tel zor bırakıyor kendini.. Sebebi nedir sizce ?

WD-40 spreyi sık abi rahatlatır orayı. Daha önceden tel değiştirilmişse orjinal ayarına göre fazla sıkılmış olabilir de.

Aynen benim aracta 2 haftadir yasadigim sıkıntı sag surgulu kaymak gibi gidiyor sol taraf evlenmek istemeyen gelin gibi zorla kocaya itekliyoruz sanki ustaya gitmeyi dusunuyordum zaten yagla hallolur insallah

sorum alt kısımdakı donen mekanızma arızası aynısı sorun bızdede var 50 60 tl masrafı var .

Bizde kapıyı sonuna kadar açtığımız kilitten zor kurtuluyordu. Teli biraz sıktılar. Şimdi sorun yok.

Sürgülü kapılar her modelde sıkıntıdır. Ben de D2 kasa aracımda çok kez sürgülü kapı ayarı yaptırdım. Yoksa içerideki kapı döşeme plastiği çamurluğa sürtüyor.

upload_2015-4-11_14-33-56.png

merhaba arkadaşlar hazır konu açılmışken sorayım dedim benim d3 aldığımda kayar kapılar zor kapanıyordu gres yağı sürmüşler tozdan kirden kitlenmiş temizledim içerden açarken kapıyı o kolu kıraçaklar diye korkuyorum bu makaranın orta rulmanı yemiş acaba bu rulman değişirmi yoksa yenisimi almak gerekir acaba? şididen teşekkürler..

ben hiç sıkıntı yaşamadım hala kaymak gibi sürgülü kapılar, maaşallahı var 🙂 wd 40 ı deneyin bi bence

Gres yağ ile deneyin ..oda olmazsa ve üst tarafta bulunan ray ayarini plastiği söküp ayarlamaya calisin...olmadi sanayiye goturun ...kapinin alt kismina dogru olan sigorta uçlari gibi yer var bu yuzden fazla zorlamayin kirilirsa pahali biraz:tskler: ..

@ahmetkl38

kapılara kesinlikle gres yağ sürmeyin donma yapar sıkıntıya sokar. pas sökücü wd-40 molykote multigliss tarzı yağlayıcı katkılarınla yağlamanız işinizi görücektir.

Valla bugune kadar dondugunu gormedim soyleyende ilk kardesimsin 🙂

rayların içide pislenmiş olabilir abicim yıkamayla çıkmıyo ben bezle sildikten sonra kapı daha hafif kapanmaya başlamıştı bide geçen fark ettim biraz sarkmış gibi oda etkiliyo onada bak istersen.

Berat hayırlı olsun doblonuz fotoları göremedik

kapı raylarını temizle wd 40 ile yağla

Bugün temizledimde makarmıdır nedir alt sürgülüde gezen kısmı yağlamışlarmı ne yapmışlar kumlar yapışmış sanırım ondan olabilir.. Bulaşık sabunu ile köpürtüp yıkayayım diyorum ? Sonra WD40 sıkarım.. Birde şu tellere ayar vermek lazım.

@doblo vip premio
(link)

Açtım ama görmedin sanırım.. Henüz güzel bir ortamda klas bi foto çekemedim çektiğim zaman paylaşacağım.

Back