UmitKaraburun
Daimi Üye
uzun yola giderken cok sorun oluyor ayagım resmen uyuşuyor 2006 premio ya taktıramaz mıyız ?
[ekolayvideo][/ekolayvideo]UmitKaraburun tarafından yazılan metin:
uzun yola giderken cok sorun oluyor ayagım resmen uyuşuyor 2006 premio ya taktıramaz mıyız ?
RAPTOR tarafından yazılan metin:
Otomobile sonradan hız sabitleyici takılır mı?
Hız kontrol sistemi, özellikle şehirlerarası yolculuklarda, aracın sabit bir hızda seyrini mümkün kılan yardımcı bir sistemdir. Trafiğin yoğun olmadığı otoyol vb. yollarda sürücü, izin verilen azami hızı geçmemek için bir gözü hız göstergesinde, sürekli olarak araç hızını sabit tutmaya çalışır. Sürücü, yol eğiminin değişmesiyle araç hızını düzeltmek için gaz pedalına müdahale etme ihtiyacı duyar. Hız sabitleyici (cruise control), sayesinde sürücü hız göstergesini sürekli kontrol etmekten kurtulurken ayağını gaz pedalından tamamen çekerek daha rahat ve konforlu bir sürüş şansına sahip olur. Sabit hız kontrol sistemi (yani hız regülatörü; cruise control, speed limiter, speed regulation); trafi k yoğun olduğunda, virajlı veya kaygan (buzlanmış, ıslak, çakıllı) yollarda ve hava şartları (sis, yağmur, yandan esen rüzgar…) uygun olmadığında kullanılmamalıdır. Aksi takdirde aracın kontrolü kaybedebilir ve ciddi kazalara sebebiyet verebilirsiniz. Hız sabitleyicinin otomobile sonradan takılma işlemi, otomobilin modeline veya yılına göre değişir. Bunu bir örnekle açıklarsak, 1990 model BMW 3 Serisi’ne aynı aracın Amerikan versiyonunun hız sabitleyicisi takıldığında bu sistem çalışmaz veya sürekli arıza verir. Üretim yılı 1995 model olan Volvo 850’de ise çalışma ihtimali daha yüksek. Aracın opsiyon listesinde hız sabitleyici varsa bunu otomobile takmak kolaydır ancak çalışıp çalışmaması veya diğer parçaları etkilemesi konusunda kesin bir yargı yoktur. Sonuçta aracın marka modeli bilinmeden yorum yapmak mümkün değil. Ancak hiçbir alt yapısı olmayan araçlara hız kontrol sistemi uygulamak çok güçtür. Ayrıca montaj sırasında yapılacak küçük bir hata bu sistemin çalışmaması için yeterlidir. Yani otomobil ne olursa olsun sonradan hız sabitleyici takmamak gerekir.
otohaberden alıntıdır
Engin AYDIN tarafından yazılan metin:
Sayın Karaburun, resimde gördüğüm kadarıyla aracınız premio... Aslında tüm araçlara bir şekilde hız sabitleyici takılabilir. Ancak aynı konuyu ben de merak edip 2009 1.3 premio aracım için araştırmıştım. Önce servisle görüştüm ama konu hakkında çok da bilgili olmadıklarını hissettim. Verdikleri cevap "Mümkün değil" idi. Üşenmedim ve fabrika mühendisleri ile irtibata geçtim. Piyasada bunun yapılabildiğini bildiğimi söyledim. Onlar da hız sabitleyicinin müşteri talepleri üzerine Doblo modellerine opsiyornel olarak eklendiğini ancak 2010 öncesi modellerde bunun sonradan eklenemediğini ve dışarıda yaptırmamız halinde aracın garanti kapsamından çıkacağını söylediler. Ben 1.3 multijet motorların ve araçlarımızın elektronik sistemlerinin bu opsiyon için uygun olduğunu biliyorum, ancak teknik garanti vazgeçilmezim olduğu için yaptırmaktan vazgeçtim. 2006 premio için siz piyasada bunu yaklaşık 700-800 TL. maliyetle yaptırabilirsiniz. Saygılarımla...
Engin AYDIN tarafından yazılan metin:
Sayın Karaburun, resimde gördüğüm kadarıyla aracınız premio... Aslında tüm araçlara bir şekilde hız sabitleyici takılabilir. Ancak aynı konuyu ben de merak edip 2009 1.3 premio aracım için araştırmıştım. Önce servisle görüştüm ama konu hakkında çok da bilgili olmadıklarını hissettim. Verdikleri cevap "Mümkün değil" idi. Üşenmedim ve fabrika mühendisleri ile irtibata geçtim. Piyasada bunun yapılabildiğini bildiğimi söyledim. Onlar da hız sabitleyicinin müşteri talepleri üzerine Doblo modellerine opsiyornel olarak eklendiğini ancak 2010 öncesi modellerde bunun sonradan eklenemediğini ve dışarıda yaptırmamız halinde aracın garanti kapsamından çıkacağını söylediler. Ben 1.3 multijet motorların ve araçlarımızın elektronik sistemlerinin bu opsiyon için uygun olduğunu biliyorum, ancak teknik garanti vazgeçilmezim olduğu için yaptırmaktan vazgeçtim. 2006 premio için siz piyasada bunu yaklaşık 700-800 TL. maliyetle yaptırabilirsiniz. Saygılarımla...
s.a arkadaşlar adım emre ve polisim elimden elektirik işi gelir şöyle söleyim arkadaşın 2004 model opel astra g kasa aracına hız sabitleyici taktım bize servis 1000 tl ye mal olur dediği işi ben 70 tl parça 50 tl aktivasyon ücretine mal ettim işin açıkçası şu aslında kablo tertibatı içinde bütün soketler var ancak fabrika beyinden kapatıyo ve bunu opsiyon olarak takıyo benim aracımda var bi arkdaş doblonun bu oplsiyonu olmayan 2012 premio sunu aldı tesisatı bi kurcalayam bakalım eğer yaparsam fotoları paylaşırım inşallah opel gibi ondada soketler vardır sadece bir kol ile debriyaj müşürü lazım olur eğer soketler varsa